ΤΟΠΙΚΑ

Aκατάλληλες μαρμελάδες εντόπισε ο ΕΦΕΤ

aκατάλληλες-μαρμελάδες-εντόπισε-ο-εφε-851206

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας του ΕΦΕΤ, στα πλαίσια των τακτικών ελέγχων που διενεργεί και μετά από τις αντίστοιχες εργαστηριακές δοκιμές στο Γενικό Χημείο του Κράτους, διαπίστωσε την ύπαρξη αλλεργιογόνων ουσιών σε δύο είδη τροφίμων, χωρίς όμως αυτές να αναγράφονται στη συσκευασία.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα εξής προϊόντα:
α) Αποξηραμένα βερίκοκα, σε συσκευασίες των 250 γρ., που περιέχουν ποσότητα θειωδών, η οποία δεν αναγράφεται στη συσκευασία. Το προϊόν έχει αριθμό παρτίδας 6ΜΠ2,110-42771-171-171-06, ημερομηνία λήξης 30/06/2007 και συσκευάστηκε από την εταιρεία «CARDICO ΑΕΒΕ», στο 2ο χλμ Περ. Οδού Σχηματαρίου – Οινόης.
β) Μαρμελάδα βερίκοκο, με την εμπορική επωνυμία «ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ Ν. ΠΛΑΣΤΗΡΑ», σε συσκευασίες των 370 γρ., που περιέχει ποσότητα θειωδών, η οποία δεν αναγράφεται στη συσκευασία. Το ανωτέρω προϊόν έχει ημερομηνία λήξης 31/12/2008 και παρασκευάστηκε και συσκευάστηκε από την εταιρεία «Α. ΓΕΩΡΓΟΥΛΑΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.», Πορταριά Πηλίου.
Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ενημέρωσε άμεσα τις ανωτέρω εταιρίες παραγωγής και διακίνησης των προϊόντων, από τις οποίες ζήτησε την απόσυρση του συνόλου των αντίστοιχων συγκεκριμένων παρτίδων. Οι εταιρίες ανταποκρίθηκαν άμεσα και ήδη σχετικοί έλεγχοι βρίσκονται σε εξέλιξη. Ο ΕΦΕΤ καλεί όσους καταναλωτές παρουσιάζουν αλλεργικές αντιδράσεις σε θειώδη, να μην καταναλώσουν τα συγκεκριμένα προϊόντα.
Η Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας του ΕΦΕΤ στα πλαίσια των τακτικών ελέγχων που διενεργεί και μετά από τις αντίστοιχες εργαστηριακές δοκιμές στο Γενικό Χημείο του Κράτους, διαπίστωσε την ύπαρξη προσθέτων ουσιών (συντηρητικών), σε ποσότητες πάνω από τα επιτρεπόμενα όρια, σε δύο είδη τροφίμων.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα εξής προϊόντα:
α) Γλυκό κουταλιού κάστανο, με την εμπορική επωνυμία «ΚΑΣΤΑΝΙΑ ΦΡΑΓΜΑ ΛΙΜΝΗΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑ» σε συσκευασία των 300 γρ., που περιέχει ποσότητα συντηρητικών (θειωδών, σορβικού οξέος και βενζοϊκού οξέος) πάνω από τα επιτρεπόμενα όρια. Το προϊόν έχει ημερομηνία λήξης 31/12/2009 και συσκευάστηκε από την επιχείρηση της «ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ», Αγ. Δημητρίου 1 Βόλος.
β) πιπεράκια καυτερά, με την εμπορική επωνυμία «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΓΗ», σε συσκευασία των 340 γρ., που περιέχει ποσότητα συντηρητικών (θειωδών) πάνω από τα επιτρεπόμενα όρια. Το ανωτέρω προϊόν έχει αριθμό παρτίδας LOT 05312 ημερομηνία λήξης 31/12/2008 και παρασκευάστηκε και συσκευάστηκε από την εταιρεία «Γ. ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ & ΥΙΟΙ Ο.Ε.», 20ο χλμ Καβάλας – Ξάνθης .
Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ενημέρωσε άμεσα τις ανωτέρω εταιρείες παραγωγής και διακίνησης των προϊόντων, από τις οποίες ζήτησε την απόσυρση του συνόλου των αντίστοιχων συγκεκριμένων παρτίδων. Οι εταιρίες ανταποκρίθηκαν άμεσα και ήδη σχετικοί έλεγχοι βρίσκονται σε εξέλιξη.
Ο ΕΦΕΤ καλεί όλους τους καταναλωτές που έχουν ήδη προμηθευτεί τα συγκεκριμένα προϊόντα, να μην τα καταναλώσουν.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου