ΤΟΠΙΚΑ

Κωδικός… αιφνιδιασμός για ΠΑΟ με Λανς

κωδικός-αιφνιδιασμός-για-παο-με-λανς-851206

Το γρήγορο γκολ είναι πλεονέκτημα για τον γηπεδούχο σε ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι, ωστόσο ο Βίκτορ Μουνιόθ θέλει αυτό το πλεονέκτημα για τον φιλοξενούμενο Παναθηναϊκό σήμερα (MEGA 21:45) στο «Φελίξ Μπολάρ» απέναντι στην Λανς. «Θέλουμε να πετύχουμε ένα γρήγορο γκολ», τόνισε ο Ισπανός τεχνικός κατά την αναχώρηση των «πράσινων» για την Γαλλία. Ο Μουνιόθ αναγνώρισε τη δυσκολία του αγώνα, πρώτου για τη φάση των «32» του UEFA, έπλεξε το εγκώμιο των Γάλλων, αλλά ξεκαθάρισε ότι η ομάδα του έχει «καλή ψυχολογία και θέληση» για πρόκριση στους «16».
Ο Μουνιόθ ξεκαθάρισε ότι το 4-0 από την Παρί Σεν Ζερμέν στην Γαλλία, στον τελευταίο αγώνα της φάσης των ομίλων του UEFA, δεν πρόκειται να παίξει κανένα ρόλο: «Δεν θέλω να στέκομαι σε αρνητικά γεγονότα. Πρέπει να έχουμε θετική σκέψη. Τότε είχε κριθεί η πρόκριση κι αν θυμάμαι καλά προκριθήκαμε πρώτοι. Σε εκείνο το παιχνίδι όλα είχαν κριθεί για εμάς και δεν είχαμε καμία πίεση και κανένα άγχος για το αποτέλεσμα».

Ο Σωτήρης Νίνης, που αναμένεται να πραγματοποιήσει το ευρωπαϊκό του ντεμπούτο με τον Παναθηναϊκό δεν έκρυψε την ανυπομονησία αλλά και το άγχος του: «Είμαστε Παναθηναϊκός και θέλουμε τη νίκη. Είμαστε αισιόδοξοι. Προσωπικά έχω λίγο παραπάνω άγχος για το παιχνίδι, όμως ανυπομονώ να παίξουμε».
Εκτός αποστολής έμειναν οι: Βίκτορ Σάντσεθ, Ηλίας Κώτσιος, Φίλιππος Δάρλας, Αντονι Σέριτς, Ιγκορ Μπίσκαν, Εκι Γκονζάλες, Θανάσης Τσίγκας, Αλέξης Τζόρβας, Σρντάν Αντριτς και Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης.

Για τρίτη φορά θα συναντηθούν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση Παναθηναϊκός και Λανς, αφού το 1998 είχαν αναμετρηθεί δύο φορές, στο πλαίσιο του Τσάμπιονς Λιγκ, με απολογισμό μία νίκη για την καθεμία.

Η Λανς δεν έχει αντιμετωπίσει καμία άλλη ελληνική ομάδα εκτός από τον Παναθηναϊκό, ενώ οι «πράσινοι» έχουν παίξει εννέα φορές απέναντι σε γαλλικούς συλλόγους και σύμφωνα με την προϊστορία έχουν σημειώσει τρεις νίκες, δύο ισοπαλίες ενώ έχουν ηττηθεί τέσσερις φορές.

Διαιτητής του αγώνα ορίστηκε ο Σουηδός, Γιόνας Έρικσον, ο οποίος δεν έχει προϊστορία με ελληνικές ομάδες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

uploads/Image/newspaper/150207/

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου