ΤΟΠΙΚΑ

Προορίζονταν για στέλεχος προμηθειών η σύζυγος

προορίζονταν-για-στέλεχος-προμηθειώ-851206

Νέα διάσταση στην υπόθεση της δολοφονίας του διοικητή του ΙΚΑ δίνει η αποκάλυψη περί «φωτογραφικής» τροπολογίας που προωθήθηκε στη Βουλή, ώστε η σύζυγος του φερόμενου ως δράστη να αναλάβει νευραλγική θέση στη διαχείριση κονδυλίων. Το θέμα είχε προκαλέσει αντιδράσεις από το ΠΑΣΟΚ. Διαψεύδει η κυβέρνηση.
Το θέμα έφερε στη δημοσιότητα ο τηλεοπτικός σταθμός ΜEGA: Με τροπολογία που προωθήθηκε στη Βουλή από το υπουργείο Απασχόλησης, προβλέπεται η σύσταση στη Διεύθυνση Προμηθειών του ΙΚΑ τριών νέων τμημάτων, μεταξύ των οποίων και τμήμα «διαχείρισης διαγωνισμών παροχής υπηρεσιών και εξοπλισμού», ενώ ορίζεται ρητά ότι στα νέα τμήματα θα μπορούν να προΐστανται, εκτός από πτυχιούχους ΑΕΙ και ΤΕΙ και «διοικητικοί γραμματείς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης».
Βάσει καταγγελιών στελέχους του ΙΚΑ, η διάταξη αυτή αποσκοπούσε να αποκτήσει και τυπικώς τον πρώτο λόγο στη διαχείριση των διαγωνισμών του ΙΚΑ η σύζυγος του φερόμενου ως δράστη συμμετείχε ακόμη και σε Διοικητικά Συμβούλια, ενώ ο Γιάννης Βαρθολομαίος, όπως και η ίδια παραδέχεται στις καταθέσεις της, την συμβουλευόταν σε όλες τις κρίσιμες αποφάσεις του, καθώς της είχε απόλυτη εμπιστοσύνη.
Υπουργοί και στελέχη της ΝΔ δεν κρύβουν τον φόβο τους ότι θα ανοίξει ένας κύκλος με αποκαλύψεις και σενάρια που θα αφορούν στη λειτουργία της διεύθυνσης προμηθειών του ΙΚΑ, ενώ παραδέχονται ότι η μοιραία σχέση του Γιάννη Βαρθολομαίου εξελίσσεται πλέον σε μεγάλο πολιτικό πρόβλημα για την κυβέρνηση.
Oι διατάξεις για τις αλλαγές στη Διεύθυνση Προμηθειών του ΙΚΑ είχαν επισημανθεί από το ΠΑΣΟΚ στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου είχε σταθεί ιδιαίτερα στο «παράθυρο» που άνοιγε για τους υπαλλήλους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και, όπως προκύπτει από τα πρακτικά της Βουλής, είχε αναρωτηθεί εάν «χάθηκαν οι πτυχιούχοι υπάλληλοι στο ΙΚΑ».
Αντίδραση της κυβέρνησης
«Η σεναριολογία που συντηρείται έχει ξεπεράσει κάθε φαντασία», σημείωσε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευ.Αντώναρος, ενώ τόνισε ότι «βεβαίως δεν ήταν φωτογραφική η διάταξη» μέσω της οποίας προήχθη η σύζυγος του 59χρονου κατηγορούμενου ως δράστη, παραπέμποντας παράλληλα σε ανακοίνωση της Διοίκησης του ΙΚΑ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου