ΤΟΠΙΚΑ

Καταγγελία για πρόστιμο σε δρομέα που έτρεχε χωρίς μάσκα στην παραλία

καταγγελία-για-πρόστιμο-σε-δρομέα-που-674065

Πρόστιμο, ύψους 300 ευρώ, σε δρομέα που έτρεχε χωρίς μάσκα στην παραλία του Βόλου καταγγέλλει ο πρόεδρος του συλλόγου Δρομέων Βόλου, Κώστας Παλάντζας ότι επιβλήθηκε από λιμενικούς του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου. Ακόμη όπως αναφέρει απορρίφθηκε και η ένσταση που υπέβαλε ο δρομέας.

Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή του σε μέσω κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Παλάντζας αναφέρει:

«Το είδαμε και αυτό. Πρόστιμο 300 ευρώ επέβαλε πριν μερικές ημέρες το Λιμενικό Βόλου σε δρομέα που έτρεχε, επειδή δεν φορούσε μάσκα. Στον διάλογο που έγινε μάλιστα, εκτός των άλλων αναφέρθηκε από τους ελεγκτές ότι δεν ήταν ιδρωμένος κι ας έτρεχε. Ας ξέρουμε λοιπόν από εδώ και πέρα ότι αν πχ βρισκόμαστε στο πρώτα χιλιόμετρα της προπόνησής μας και δεν έχουμε ιδρώσει, ή το κρύο δεν επιτρέπει να ιδρώσουμε, έχουμε αυξημένες πιθανότητες να δεχθούμε πρόστιμο, αν και κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται σε καμία ΚΥΑ ή ΦΕΚ.

Ο λόγος πάντως που του επιβλήθηκε πρόστιμο δεν ήταν η απουσία ιδρώτα, αλλά το ότι δεν φορούσε μάσκα. Το χειρότερο είναι ότι η ένστασή του απορρίφθηκε με το αιτιολογικό ότι οι οδηγίες της ΓΓΑ που επικαλείται ο ενιστάμενος αφορούν εξαίρεση από τη χρήση μάσκας σε αθλητικές εγκαταστάσεις, ενώ αυτός ήταν στην παραλία.

Ας δούνε λοιπόν οι αρμόδιοι που βεβαίωσαν πρόστιμο και οι αρμόδιοι που απέρριψαν την ένσταση, την 9η παράγραφο από τις Διευκρινιστικές Οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για την άθληση στο σύνολο της Επικράτειας, που ισχύουν από μήνες, ανανεώνονται ανά μερικές ημέρες, και η συγκεκριμένη αναφορά για τη μάσκα ίσχυε εξ αρχής, και λέει: https://gga.gov.gr/…/odigies_athlitsmos_lockdown_06_03… “9) Των αθλημάτων που διεξάγονται στο ύπαιθρο ή σε ελεύθερους χώρους, και εκτός οργανωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων, όπως: ορειβασία, αναρρίχηση, πεζοπορία, ορεινή ποδηλασία, ποδηλασία δρόμου, ορειβατικό σκι, βάδην, δρόμος αποστάσεων κτλ., με βάση τις ακόλουθες προϋποθέσεις : … Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική. Εξαιρούνται από τη χρήση μάσκας οι αθλητές/αθλούμενοι κατά τη διάρκεια της άσκησης.”. Έστω και τώρα, ας παραδεχτούν το λάθος και ας διαγράψουν το πρόστιμο…

Ο δρομέας που του επιβλήθηκε το πρόστιμο δεν είναι μέλος του Συλλόγου μας Δρομέων Υγείας Βόλου, φυσικά αυτό ουδεμία σημασία έχει. Θυμίζουμε ότι από τις 3 Νοεμβρίου 2020 έχουμε αναρτήσει τη βεβαίωση που έχουμε λάβει από την αλληλογραφία με τη ΓΓΑ και λέει χαρακτηριστικά: “ΔΕΝ επιτρέπεται η χρήση μάσκας κατά την άθληση”: https://www.facebook.com/…/a.39775072…/3586830751360047/

Συνεπώς συνεχίζουμε τις προπονήσεις χωρίς μάσκα, με απόλυτη προσοχή στην τήρηση των αποστάσεων, ειδικά όταν προσπερνάμε πεζούς, όπως φυσικά κάνουμε πάντα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου