ΤΟΠΙΚΑ

Αποκαταστάσεις στο οδικό δίκτυο του Νοτίου Πηλίου

αποκαταστάσεις-στο-οδικό-δίκτυο-του-ν-673982

Σχεδόν ένα χρόνο μετά τη σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε τον περασμένο Φεβρουάριο τον Δήμο Νοτίου Πηλίου, προκαλώντας μεγάλες καταστροφές σε υποδομές, κυρίως στο οδικό δίκτυο, ξεκινά η επιδιόρθωση των «πληγών».

Μολονότι ο Δήμος είχε κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, το «τέρας» της γραφειοκρατίας δεν άφησε να εξελιχθούν με σύντομους ρυθμούς τα έργα αποκατάστασης, με αποτέλεσμα οι εργολαβίες να ετοιμάζονται να ξεκινήσουν έναν σχεδόν χρόνο μετά.

Ηδη ο Δήμος Νοτίου Πηλίου έχει προχωρήσει στην εκταμίευση ποσού 1.150.000 ευρώ από τα αρμόδια Υπουργεία (350.000,00 Εσωτερικών και 800.000,00 Υποδομών).

Κάποιες βασικές αποκαταστάσεις έχουν γίνει από τα ίδια τα δημοτικά συνεργεία, κυρίως στον τομέα της αγροτικής οδοποιίας. Ωστόσο, τα μεγάλα έργα ξεκινούν μέσα στον Ιανουάριο. Οπως είναι γνωστό οι ζημιές που έγιναν αφορούν κυρίως στους τομείς της αγροτικής οδοποιίας, της ύδρευσης, της άρδευσης, σε τμήματα τσιμεντοστρώσεων, ασφαλτοστρώσεις, τοιχία αντιστήριξης, λιθόστρωτα, εσωτερική οδοποιία, πάρκινγκ. Το κόστος των ζημιών σύμφωνα με το τεχνικό δελτίο που συνέταξαν οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου, κυμαίνεται στα 4 εκατ. ευρώ. Μεταξύ των παρεμβάσεων που ακόμη εκκρεμούν είναι ο αγωγός του φράγματος Παναγιώτικο που έχει αποκαλυφθεί ένα χιλιόμετρο μετά το φράγμα με κίνδυνο να σπάσει και να μείνει ολόκληρη η περιοχή χωρίς νερό.

Την Πέμπτη προκηρύχθηκε διαγωνισμός για το οδικό δίκτυο Σηπιάδος ύψους 74.000 ευρώ που περιλαμβάνει αποκαταστάσεις, τσιμεντοστρώσεις και ασφαλτοστρώσεις, ενώ αύριο Δευτέρα, παραμονή Πρωτοχρονιάς, θα βγει πρόχειρος διαγωνισμός για αντίστοιχα έργα προϋπολογισμού 72.000 ευρώ στο οδικό δίκτυο της Αργαλαστής.

Τις επόμενες ημέρες, μετά τις γιορτές, σειρά έχουν δύο δημοπρασίες έργων σε Τρίκερι και Αφέτες προϋπολογισμού 70.000 ευρώ περίπου κάθε διαγωνισμός, ενώ το μεγαλύτερο έργο, προϋπολογισμού 216.000 ευρώ αφορά στην περιοχή των Μηλεών που υπέστη και τις μεγαλύτερες καταστροφές. Σε αυτή την περίπτωση ο διαγωνισμός θα είναι ηλεκτρονικός.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου