ΤΟΠΙΚΑ

Εξόφλησαν χρέη 156.000 € στις ΔΟΥ Βόλου και Ν. Ιωνίας

εξόφλησαν-χρέη-156-000-e-στις-δου-βόλου-και-ν-ι-673850

Συνολικό ποσό 156.000 ευρώ μη ρυθμισμένων οφειλών φορολογουμένων τους εξόφλησαν οι Εφορίες Βόλου και Νέας Ιωνίας το περασμένο Σαββατοκύριακο που ολοκληρώθηκε ο συμψηφισμός υπερεισπράξεων.

Η εξόφληση αφορούσε σε περίπου 3.700 κινήσεις λογαριασμών φορολογούμενων, που δεν είχαν περισσότερες από μία υπερεισπράξεις, διαφορές δηλαδή ποσών μεταξύ αυτών που κατέβαλαν και αυτών που ήταν να τακτοποιήσουν οικονομικά, οι οποίες επειδή ήταν μεγαλύτερες από τα απαιτητέα ποσά, επιστράφηκαν στις Εφορίες του Νομού, καθώς οι Τράπεζες δεν μπορούσαν να τις εισπράξουν.

Οι διαφορές αυτές προέκυψαν από την τακτοποίηση οφειλών που είχαν βεβαιωθεί όπως ΕΝΦΙΑ, φόρου εισοδήματος, προστίμων οποιασδήποτε μορφής καταλογισμών και μεταξύ άλλων ΦΠΑ, οι οποίες δεν ήταν ρυθμισμένες.

Οι φορολογούμενοι μπορούν να ενημερωθούν γι’ αυτές τις διαγραφές από την εφαρμογή της Προσωποποιημένης Πληροφόρησης του Taxisnet.

Αναλυτικά η Εφορία Βόλου πραγματοποίησε τον συμψηφισμό περίπου 2.200 υπερεισπράξεων που αφορούν σε συνολικό ποσό αρρύθμιστων οφειλών ύψους 100.000 ευρώ.

Η Εφορία Νέας Ιωνίας αντίστοιχα ολοκλήρωσε περίπου 1000 συμψηφισμούς υπερεισπράξεων που αφορούσαν σε συνολικό ποσό 56.000 ευρώ και 1.500 κινήσεις λογαριασμών.

Να επισημανθεί ότι ο συμψηφισμός αφορούσε φορολογούμενους που είχαν μόνο μία υπερείσπραξη αρρύθμιστων οφειλών που είχαν βεβαιωθεί.

Εξόφληση χρεών που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμα από υπερεισπράξεις δεν πραγματοποιήθηκε ούτε και αποπληρωμή βεβαιωμένων χρεών που αφορούσαν σε φορολογούμενους που είχαν ρυθμισμένες οφειλές.

Η μαζική διενέργεια συμψηφισμού υπερεισπράξεων πανελλαδικά αφορούσε αρρύθμιστες οφειλές 141.161 φορολογουμένων.

Ειδικότερα, συμψηφίστηκαν 201.740 υπερεισπράξεις, που αφορούν σε 141.161 Α.Φ.Μ. και σε συμψηφιζόμενο ποσό 8,73 εκατομμύρια ευρώ. Μεταξύ των υπερεισπράξεων αυτών, τις εντυπώσεις κλέβει φορολογούμενος στον οποίο έγινε συμψηφισμός υπερείσπραξης 24.000 ευρώ!

Στην συντριπτική τους πλειονότητα, οι υπερεισπράξεις αυτές αφορούν λάθη από την πλευρά των φορολογουμένων κατά την ηλεκτρονική πληρωμή των υποχρεώσεών τους, που είχαν ως συνέπεια να πληρώσουν φόρους περισσότερους από όσους πραγματικά χρωστούσαν!

Η Γ.Γ.Δ.Ε. θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα σε περισσότερες περιπτώσεις συμψηφισμών με κεντρική επεξεργασία. Στις περιπτώσεις αυτές θα περιληφθούν και συμψηφισμοί επιστροφών φόρου προς φορολογούμενους με οφειλές των ίδιων φορολογουμένων προς το Δημόσιο.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου