ΤΟΠΙΚΑ

Λειτουργίες για μαθητές από τον κ. Ιγνάτιο

λειτουργίες-για-μαθητές-από-τον-κ-ιγνά-673719

Κατηχητικές – υποδειγματικές Θείες Λειτουργίες για τους μαθητές και τις μαθήτριες του 6ου Γυμνασίου Βόλου και του 1ου Λυκείου Αλμυρού, τελέστηκαν από το Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, σήμερα και χθές στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Βόλου και στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Αλμυρού αντίστοιχα.

Ο κ. Ιγνάτιος τέλεσε και τις δύο ημέρες κατηχητική – υποδειγματική Θεία Λειτουργία, κατά την οποία τη μεν Τρίτη ο Θεολόγος Καθηγητής κ. Σωτήριος Τσιτσιρίγκας, τη δε Τετάρτη ο Αρχιμ. Γεώργιος Γιαννιός ανέλυαν στα παιδιά τα βασικά σημεία της Θείας Λειτουργίας και του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας.

Στο τέλος κάθε Θείας Λειτουργίας ο κ. Ιγνάτιος μαζί με το αντίδωρο, διένειμε σε όλα τα παιδιά την Καινή Διαθήκη και ψηφιακούς δίσκους με τη ζωή του Χριστού.

Η πρωτοβουλία της κατηχητικής – υποδειγματικής Θείας Λειτουργίας, βρίσκει θερμή ανταπόκριση από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων. Γι’ αυτό το λόγο, τον τελευταίο χρόνο, ο Σεβασμιώτατος ανταποκρίνεται στις προσκλήσεις που δέχεται από αρκετά σχολεία για την τέλεση της Θείας Λειτουργίας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου