ΤΟΠΙΚΑ

Ζητούνται συνέταιροι… μέσω αγγελιών

ζητούνται-συνέταιροι-μέσω-αγγελιών-673534

Οι περισσότερες περιπτώσεις αφορούν αποπληρωμή δανείων και μεταβιβάσεις επιχειρήσεων και όχι συνεταιρισμό

«Η φτώχεια τέχνες κατεργάζεται» η παραπάνω φράση φαίνεται ότι ταιριάζει περισσότερο από κάθε άλλη στην καινούργια μόδα που ξεπροβάλει τους τελευταίους μήνες ακόμη και στην πόλη του Βόλου.

Σαν τα μανιτάρια ξεφυτρώνουν οι αγγελίες που ζητούν συνέταιρους σε επιχειρήσεις, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται μέσα στις λίγες αράδες τι ακριβώς ψάχνουν. Τέτοιου είδους αγγελίες παραπέμπουν τους ενδιαφερόμενους να τηλεφωνήσουν για να περισσότερες πληροφορείς διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δέχονται μόνο σοβαρές προτάσεις.

Συγκεκριμένα ορισμένοι «επιχειρηματίες» ζητούν συνεταίρους μέσω αγγελιών, οι οποίοι θα διαθέτουν ένα αξιόλογο κεφάλαιο προκειμένου είτε να επενδύσουν στο κατάστημά τους, είτε για να ανοίξουν νέο κατάστημα αλλά με την προϋπόθεση να γράψουν την επιχείρηση στο όνομα του συνεργάτη ή ακόμη και να «φορτώσουν» το δάνειο που έχουν πάρει από την τράπεζα στον υποψήφιο συνεργάτη τους!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αθηνά Τσιργή

Σε πολλές αγγελίες ζητούνται συνέταιροι για το 50% των επιχειρήσεων για καφετέριες, λογιστικά γραφεία μέχρι και γραφεία τελετών. Πολλά άτομα στρέφονται στην παραπάνω λύση καθώς δεν έχουν άλλο τρόπο για να σώσουν τις επιχειρήσεις τους από τη χρεωκοπία. Επίσης υπάρχουν και οι περιπτώσεις ατόμων που επιθυμούν να ανοίξουν μια επιχείρηση για να ξεφύγουν από τον «εφιάλτη» της ανεργίας, αλλά δεν έχουν το απαραίτητο κεφάλαιο.

Χαρακτηριστικά μερικές τέτοιου είδους αγγελίες είναι οι εξής:

• Ζητείται συνέταιρος για το 50%. Δεκτές μόνο σοβαρές προτάσεις.

•Ζητείται συνέταιρος για ελληνικό francise café με αρχικό κεφάλαιο 10.000 ευρώ.

•Συνέταιρος ζητείται άντρας ή γυναίκα για γραφείο τελετών (ο εξοπλισμός υπάρχει) από Βόλο ή Πανελλαδικά με κεφάλαιο 4.000 ευρώ.

•Ζητείται συνέταιρος για ήδη υπάρχον οβελιστήριο με το ποσό 7.000 ευρώ.

Συνεργάτες για να αναλάβουν το «βάρος» των επιχειρήσεων

Το τελευταίο διάστημα, με τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν, πολλοί ιδιοκτήτες επιχειρήσεων στην περιοχή του Βόλου αναζητούν συνεργάτες – συνέταιρους είτε για να μπορέσουν να κρατήσουν την επιχείρηση τους ζωντανή, είτε για να συνεχίσουν να ασκούν το επάγγελμα τους, έχοντας κλείσει ήδη την επιχείρηση τους προσφέροντας την τεχνογνωσία και τον εξοπλισμό που τους έχει απομείνει.

Υπάρχουν βέβαια και περιπτώσεις ιδιοκτητών, που έχουν λυγίσει κάτω από το βάρος των δανείων που είχαν πάρει από τράπεζες, αναζητώντας αυτή τη στιγμή συνεργάτες ώστε άμεσα ή σταδιακά να αποχωρήσουν.

Στην πραγματικότητα βέβαια αυτό που ψάχνουν ορισμένοι απεγνωσμένα είναι ένα «συνεργάτη», ο οποίος θα πρέπει να αναλάβει το δάνειο που «τρέχει» στο όνομα του!

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ επικοινώνησε με τέσσερις τέτοιες περιπτώσεις συμπολιτών, όπου αναζητούσαν συνεργάτες – συνέταιρους σε αγγελίες, προκειμένου να διαπιστώσει τι ακριβώς ζητούν, από τους υποψήφιους συνέταιρους τους.

Προσφέρει μόνο τεχνογνωσία και εξοπλισμό

Η πρώτη περίπτωση με την οποία επικοινώνησε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ αφορούσε πρώην ιδιοκτήτη γραφείου τελετών. Ερωτηθείς τι ακριβώς ζητούσε από το συνεργάτη – συνέταιρο, απάντησε ότι επιθυμούσε ο συνεργάτης να προχωρήσει στην ενοικίαση ενός καταστήματος, σε κεντρικό σημείο, στο όνομα του και από τη πλευρά του αυτός θα έβαζε μόνο τον εξοπλισμό και την εμπειρία του επαγγέλματος! Τονίζοντας χαρακτηριστικά «δεν θέλω να φορτωθώ με τις φορολογικές επιβαρύνσεις, άλλωστε από την πλευρά μου θα βάλω ολόκληρο τον εξοπλισμό».

Παράλληλα ο ίδιος εμφανίστηκε πρόθυμος σε μια αντιπρόταση, έτσι ώστε να προχωρήσει η συνεργασία.

Ζητάει άτομα να μεταβιβάσει το δάνειο

Η δεύτερη περίπτωση αφορούσε ιδιοκτήτρια γνωστού καφέ – μπαρ που λειτουργεί, εδώ και περίπου τέσσερα χρόνια σε γνωστό πεζόδρομο στο κέντρο του Βόλου, με τη μέθοδο του franchise. H ιδιοκτήτρια εξήγησε ότι αυτό που ήθελε ήταν να αποχωρήσει από το καφέ παραχωρώντας το ποσοστό της (90% ) στην Ετερόρρυθμη Εταιρία (Ε.Ε) που είχε συσταθεί σε συνεργασία με την εταιρεία που έδινε την επωνυμία και την τεχνογνωσία της.

Στη συνέχεια η ιδιοκτήτρια ζητούσε από τους υποψήφιους συνεργάτες ένα ποσό της τάξης των 10 χιλιάδων ευρώ για χρέη προς την εφορία και έπειτα την μεταβίβαση του δανείου που είχε πάρει έτσι ώστε να εξοπλίσει την καφετέρια.

Οπως διευκρίνισε η ίδια το δάνειο ήταν ύψους 90 χιλιάδων ευρώ και η αποπληρωμή του είχε σταματήσει στις 46 χιλιάδες ευρώ.

Τέλος και σε αυτή την περίπτωση, η ιδιοκτήτρια ήταν πρόθυμη να μειωθεί το αρχικό ποσό, που αναλογούσε στο χρέος προς την εφορία, σε σημαντικό βαθμό, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι αυτό που την ενδιέφερε ήταν η απαλλαγή της ίδιας από το δάνειο…

Ζητάει συνεργάτη με κεφάλαιο για μεταφορά την επιχείρησης στο κέντρο

Η τρίτη περίπτωση που επικοινώνησε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ αφορούσε μια ιδιοκτήτρια οβελιστήριου στη Νέα Ιωνία η οποία αναζητά συνέταιρο – συνεργάτη, ο οποίος θα πρέπει να διαθέτει κεφάλαιο των 7.000 ευρώ, προκειμένου να μεταφέρουν το κατάστημα σε κεντρικό σημείο της πόλης, με σκοπό να αυξηθεί η κίνηση.

Χαρακτηριστικά η ιδιοκτήτρια του οβελιστήριου επεσήμανε: «Ζητάω συνεργάτη προκειμένου να επενδύσει στο κατάστημα με κάποιο κεφάλαιο και να το μεταφέρουμε σε κεντρικό σημείο της πόλης. Άλλωστε μόνη μου δεν μπορώ να δουλέψω και θεωρώ ότι το κατάστημα έχει πολλές προοπτικές βελτίωσης», καταλήγει στο τέλος.

Ζητάει συνεργάτη ωστόσο ακόμη δεν έχει αποφασίσει το είδος της επιχείρησης

Τέλος, με την τελευταία περίπτωση που επικοινώνησε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, το άτομο που είχε βάλει την αγγελία ζητούσε συνέταιρο με την προϋπόθεση να διαθέτει ένα αξιόλογο κεφάλαιο, ωστόσο το πρόβλημα ήταν ότι ακόμη δεν είχε σκεφτεί τι είδους επιχείρηση επιθυμεί να ανοίξει! Χαρακτηριστικά ο ίδιος τόνισε: «Επιθυμώ το άτομο με το οποίο θα συνεργαστώ να διαθέτει ένα αξιόλογο κεφάλαιο, βέβαια ακόμη δεν έχω αποφασίσει για το είδος της επιχείρησης. Αν θέλετε να καλέσετε ξανά».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου