ΤΟΠΙΚΑ

«Ηθελα να τους λυτρώσω… είχε έρθει ο Χριστός»

ηθελα-να-τους-λυτρώσω-είχε-έρθει-ο-χ-851206

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε χθες ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βόλου κ. Αχιλλέας Ζήσης σε βάρος του 46χρονου Μιχ. Ψαρρού, ο οποίος προχθές στις 5.20 το πρωί, στη Νέα Αγχίαλο, πυροβόλησε 14 φορές με κυνηγετική καραμπίνα και σκότωσε τον 6χρονο γιο του, την 74χρομη πεθερά του και τραυμάτισε ελαφρά τον 8χρονο γιο του, μπροστά στα μάτια της παραπληγικής συζύγου του.
Ο Εισαγγελέας άσκησε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συρροή τελεσμένη και σε απόπειρα, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Χθες το μεσημέρι η Ανακρίτρια Βόλου μετέβη στο Νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται ο 46χρονος μετά την χειρουργική επέμβαση που υπεβλήθη στα γόνατά του, προκειμένου να του απαγγείλει τις κατηγορίες, ενώ την ερχόμενη Τρίτη ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Βόλου και η Ανακρίτρια θα λάβουν την απολογία του. Οπως εκτιμάται και από τους θεράποντες ιατρούς του δράστη του διπλού φονικού, μετά από χρονικό διάστημα περίπου 10 ημερών αναμένεται να μεταφερθεί στην Ψυχιατρική Κλινική των Φυλακών Κορυδαλλού.

Η κατάθεση του δράστη
Χθες το πρωί ο πατροκτόνος κατέθεσε στους αστυνομικούς, στα πλαίσια της προανάκρισης που διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, για την τραγωδία που εκτυλίχθηκε από τα δικά του αιματοβαμμένα χέρια. «Ξύπνησα το πρωί και είδα ότι είχε έρθει ο Χριστός» είπε στους αστυνομικούς. «Αγαπώ τη γυναίκα μου, την φίλησα όταν σηκώθηκα και πήρα την καραμπίνα. Μέσα από την σκέψη μου το μόνο που περνούσε ήταν να λυτρώσω το παιδί μου για να είναι καλύτερα. Πυροβόλησα τον Σάββα την ώρα που κοιμόταν. Όταν ήρθε η πεθερά μου το μόνο που σκέφτηκα ήταν να την λυτρώσω, γιατί ήρθε ο Χριστός», ανέφερε.
Ο ίδιος κατέθεσε ότι πάσχει από σχιζοφρένεια και ανέφερε ότι από μικρή ηλικία είχε μπλέξει με ναρκωτικά. Για τον τραυματισμό του κατέθεσε ότι «αφού τους πυροβόλησα, έστριψα την καραμπίνα στο δεξί μου πόδι και πυροβολήθηκα. Φώναζα από τον πόνο. Δεν θυμάμαι αν είπα στον γιο μου να με πυροβολήσει.»
Η εκτίμηση των αστυνομικών είναι ότι ο 46χρονος δεν έχει συνειδητοποιήσει τις πράξεις του και πως οι απαντήσεις που δίνει δεν είναι πειστικές, σημάδι του διαταραγμένου εσωτερικού του κόσμου.

Τι είπε ο 8χρονος και η μητέρα
Ο μικρός Παναγιώτης που γλίτωσε από τα σκάγια του πατροκτόνου, και νοσηλεύεται προληπτικά στο Νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού» στην κατάθεσή του ανέφερε: «Ξύπνησα από τους πυροβολισμούς μέσα στο δωμάτιο. Φοβήθηκα. Είδα το Σάββα να έχει πυροβοληθεί και στη συνέχεια είδα την γιαγιά μου να πυροβολείται από τον πατέρα μου. Εξω από το δωμάτιο άκουσα πάλι πυροβολισμούς και στη συνέχεια ο πατέρας μου ζήτησε να τον πυροβολήσω, όχι στο χτυπημένο του πόδι. Έτρεξα στο δωμάτιο που ήταν η μαμά και άνοιξα την μπαλκονόπορτα και βγήκα στην αυλή. Περίμενα βοήθεια…», ανέφερε.
Η σύζυγος του δράστη στην κατάθεσή της στους αστυνομικούς είπε ότι ο «Μιχάλης με αγαπούσε, με φρόντιζε. Ηξερα ότι είχε προβλήματα και έπαιρνε χάπια. Ξύπνησε το πρωί, με φίλησε και στη συνέχεια άκουγα πυροβολισμούς. Χτύπησα με το καμπανάκι για να ειδοποιήσω την μητέρα μου να δει τι συμβαίνει. Είδα μόνο τον Παναγιώτη να περνά από μπροστά μου και να βγαίνει στην αυλή και τηλεφώνησα στον κουμπάρο μου για βοήθεια.»

Η τραγωδία
Το δραματικό συμβάν σημειώθηκε προχθές στις 5.20 τα ξημερώματα, στο σπίτι της οικογένειας Ψαρρού στη θέση «Λαχανόκηποι» Νέας Αγχιάλου. Ο 46χρονος Μιχάλης Ψαρρός, που έχει γεννηθεί στην Ιεράπετρα Κρήτης και κατοικούσε τα τελευταία 15 χρόνια στη Νέα Αγχίαλο, σηκώθηκε από τον καναπέ όπου κοιμόταν στο σαλόνι της οικίας και αφού έλεγξε τα ιατρικά μηχανήματα που υποστηρίζουν την ζωή της τετραπληγικής συζύγου του, Χριστίνας, 45ετών, και την φίλησε, κατευθύνθηκε στην κουζίνα, όπου είχε τοποθετημένο ένα μονόκαννο κυνηγετικό όπλο και ένα αεροβόλο όπλο τύπου φλόμπερ. Αφού πήρε στα χέρια του την μονόκαννη κυνηγετική καραμπίνα, κατευθύνθηκε στο δωμάτιο των δύο αγοριών του ηλικίας, 6 και οκτώ ετών που εκείνη την ώρα κοιμόταν. Ο ίδιος όπλισε την καραμπίνα τύπου Baical, με κάννη διαμετρήματος 36 χιλιοστών και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως εναντίον των παιδιών του και όπου αλλού έβρισκε. Τα σκάγια από το όπλο του πατροκτόνου χτύπησαν το εξάχρονο αγγελούδι Σάββα στον τράχηλο, με αποτέλεσμα να βρει ακαριαίο θάνατο, ενώ ο οκτάχρονος Παναγιώτης, πιθανόν επειδή κοιμόταν μπρούμυτα βλήθηκε στην αυχενική χώρα.
Η τετραπληγική μητέρα, στην πλάτη της οποίας εξελισσόταν το φρικιαστικό σκηνικό, προσπαθούσε να καλέσει βοήθεια, όσο αυτό ήταν δυνατό. Από τους πυροβολισμούς ξύπνησε η 74χρονη πεθερά του δράστη, Γεωργία Πετρά, όπου διέμενε μαζί τους και εκείνη την ώρα κοιμόταν στο διπλανό δωμάτιο των δύο παιδιών. Αμέσως προσέτρεξε σε βοήθεια στο δωμάτιο των παιδιών, αλλά βρέθηκε σχεδόν πρόσωπο με πρόσωπο με τον δράστη, ο οποίος οπλίζοντας την καραμπίνα την τραυμάτισε θανάσιμα στην κοιλιακή χώρα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο 46χρονος Μιχάλης Ψαρρός όπλισε και πυροβόλησε 14 φορές (!), μέσα σε ένα δωμάτιο που δεν ξεπερνούσε τα 30 τ.μ. Στη συνέχεια αυτοπυροβολήθηκε με το ίδιο όπλο.
Ο οκτάχρονος Παναγιώτης, τραυματισμένος και τρομαγμένος, αφού στα μάτια του εκτυλίχθηκε μια απίστευτη τραγωδία, έφυγε από το δωμάτιό του και από την μπαλκονόπορτα βγήκε στην αυλή, όπου ανέμενε βοήθεια. Η 45χρονη Χριστίνα με ασύρματο τηλέφωνο που διέθετε, τηλεφώνησε σε συγγενή της οικογένειας για την απίστευτη τραγωδία, ο οποίος με τη σειρά του ειδοποίησε τους αστυνομικούς του Α.Σ. Νέας Αγχιάλου, που μετέβησαν στην οικία. Αμέσως ειδοποιήθηκαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, που παρέλαβαν τον οκτάχρονο και τον πατέρα του και τους μετέφεραν εσπευσμένα στο Νοσοκομείο Βόλου.
Σύμφωνα με την ιατροδικαστή κ. Ρουμπίνη Λεονταρή, ο 6χρονος Σάββας είχε βληθεί με τρία φυσίγγια σχεδόν εξ επαφής από τον ίδιο τον πατέρα του.
Η πρώτη σφαίρα είχε είσοδο το θώρακα, είχε διαπεράσει το δεξιό πνεύμονα και είχε βγει πίσω από την πλάτη. Το δεύτερο φυσίγγι είχε είσοδο την δεξιά τραχηλική χώρα και έξοδο την αριστερή τραχηλική χώρα, ενώ το τρίτο φυσίγγι διαπέρασε την θωρακική χώρα.
Η 74χρονη γιαγιά του εξάχρονου αγοριού δέχθηκε τρία φυσίγγια από το όπλο του 46χρονου την στιγμή που είχε σκύψει πάνω από το δολοφονημένο αγγελούδι της που κείτονταν στο χαλί του δωματίου.
Η πρώτη ήταν στο δεξιό μηρό, η δεύτερη στον δεξιό γλουτό και τρίτη, που ήταν και η θανατηφόρα, στην δεξιά ωμοπλάτη, η οποία και θρυμμάτισε τον αυχένα της ηλικιωμένης γυναίκας. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή οι πυροβολισμοί δεν ήταν εξ’ επαφής, αλλά από κοντινή απόσταση.
Οσο για την 44χρονη ανάπηρη σύζυγο του δράστη και μητέρα των παιδιών, εξακολουθεί να παραμένει στο σπίτι της, στη Νέα Αγχίαλο, αφού αρνείται να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο για παροχή ψυχολογικής και άλλης υποστήριξης. Ωστόσο, της προσφέρεται βοήθεια από την κοινωνική υπηρεσία.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου