ΤΟΠΙΚΑ

Συνεργασία για τα προβλήματα των Γλαφυρών

συνεργασία-για-τα-προβλήματα-των-γλαφ-851206

Μεθοδικά και με συντονισμένες ενέργειες προωθεί την επίλυση χρόνιων προβλημάτων των Γλαφυρών το προεδρείο του νέου Τοπικού Συμβουλίου. Ήδη έχουν δρομολογηθεί οι παρεμβάσεις που απαιτείται άμεσα να υλοποιηθούν, προκειμένου να αντιμετωπιστούν ζητήματα, τα οποία αφορούν στην καθημερινότητα των πολιτών και τις υποδομές του Δημοτικού Διαμερίσματος.
Ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Παύλος Μαβίδης επισκέφθηκε την περασμένη Πέμπτη τις Γλαφυρές, είχε συνάντηση με τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου και ενημερώθηκε από κοντά για τα προβλήματα που προκλήθηκαν από τη θεομηνία του περασμένου Οκτωβρίου, όπως επίσης για τις γενικότερες φθορές στις υποδομές, που πρέπει να αποκατασταθούν το συντομότερο δυνατό, ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος πρόκλησης κάποιου ατυχήματος.
Ειδικότερα, ο Πρόεδρος του Τ.Σ. κ. Μιλτ. Μιχαηλίδης ενημέρωσε τον Δήμαρχο Ν. Ιωνίας ότι μόλις πριν λίγες ημέρες απέσπασε τη δέσμευση του Αντινομάρχη Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Ηλία Ξηρακιά, μετά από σχετική επιστολή του Συμβουλίου, ότι εντός της ερχόμενης καλοκαιρινής περιόδου θα γίνουν οι εργασίες διαγράμμισης (κίτρινο χρώμα) στον επαρχιακό δρόμο από Μελισσάτικα έως Γλαφυρές. Με το έργο αυτό αντιμετωπίζεται ένα σοβαρότατο πρόβλημα για τους οδηγούς που κινούνται στον συγκεκριμένο οδικό άξονα, καθώς τις βραδινές κυρίως ώρες διατρέχουν κίνδυνο πρόσκρουσης με άλλα οχήματα λόγω ομίχλης.
Ο κ. Μαβίδης συζήτησε με τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου για τον προγραμματισμό των έργων που εντάχθηκαν στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου για το 2007 και θα υλοποιηθούν από τις Τεχνικές Υπηρεσίες, όπως η βελτίωση του οδοστρώματος στην είσοδο του Δημοτικού Διαμερίσματος αλλά και κατά μήκος του κεντρικού δρόμου, όπου υπάρχουν φθορές, η αποκατάσταση του τοιχίου στο Δημοτικό Σχολείο, που αποσπάστηκε λόγω διάβρωσης μετά την νεροποντή του περασμένου Οκτωβρίου κ.α.
Στο μεταξύ αξίζει να σημειωθεί ότι ένα από τα πρώτα θέματα που απασχόλησε το νεοεκλεγέν Τοπικό Συμβούλιο Γλαφυρών, το οποίο μάλιστα έλαβε ομόφωνη απόφαση γι’ αυτό, ήταν η οριστική απομάκρυνση του Πεδίου Βολής που βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων του Δημοτικού Διαμερίσματος. Την απόφασή τους κοινοποίησαν εγγράφως στο Δήμο Ν. Ιωνίας και το Δημοτικό Συμβούλιο, την 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών και τη Νομαρχία Μαγνησίας, ζητώντας να στηρίξουν το ομόθυμο αίτημα των κατοίκων του χωριού. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην επιστολή «τα άσκαστα βλήματα που υπάρχουν διάσπαρτα στα παρακείμενα του Πεδίου Βολής χωράφια εγκυμονούν κινδύνους για τους καλλιεργητές και τους κτηνοτρόφους, ενώ παράλληλα προκαλούνται βλαβερές επιπτώσεις στο οικοσύστημα της περιοχής λόγω των υλικών κατασκευής των βλημάτων».
Ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας διαβεβαίωσε τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου ότι από την πλευρά του θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να ικανοποιηθεί το αίτημα αυτό και γενικότερα ότι η δημοτική αρχή θα σταθεί αρωγός στην επίλυση των προβλημάτων για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων των Γλαφυρών.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου