ΤΟΠΙΚΑ

Τιμούν τη μνήμη του αδικοχαμένου πιλότου

τιμούν-τη-μνήμη-του-αδικοχαμένου-πιλό-672796

Συγκεντρώνουν χρήματα για την ενίσχυση της οικογένειας του Παναγιώτη Λάσκαρη ή ενός ιδρύματος στη μνήμη του σμηναγού

Τη μνήμη του σμηναγού Παναγιώτη Λάσκαρη που έχασε τη ζωή του στο τραγικό δυστύχημα που σημειώθηκε στην Αεροπορική Βάση Los Llanos, στο Albacete της Ισπανίας, αποφάσισαν να τιμήσουν οι συμφοιτητές του στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Ο Παναγιώτης Λάσκαρης ήταν φοιτητής τόσο του προπτυχιακού προγράμματος όσο και του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και η είδηση του τραγικού αεροπορικού δυστυχήματος, βύθισε στο πένθος τους συμφοιτητές του αλλά και τους καθηγητές του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών.

Την ερχόμενη Τετάρτη μάλιστα ο νεαρός σμηναγός επρόκειτο να υποστηρίξει την μεταπτυχιακή του εργασία. Δεν πρόλαβε όμως…

Στη μνήμη του και με πρωτοβουλία των φοιτητών του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, πραγματοποιήθηκε χθες τρισάγιο στον Ι.Ν. Μεταμορφώσεως.

Από την ημέρα δε της κηδείας του συγκεντρώνουν χρήματα, τα οποία θα διαθέσουν είτε στην οικογένειά του είτε σε κάποιο ίδρυμα στη μνήμη του συμφοιτητή τους που δεν ήταν απλώς συνεπής στα μαθήματά του αλλά αγαπητός σε όλους.

Υπενθυμίζεται ότι ο σμηναγός (Ι) Παναγιώτης Λάσκαρης και ο σμηναγός (Ι) Αθανάσιος Ζάγκας, ήταν οι δύο πιλότοι της Πολεμικής μας Αεροπορίας, που έχασαν τη ζωή τους, κατά το τραγικό δυστύχημα, στην Αεροπορική Βάση Los Llanos, στο Albacete της Ισπανίας, στα μέσα Ιανουαρίου.

Το διθέσιο μαχητικό F-16D Block 50 της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας συνετρίβη καθώς απογειωνόταν για να πάρει μέρος σε μια εκπαιδευτική άσκηση του NATO στη νότια Ισπανία. Συνετρίβη κατά τη διάρκεια της απογείωσης και έπεσε πάνω σε άλλα αεροπλάνα τα οποία βρίσκονταν σε χώρο στάθμευσης αεροσκαφών.

Ο Σμηναγός Παναγιώτης Λάσκαρης ήταν 35 ετών, έγγαμος με ένα γιο, με σύνολο ωρών πτήσεως 1.459, εκ των οποίων οι 872 ώρες σε αεροσκάφη F-16, ενώ ο Σμηναγός Αθανάσιος Ζάγκας ήταν 31 ετών, έγγαμος με ένα γιο και μία κόρη, με σύνολο ωρών πτήσεως 1.128, εκ των οποίων οι 524 ώρες σε αεροσκάφη F-16.

Σχετικά άρθρα:

«Άγγιξαν το πρόσωπο του Θεού…» ~ Συγκίνηση για τους «φρουρούς των αιθέρων»

Αποχαιρέτισαν δύο ήρωες

Απαντήσεις από το «μαύρο κουτί» Σήμερα οι νεκρώσιμες ακολουθίες

Μνημόσυνο των δύο αδικοχαμένων πιλότων

Εμπειρους πιλότους θρηνεί η Αεροπορία

Συλλυπητήρια δήλωση από το βουλευτή Μαγνησίας της Ν.Δ. Χρήστο Μπουκώρο

Προς απογείωση ήταν τα γαλλικά αεροσκάφη στα οποία έπεσε το ελληνικό F-16

Συλλυπητήρια δήλωση Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου

Συλλυπητήρια του Δημάρχου Βόλου για τους δύο πιλότους

To ελληνικό F-16 έπεσε στο «χειρότερο δυνατό σημείο»

Πένθος στην ελληνική αεροπορία για τους δύο Σμηναγούς

Κατέπεσε F16 της 111ης πτέρυγας Μάχης Νέας Αγχιάλου

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου