ΤΟΠΙΚΑ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρομοσ-χτυπάει-πάντα-2-φορές-851206

Γιατί τόσο εσπευσμένα;
Ενώ αρχικά υπήρχε η εκτίμηση ότι ο νόμος – πλαίσιο για τις μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία θα δημοσιοποιηθεί περί τα μέσα Μαρτίου, η κυβέρνηση επισπεύδει τα πράγματα και ήδη από χθες έλαβε την έγκριση της κυβερνητικής επιτροπής και δημοσιοποιήθηκε το μεγαλύτερο μέρος του. Αργά ή γρήγορα, καλώς ή κακώς, το μέτωπο της παιδείας κλείνει. Όσοι είχαν συνδέσει τις εθνικές εκλογές με τις εξελίξεις στο χώρο της παιδείας δικαιούνται να εκτιμήσουν ότι οι εκλογές πλησιάζουν, παρά απομακρύνονται.
Χ.Μ.

Οι ίδιοι επισκέπτες
Γνωστός ξενοδόχος της περιοχής έλεγε χθες ότι τελικά τα εορταστικά τριήμερα στο Βόλο μπορεί να προσελκύουν σημαντικό αριθμό επισκεπτών, ωστόσο αυτός στο σύνολό του τα τελευταία χρόνια είναι του ιδίου μεγέθους. Τα τριήμερα των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς, των Απόκρεω και του Πάσχα, αλλά και των υπόλοιπων της χρονιάς, τέσσερις με πέντε χιλιάδες προτιμούν την περιοχή μας. Καλή η επισκεψιμότητα, αλλά σχετικά στάσιμη. Ο παράγοντας που θα μπορούσε να διαφοροποιήσει τα πράγματα, είναι σίγουρα η ολοκλήρωση του αεροδρομίου, αφού μόνο μια τέτοια παράμετρος θα μπορούσε να εκτινάξει τον αριθμό των επισκεπτών και να χτυπήσει τη λεγόμενη εποχικότητα του τοπικού τουρισμού.

Χ.Μ.

Οι συνεργάτες
του Δημάρχου

Μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας έχουν μείνει μέχρι στιγμής δύο από τους στενούς συνεργάτες του Δημάρχου Βόλου Αλέκου Βούλγαρη. Ο πρώτος είναι ο Νίκος Παπασμύρης , που εκτελεί χρέη γενικού γραμματέα του Δήμου, ο οποίος έχει χρηματίσει ένα διάστημα Νομάρχης επί ΠΑΣΟΚ στην Εύβοια και ο οποίος τα τελευταία χρόνια ήταν στην Αγροτική Τράπεζα στον Αλμυρό και για τον οποίο έγκαιρα σας είχαμε ενημερώσει ότι θα αποτελέσει το δεξί χέρι του Αλέκου στη διεκπεραίωση των υποθέσεων του Δήμου, κυρίως με την Περιφέρεια .Ο δεύτερος στενός συνεργάτης του Δημάρχου, όπως με ενημερώνουν οι συνάδελφοι του δημοτικού ρεπορτάζ, είναι ο Σωτήρης ο Κυριάκος, που ήταν υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο του Δημάρχου στις τελευταίες δημοτικές εκλογές, αλλά δεν μπόρεσε να εκλεγεί. Οι πληροφορίες λένε ότι ο Σωτήρης έχει πιάσει το γραφείο δίπλα στο δημαρχιακό γραφείο, όπου μπορεί κάποιος να τον βρει από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το μεσημέρι, χωρίς να έχει διευκρινιστεί μέχρι στιγμής το ακριβές περιεχόμενο των αρμοδιοτήτων που του έχει ανατεθεί. Πάντως ο Σωτήρης, που από την πρώτη στιγμή στήριξε την επιλογή Βούλγαρη στο Δήμο, είναι παράλληλα ο άνθρωπος που διατηρεί πάντα καλές σχέσεις με την Αριστερά στο Βόλο, αφού δεν πρέπει να διαφεύγει της προσοχής μας το γεγονός ότι ο Σωτήρης Κυριάκος ήταν γραμματέας του ΚΚΕ και του ενιαίου ΣΥΝ, στα τέλη της δεκαετίας του ΄80 . Είναι σαφέστατα δύο επιλογές σωστές, που αναμένεται να βοηθήσουν τα μέγιστα τη Δημοτική Αρχή…
Α.Τ.

Λίγος χρόνος…
Ακούστηκαν μουρμουρητά από κάποιους για τις αποκριάτικες εκδηλώσεις στο Βόλο που διοργάνωσε η ΔΗΤΕΒ, παραμερίζοντας εσκεμμένα και για τους δικούς τους λόγους ο καθένας, ότι η νέα Δημοτική Αρχή είχε ελάχιστο διάστημα στη διάθεσή της προκειμένου να διοργανώσει τις εκδηλώσεις που θα ήθελε η ίδια…
Α.Τ.

Ποιο «μέτωπο»
Αλλεπάλληλες συναντήσεις, σύμφωνα με τον νομάρχη Μαγνησίας, έγιναν τις τελευταίες εβδομάδες με το δήμο Βόλου για να συντονίσουν τις ενέργειές τους απέναντι σε έργα και παρεμβάσεις αντιπλημμυρικής θωράκισης.
Από τις τελευταίες δηλώσεις των δύο πολιτικών αντρών μόνο συνεννόηση, όπως φάνηκε, δεν υπήρχε. Πάντως ο νομάρχης θέλει να επιμένει σε κοινό «μέτωπο», όταν ταυτόχρονα μιλάει για παρανόηση…
Β.Σ.

Διαφορετικά
Αλλιώς ακούστηκε στην τελευταία Σύνοδο των Πρυτάνεων η υπουργός Παιδείας με τις εξαγγελίες της για την ανώτατη εκπαίδευση, αλλιώς παρουσιάστηκαν τα βασικά σημεία του νόμου-πλαισίου για τη λειτουργία των ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Οι πρυτάνεις, που χρόνια παλεύουν για πρόσθετους πόρους, καθώς τα οικονομικά των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων στενεύουν χρόνο με το χρόνο, μόνο για κονδύλια δεν άκουσαν χθες στη διάρκεια των δηλώσεων της Μαριέττας Γιαννάκου. Η αρχική τους αισιοδοξία μετατράπηκε σε επιφυλακτικότητα. Πλέον βρίσκονται σε στάση αναμονής για τις λεπτομέρειες του νομοσχεδίου.
Β.Σ.

Ενδιαφέρον
Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο η κ. Χρυσοβελώνη να διεκδικήσει την προεδρία της ΝΟΔΕ Ν.Δ. Μαγνησίας, αφού όπως φαίνεται υπάρχει στήριξη και από τους βουλευτές.
Οπως ανέφερε η ίδια μιλώντας στην εκπομπή «Κεντρική Ελλάδα Καλησπέρα», ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει το κόμμα, αν οριστεί ο νέος πρόεδρος ή αν θα υπάρξουν εκλογές. Επεσήμανε όμως ότι μετά από τόσους μήνες και το «πατατράκ» των Νομαρχιακών Εκλογών και Δημοτικών Εκλογών (Βόλος, Νέα Ιωνία, Αλμυρός), εντούτοις μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει καμία συζήτηση.

Δ.Χ.

Παρεμβάσεις
Για άλλη μια φορά ο πρώην Νομάρχης Μαγνησίας παρενέβη τηλεφωνικά στην εκπομπή του Σωτήρη Πολύζου στο TRT, μετά τα όσα υποστήριξε η κ. Χρυσοβελώνη σε συνέντευξή της.
Αν και η κ. Χρυσοβελώνη δεν άφησε και καμία σοβαρή αιχμή για τον κ. Πρίντζο, εντούτοις ο ίδιος, για ακόμη μία φορά, θεώρησε σωστό να εμφανιστεί, έστω και τηλεφωνικά, όπως το έχει κάνει κατ΄ επανάληψη τις τελευταίες ημέρες. Συνέχισε να ρίχνει τις ευθύνες αλλού για την απώλεια της Νομαρχίας, αλλά αν θυμόμαστε καλά η κ. Χρυσοβελώνη ήταν η μόνη που με τόση θέρμη τον είχε στηρίξει μέχρι και την τελευταία ημέρα των εκλογών, όταν κάποιοι άλλοι του συνδυασμού του κρυβόταν…
Πάντως οι συνεχείς τηλεφωνικές παρεμβάσεις του κ. Πρίντζου, δεν ταιριάζουν τόσο στην εικόνα, όσο και στο περιεχόμενό του ως ατόμου.

Μπράβο
Οταν θέλουν οι Εξωραϊστικοί σύλλογοι να κάνουν δουλειά, την κάνουν και μάλιστα με μεράκι. Τρανό παράδειγμα ο Εξωραϊστικός σύλλογος Φυτόκου, που έστω και χωρίς οικονομική βοήθεια από το Δήμο, κατάφερε να διοργανώσει την προηγούμενη Κυριακή Καρναβάλι.
“Πρωταγωνιστές “η Μαρία η Άσχημη” και η Φραπελιά που ήταν το θέμα της φετινής Καρναβαλερίας.
Ο πρόεδρος του Εξωραϊστικού κ. Παν. Μαστροπαναγιώτης δικαίως δέχτηκε τα συγχαρητήρια όλων των παρευρισκομένων, που χόρεψαν με παραδοσιακή ορχήστρα στην Πλατεία της Φυτόκο και ευχήθηκαν καλή σαρακοστή. Πάντα τέτοια.
Β.Κ

Πολιτική
βούληση
Δεν έχουν άδικο οι έμποροι που ζητούν εδώ και τώρα πολιτική λύση στο πρόβλημα με το ΤΑΕ.
Μετά από ενάμιση χρόνο επιτέλους φαίνεται ότι τα πράγματα έχουν πάρει το δρόμο τους, όσον αφορά στο ύψος της χασούρας. Όμως απομένει η νομοθετική ρύθμιση για να δικαιωθούν οι θιγόμενοι και υπό αυτή την έννοια το θέμα παραμένει σε εκκρεμότητα.
Πρέπει να καταγραφεί και η πολιτική βούληση, διότι δεσμεύσεις υπήρξαν. Ας γίνουν πράξη.
Β.Κ

Απτόητοι
Δεν πτοήθηκαν από το θόρυβο γύρω από τις γαρίδες και τα άλλα θαλασσινά μετά τις «Αποκαλύψεις» και το βορικό οξύ –το απαγορευμένο και επικίνδυνο για τον ανθρώπινο οργανισμό συντηρητικό- οι καταναλωτές του Βόλου. Τα θαλασσινά…τιμήθηκαν δεόντως και είχαν τον κυρίαρχο λόγο στο τραπέζι της Καθαρής Δευτέρας. Για τη Διεύθυνση Εμπορίου όμως το θέμα δεν πέρασε απαρατήρητο και προχώρησε άμεσα σε σχετικούς ελέγχους και δειγματοληψίες. Τα αποτελέσματα των αναλύσεων αναμένονται άμεσα.
Β.Σ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου