ΤΟΠΙΚΑ

Προβλέψεις για -11 βαθμούς το επόμενο διήμερο στη Μαγνησία

προβλέψεις-για-11-βαθμούς-το-επόμενο-δι-672624

Πολικό ψύχος προβλέπεται για το επόμενο διήμερο στη Μαγνησία με τον υδράργυρο να δείχνει στα ορεινά μέχρι και -11 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι χαμηλές θερμοκρασίες στα πεδινά θα αγγίξουν τους -2 βαθμούς Κελσίου, σήμερα και αύριο.

Αυτό ανέφερε σήμερα η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Β. Σποράδων, Δωροθέα Κολυνδρίνη κατά την έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας.

Το φαινόμενο θα εκδηλωθεί τις μεταμεσονύκτιες ώρες και μέχρι τις 10 αύριο το πρωί θα γενικευτεί σε όλη την Μαγνησία. Η χιονόπτωση αναμένεται να συνεχιστεί και μεθαύριο με μικρή ανάπαυλα το Σαββατοκύριακο αλλά οι χαμηλές θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν εφιστούν την προσοχή λόγω του παγετού που θα συνεχιστεί.

«Περιμένουνε χιόνι και στα πεδινά από μηδέν υψόμετρο και στην πόλη του Βόλου πιθανότατα. Αν το φαινόμενο διαρκέσει ένα σαρανταοκτάωρο όπως φαίνεται από τα προγνωστικά, θα υπάρξουν δυσκολίες στην προσπελασιμότητα και χαμηλές θερμοκρασίες που σημαίνουν πάγο, αλλά υπάρχει επιχειρησιακός σχεδιασμός που περιλαμβάνει τον ακροβολισμό μηχανημάτων αλατιέρων, λεπίδων σε όλες τις περιοχές της Μαγνησίας, από τα παράλια μέχρι τον ορεινό όγκο» είπε η κ. Κολυνδίνη.

«Συνιστούμε στους πολίτες να πειθαρχούν στις εντολές της τροχαίας και όλων των αρμόδιων φορέων και σε συνεργασία με τους δήμους οι οποίοι θα αναλάβουν επίσης τους τομείς των αρμοδιοτήτων τους, πιστεύουμε ότι θα τα καταφέρουμε και θα ανταποκριθούμε σε αυτό το δύσκολο φαινόμενο» είπε η κ. Κολυνδρίνη.

Στρη σημερινή συνεδρίαση έγινε σχεδιασμός δράσης της Πολιτικής Προστασίας στον οποίο περιλαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση του επερχόμενου έντονου καιρικού φαινομένου που έχει ως κύρια χαρακτηριστικά τις χιονοπτώσεις και τον παγετό, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου