ΤΟΠΙΚΑ

Ε.Ε.Τ.Ε.Μ. : Οχι στις αυξημένες αμοιβές του ΤΕΕ

ε-ε-τ-ε-μ-οχι-στις-αυξημένες-αμοιβές-του-851206

Την κάθετη αντίθεσή τους για το νέο σύστημα αμοιβών εξέφρασαν χθες στην ενημερωτική συνάντηση που είχαν με το δήμαρχο Βόλου Αλέκο Βούλγαρη οι εκπρόσωποι της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ.
Η Επιστημονική Ένωση Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Μηχανικών με τους κ.κ. Γ. Δανηλόπουλο πρόεδρο και τους κ.κ. Απ. Καζάκη, Αχ. Τσιργούλα, Γ. Παπουτσιδάκη και Μαρία Καψιώτου, ενημέρωσαν το Δήμαρχο Βόλου για τις θέσεις τους αναφορικά με το νέο σύστημα αμοιβών των Μηχανικών, που είναι σε πλήρη αντίθεση με τα όσα πρεσβεύει το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος.
Στο υπόμνημα που επέδωσαν στο δήμαρχο Βόλου καταγράφονται όλες οι ενστάσεις της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ και οι οποίες κοινοποιήθηκαν και προς την Πολεοδομία του Δήμου Βόλου.
Από την πλευρά του ο κ. Αλέκος Βούλγαρης ενημέρωσε τους εκπροσώπους Μηχανικούς Τεχνολογικής Εκπαίδευσης για θέματα που αφορούν την αναθεώρηση του Γ. Π. Σ. και Ρυθμιστικό Σχέδιο και υπογράμμισε ότι υπάρχει πρόθεση από τη δημοτική αρχή συνεργασίας με την Ε.Ε.Τ.Ε.Μ., γι΄ αυτό άλλωστε μέλη της συμμετέχουν σε διάφορες επιτροπές του Δήμου Βόλου.
Στο υπόμνημα που επιδόθηκε στο δήμαρχο Βόλου η Επιστημονική Ένωση Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Μηχανικών (ΕΕΤΕΜ) σαν φορέας εκπροσώπησης των Πτυχιούχων Μηχανικών του Τεχνολογικού Τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης, όσον αφορά στον νέο τρόπο προϋπολογισμού και ελέγχου των αμοιβών των Μηχανικών, επισημαίνει ότι “ εξαγγέλλονται μονομερώς από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, κατά παράβαση του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου και υπογραμμίζει ότι ουσιαστικά ισχύουν τα παρακάτω:
1. Το Τ.Ε.Ε. δεν έχει αρμοδιότητα για την επιβολή μονομερώς νέου τρόπου προϋπολογισμού και ελέγχου των αμοιβών Μηχανικού, διότι αυτή είναι αποκλειστική αρμοδιότητα των συναρμόδιων Υπουργείων.
2. Η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. δεν έχει αποδεχτεί μέχρι σήμερα, με διοικητική πράξη ή νομοθετική ρύθμιση, το σύστημα που προτείνει το Τ.Ε.Ε., ούτε έχει αποδεχτεί την απόφαση του Σ.τ.Ε. για την αύξηση των αμοιβών των Μηχανικών.
3. Τα Πολεοδομικά Γραφεία όλης της χώρας, ανεξάρτητα σε ποιο βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης ανήκουν διοικητικά, δεν μπορούν να εφαρμόσουν το σύστημα που προτείνει το Τ.Ε.Ε., χωρίς να υπάρχει εγκύκλιος από τα συναρμόδια Υπουργεία, και κυρίως από το Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε.
4. Οι Πτυχ. Μηχανικοί ΤΕ, δεν είναι υποχρεωμένα να ενταχθούν στο προτεινόμενο από το ΤΕΕ καθεστώς ελέγχου των αμοιβών, διότι:
• Δεν προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία κάτι τέτοιο.
• Με αυτήν την πράξη συνομολογούν ότι απεμπολούν νόμιμα επαγγελματικά τους δικαιώματα ως Έλληνες πολίτες και ως πολίτες της Ε.Ε., αλλά κυρίως υποθηκεύουν το επαγγελματικό τους μέλλον, αφού το Τ.Ε.Ε., σύμφωνα με τις θέσεις του, δεν αναγνωρίζει τα δικαιώματα που αντιστοιχούν στον Κλάδο μας.
5. Τα μέλη της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ. δεν υποχρεούνται από την κείμενη νομοθεσία να έχουν τον κωδικό του Τ.Ε.Ε., ακόμα και εάν το Τ.Ε.Ε. το εφαρμόσει μονομερώς για τα μέλη του, μετά τις 20 Φεβρουαρίου.
6. Η ΕΕΤΕΜ θα ενημερώσει τις Πολεοδομίες για τον τρόπο με τον οποίο θα ελέγχονται οι αμοιβές των μελών της και για τη μη υποχρέωσή τους, εάν το Τ.Ε.Ε. προχωρήσει μονομερώς να εφαρμόσει άλλο σύστημα για τα μέλη του.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου