ΤΟΠΙΚΑ

Γιορτή για τα παιδιά των ιερέων και ιεροψαλτών στην Μητρόπολη Δημητριάδος

γιορτή-για-τα-παιδιά-των-ιερέων-και-ιερ-672254

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας, η ετήσια Πρωτοχρονιάτικη γιορτή για τα παιδιά των ιερέων και των ιεροψαλτών, στην οποία συμμετείχαν πολλές ιερατικές και ιεροψαλτικές οικογένειες.

Η γιορτή ξεκίνησε με την ευλογία της Βασιλόπιτας από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, ο οποίος τόνισε ότι «όλοι μαζί, Ιερείς και ιεροψάλτες, δίνουμε μαρτυρία Χριστού σε μια εκκοσμικευμένη εποχή, για να φέρουμε το μήνυμά Του στις καρδιές των ανθρώπων, να διατηρήσουμε την συνοχή του λαού μας, που είναι τόσο απαραίτητη για την πατρίδα μας τούτες τις κρίσιμες στιγμές».

Ο κ. Ιγνάτιος ευχαρίστησε για όσα προσφέρουν οι κληρικοί και οι ιεροψάλτες στην τοπική Εκκλησία, τους διαβεβαίωσε για την αγάπη του, καθώς, όπως τόνισε, «είστε η οικογένειά μου».

Εξέφρασε την μεγάλη χαρά του, γιατί πολλά από τα παιδιά που βρήκε στον τόπο μας, πριν είκοσι χρόνια, σήμερα τα παντρεύει, ενώ άλλα χειροτονεί, γεγονός που εγγυάται την ομαλή συνέχεια στην τοπική Εκκλησία. Ευχήθηκε, τέλος, για μία ευλογημένη χρονιά, όπου πρέπει να κρατήσουμε την ενότητά μας, «στο πλαίσιο της οποίας ουδείς μπορεί να μας φοβίσει και να μας τρομοκρατήσει».

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος διένειμε δώρα σε όλα τα παιδιά και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μουσικό πρόγραμμα και εόρτιο δείπνο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου