ΤΟΠΙΚΑ

Μηδένισε το «κοντέρ» των χρεών στο Δήμο Νοτίου Πηλίου

μηδένισε-το-κοντέρ-των-χρεών-στο-δήμ-672237

Αιχμές κατά της αντιπολίτευσης από τον αντιδήμαρχο Βαγγ. Νασιόπουλο

Νοικοκύρεμα των οικονομικών του φαίνεται να έχει πετύχει ο Δήμος Νοτίου Πηλίου, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, Βαγγέλη Νασιόπουλο. Το χρέος των 7 εκατ. ευρώ που παραλήφθηκε το 2011 και σε αυτό προστέθηκαν επιπλέον 2 εκατ. ευρώ, ποσό που προέρχεται από δικαστικές αποφάσεις κα εκκαθαρίσεις οργανισμών, πλέον έχει μηδενιστεί. Αντιθέτως, ο Δήμος στην κατάθεση του προϋπολογισμού για το 2017 έχει εγγράψει πάνω από μισό εκατ. ευρώ για έργα, αντίστοιχο για εργασίες και 350.000 ευρώ για μελέτες έργων.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι η δημοτική αρχή πάλεψε με διαφάνεια, έβαλε στόχους και περνά στην αντεπίθεση με αιχμές κατά της αντιπολίτευσης. «Θα παρακαλέσω τώρα την αντιπολίτευση του Δήμου και προσωπικά τον επικεφαλής, κ. Απ. Διαννέλο, να μας εξηγήσει τα δημοσιεύματά του στον τοπικό Τύπο λίγους μήνες πριν, ότι ο Δήμος Νοτίου Πηλίου βρίσκεται στο κόκκινο, έχει χρεοκοπήσει, μπαίνει σε επιτήρηση και άλλα τέτοια κακοηθέστατα ψεύδη με την τότε αφορμή ότι δεν λαμβάνουμε χρήματα από τα παρακρατηθέντα, όπως άλλοι Δήμοι.

Το σοβαρότερο όμως είναι ότι από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου προκύπτει ότι ήταν γνώστης της αλήθειας, ότι δηλαδή ο Δήμος μας όχι μόνο δεν πήρε αυτά τα χρήματα, αλλά επειδή μας δινόταν από το Υπουργείο η δυνατότητα να ρυθμίσουμε τις οφειλές μας από την εκκαθάριση της Αναπτυξιακής Αφετών σε Εφορία και ΙΚΑ, ύψους 900.000,00€ είχαμε τεράστιο όφελος, διότι διαγράφονταν οι προσαυξήσεις, γλυτώνοντας από το Δήμο, ποσό άνω των 300.000,00€.

Και για να τοποθετηθεί και το κερασάκι στην τούρτα, ας απαντήσει ο κ. Διαννέλος, γιατί μετά το βούλευμα του Εισαγγελέως, όπου κατηγορούνται ο πρώην Δήμαρχος Αφετών καθώς και δύο υπάλληλοι για κακούργημα και υπεξαίρεση ποσού 1.500.000,00€, όταν το δημοτικό συμβούλιο κλήθηκε να πάρει απόφαση για να ξεκινήσει την νομική διαδικασία, ώστε τα χρήματα αυτά να επανέλθουν στον Δήμο, αυτός ψήφισε αρνητικά», αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου