ΤΟΠΙΚΑ

Λευκό τοπίο σε Βόλο και Νέα Ιωνία. 90 μηχανήματα στους δρόμους [εικόνες]

λευκό-τοπίο-σε-βόλο-και-νέα-ιωνία-90-μηχα-671645

Ελαφρά χιονόπτωση ξεκίνησε περίπου στη 1.30 το μεσημέρι και στο Πολεοδομικό συγκρότημα Βόλου και Νέας Ιωνίας, ενώ το κρύο από το πρωί είναι τσουχτερό.

Μία ώρα αργότερα, μετά τις 2.30 το μεσημέρι, η χιονόπτωση έγινε ιδιαίτερα πυκνή. Πολύ γρήγορα λόγω της πυκνότητας του χιονιού το “έστρωσε” σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα και υδροφόρες της ΔΕΥΑΜΒ και αλατιέρες βγήκαν στους δρόμους και προχωρούσαν σε ρίψεις νερού και αλατιού και ο καθαρισμός των κεντρικών αρτηριών από μηχανήματα του Δήμου Βόλου.

Επίσης, σε σημεία της εθνικής οδού Βόλου Λάρισας, στο ύψος του Σέσκλου, συσσωρεύτηκε όγκος χιονιού και “δίπλωσε” νταλίκα, με συνέπεια η κίνηση των οχημάτων να γίνεται με δυσκολία και ΙΧ να ακινητοποιηθούν στην περιοχή.

Με τον συντονισμό της ανδρών της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής της Β’ ΒΙ.ΠΕ. Βόλου και την επέμβαση εκχιονιστικών μηχανημάτων και έγινε προσπάθεια για την αποκατάσταση της κατάστασης.

Να σημειωθεί επίσης, ότι από νωρίς το πρωί, στο πλαίσιο του σχεδιασμού του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βόλου, συνολικά 90 μηχανήματα και αλατιέρες βρίσκονταν στους δρόμους και όταν ξεκίνησε η χιονόπτωση επιχειρούσαν ώστε να διατηρηθούν οι δρόμοι καθαροί.

Η ύφεση των καιρικών φαινομένων επέτρεψε νωρίς το βράδυ να υπάρχει πλήρης έλεγχος της κατάστασης στην πόλη και να αποκατασταθούν όποια προβλήματα υπήρξαν στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, περιόδευσε σε όλη σχεδόν την πόλη και διαπίστωσε την κατάσταση.

Αμέσως μετά έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Τι αποτύπωσα μέσα από την αυτοψία που έκανα αλλά και όλα όσα έχουν γίνει τις τελευταίες ώρες με τα ακραία καιρικά φαινόμενα και την έντονη χιονόπτωση. Εγώ προσωπικά το χάρηκα ιδιαίτερα γιατί το χιόνι είναι ωφέλιμο και επίσης καλό θα κάνει και στον τουρισμό αλλά και στο χιονοδρομικό κέντρο. Δεν πειράζει ρε παιδιά χαρείτε το, δεν χάθηκε και ο κόσμος είναι μέσα στο πρόγραμμα και αυτό. Εμείς είμαστε εδώ για εσάς. Όλο το κεντρικό οδικό δίκτυο να σημειώσω είναι ανοιχτό».

Αποχιονισμός στο Διμήνι

Θα συνεχιστεί η χιονόπτωση

Η έντονη χιονόπτωση συνεχίζεται και σύμφωνα με την πρόγνωση των μετεωρολόγων θα συνεχιστεί με την ίδια ένταση μέχρι αργά αύριο το πρωί.

Σε ανακοίνωση του Δήμου Βόλου επισημαίνεται πως “Τα εύλογα προβλήματα άρχισαν να παρουσιάζονται και δυστυχώς από την συμπεριφορά πολλών συμπολιτών επιδεινώνονται.

Η Δημοτική Αρχή απευθύνει έκκληση στους συμπολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις με τα αυτοκίνητά τους και κυρίως να μεριμνούν ώστε στους χώρους που τα σταθμεύουν να μην εμποδίζεται η διέλευση των μηχανημάτων και των συνεργείων αποχιονισμού.

Δυστυχώς τέτοια κρούσματα υπάρχουν πολλά και δυσχεραίνουν ένα ήδη τιτάνιο έργο που δίνεται με κάθε πρόσφορο μέσο από πλευράς Δημοτικής Αρχής και υπηρεσιών, προκειμένου να διατηρηθούν ζωτικές λειτουργίες της πόλης και να εξυπηρετηθούν βασικές ανάγκες της πόλης και των πολιτών”.

Υπενθυμίζεται ότι για τα προβλήματα που τυχόν αντιμετωπίσουν οι πολίτες, λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας, μπορούν να απευθύνονται στην Πολιτική Προστασία, στα τηλέφωνα 24210 80959 και 80920 ή στο Γραφείο του Δημάρχου, που λειτουργεί όλο το 24ωρο, στα τηλέφωνα 24213 50173-4, και όπου συνεχώς και μέχρις ότου απομακρυνθεί η κακοκαιρία υπάρχουν αρμόδιοι για να παραλάβουν και να προωθήσουν όποια αιτήματα για αντιμετώπιση προβλημάτων πιθανώς υποβληθούν.

Σημειώνεται ότι υπάρχει ειδική ομάδα για την εξυπηρέτηση και παροχή βοήθειας σε περιπτώσεις έκτακτων περιστατικών από περιοχές όπου πιθανώς η πρόσβαση να είναι δυσχερής με συμβατικά μέσα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου