ΤΟΠΙΚΑ

«Αυτόνομη Παρέμβαση Μηχανικών Μαγνησίας»: Να πάρει θέση το ΤΕΕ για την αστυνομική κατοχή στο ΑΠΘ

αυτόνομη-παρέμβαση-μηχανικών-μαγνη-671487

Επίσημα θέση στα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ημέρες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με τις καταλήψεις φοιτητών και τις παρεμβάσεις της Αστυνομίας, καλεί την Διοίκηση του ΤΕΕ, η παράταξη «Αυτόνομη Παρέμβαση Μηχανικών Μαγνησίας».

Σε ανακοίνωση της παράταξης αναφέρονται ειδικότερα τα εξής:

«Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης τελεί υπό αστυνομική κατοχή ενώ στα κρατητήρια της Αστυνομίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη υπάρχουν επώνυμες καταγγελίες δικηγόρων για ξυλοδαρμούς και απειλές συλληφθέντων. Νοιώθοντας ντροπή για τα όσα συμβαίνουν σε μια χώρα σαν την Ελλάδα, που έχει Κοινοβουλευτική, κατά το Σύνταγμά της, Δημοκρατία και γνωρίζοντας ως Μηχανικοί από πρώτο χέρι, πως τα πανεπιστήμια είναι το δεύτερο σπίτι των φοιτητών και του διδακτικού προσωπικού, καλούμε το λαό του Βόλου καθώς και τους Συνδικαλιστικούς και Επιστημονικούς Φορείς να υπερασπιστούν την ελευθερία στα Δημόσια Πανεπιστήμια και να συμπαρασταθούν με κάθε τρόπο στους φοιτητές και τη νεολαία που αγωνίζονται για τα αυτονόητα.

  • Να ανακληθούν άμεσα όλες οι διώξεις κατά των φοιτητών και της νεολαίας που βρίσκονταν μέσα στον χώρο του Α.Π.Θ, επιλέγοντας την μορφή του αγώνα τους με σεβασμό στην Δημόσια Περιουσία και τις υποδομές του χώρου.
  • Να αποσυρθεί ο Ν.4777/2021, να ανοίξει ένας πραγματικός διάλογος για την παιδεία και την Εκπαίδευση στην χώρα μας, που θα υπηρετεί τις ανάγκες του λαού κι όχι τα μεγάλα συμφέροντα και φυσικά να αποχωρήσει άμεσα η αστυνομία από οποιονδήποτε Πανεπιστημιακό χώρο που έχει με την βία καταλάβει, εκδιώχνοντας από αυτόν τους μοναδικούς φυσικούς του «κατοίκους». Τους φοιτητές, τους Καθηγητές, τους Διδάσκοντες, και τους Εργαζόμενους σ’ αυτό.
  • Να επέμβει αυτεπάγγελτα η Εισαγγελία για τις επώνυμες καταγγελίες όλων των συλληφθέντων και την αστυνομική αυθαιρεσία.

Καλούμε τέλος το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος να πάρει επίσημα θέση και να μη σφυρίζει αδιάφορα, εάν θέλει να συνεχίσει να εκπροσωπεί τους αυριανούς Μηχανικούς ως Επιστημονικός Φορέας που σέβεται τους δημοκρατικούς θεσμούς και υπερασπίζει την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών και της γνώσης στα Πανεπιστήμια».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου