ΤΟΠΙΚΑ

Ασκηση ετοιμότητας της Πυροσβεστικής

ασκηση-ετοιμότητας-της-πυροσβεστική-851206

Πυρκαγιά σε δεξαμενή πετρελαίου της εγκατάστασης αποθήκευσης και διακίνησης υγρών καυσίμων ΕΛΙΝΟΙΛ, κοντά στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ, εκδηλώνεται κατά την παραλαβή καυσίμων από δεξαμενόπλοιο, λόγω ανάπτυξης στατικών φορτίων.
Από την εκδήλωση της φωτιάς προκαλείται έκρηξη και αποκόλληση της οροφής της δεξαμενής. Την ίδια ώρα, εκδηλώνεται πυρκαγιά σε βυτιοφόρο όχημα μεταφοράς υγρών καυσίμων που βρίσκεται δίπλα στη δεξαμενή.
Το συμβάν ενεργοποιεί το σχέδιο έκτακτης ανάγκης της εγκατάστασης…
Πρόκειται για το σχέδιο άσκησης αντιμετώπισης αστικής πυρκαγιάς που θα διεξαχθεί σήμερα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου, στις εγκαταστάσεις της ΕΛΙΝΟΙΛ.
Στις 10.30 το πρωί, σύμφωνα με το σχέδιο της άσκησης, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου θα ενημερωθεί από τον τηλεφωνητή για το συμβάν και αμέσως θα καλέσει επιφυλακή προσωπικού.
Όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες για την αντιμετώπιση του «συμβάντος» θα ενημερωθούν και θα βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα.
Κατά την κύρια φάση καταστολής, η ομάδα πυρασφάλειας της επιχείρησης θα αντιμετωπίσει με αφρό την καιγόμενη δεξαμενή, ενώ σε λειτουργία θα τεθεί το σύστημα ψύξης των γειτονικών δεξαμενών και θα σταματήσει η φόρτωση των βυτιοφόρων, τα οποία απομακρύνονται.
Από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου θα αναχωρήσει αμέσως για τον τόπο του συμβάντος πυροσβεστική δύναμη πέντε οχημάτων, με 15 άντρες, με επικεφαλής τον διοικητή του σταθμού.
Ενισχύσεις θα ζητηθούν από την Πυροσβεστική Υπηρεσία της ΒΙ.ΠΕ. και τα Π.Κ. Αλμυρού και Αργαλαστής.
Στη διάρκεια της επιχείρησης κατάσβεσης, ο υπεύθυνος των εγκαταστάσεων ενημερώνει τον επικεφαλής ότι εργαζόμενος της επιχείρησης βρίσκεται τραυματισμένος πίσω από παραπλήσια με την καιγόμενη δεξαμενή.
Ο διοικητής αμέσως ορίζει ομάδα διάσωσης από δύο άτομα, τα οποία με αντιπυρικοί στολή προσεγγίζουν το σημείο.
Οι εργαζόμενοι και οι επισκέπτες της επιχείρησης αποχωρούν με τη βοήθεια της ομάδας πυρασφάλειας, πριν εγκλωβιστούν από την πυρκαγιά στο χώρο της επιχείρησης.
Οι διασώστες φτάνουν στο τραυματισμένο άτομο, τοποθετούν τον τραυματία στο φορείο και τον μεταφέρουν σε ασφαλές σημείο, όπου του παρέχονται οι πρώτες βοήθειες από το ιατρικό προσωπικό και στη συνέχεια μεταφέρεται στο Νοσοκομείο.
Κατά τη διάρκεια κατάσβεσης, σύμφωνα με το σχέδιο της άσκησης τραυματίζεται και πυροσβέστης, ο οποίος μεταφέρεται στο Νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου