ΤΟΠΙΚΑ

Κυκλώματα επιτηδείων δρουν στο Βόλο…

κυκλώματα-επιτηδείων-δρουν-στο-βόλο-851206

«Κυκλώματα επιτηδείων εκμεταλλεύονται συστηματικά την ευαισθησία του κοινού στο θέμα των ναρκωτικών και εξαπατούν τους πολίτες συγκεντρώνονται χρήματα δήθεν για την οικονομική ενίσχυση του Οργανισμού και των θεραπευτικών Κοινοτήτων».
Τα παραπάνω υπογραμμίζονται σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι υπεύθυνοι του Θεραπευτικού Προγράμματος «ΕΞΟΔΟΣ» και του Ανοιχτού Θεραπευτικού Προγράμματος «ΠΙΛΟΤΟΣ» του ΚΕΘΕΔ, που εδρεύουν στη Λάρισα και στο Βόλο αντίστοιχα.
Στην ανακοίνωση υπογραμμίζονται ακόμη τα εξής:
«Τα κυκλώματα αυτά έχουν επινοήσει ποικίλους τρόπους για να εισπράττουν χρήματα εκ των οποίων οι συνηθέστεροι είναι:
1. Η πώληση περιοδικών αγνώστου προελεύσεως με θέμα τα ναρκωτικά, «έργα λαϊκής τέχνης», εικόνες, κεριά στο δρόμο, σε σπίτια, σε υπηρεσίες, καταστήματα και εταιρίες.
2. Η δήθεν οικονομική ενίσχυση του ΚΕ.Θ.Ε.Α. ή κάποιος Θεραπευτικής Κοινότητας με παροχή αποδείξεων χωρίς διάτρηση που φέρουν πλαστές σφραγίδες και ψεύτικο αριθμό φορολογικού μητρώου.
3. Η επαιτεία προκειμένου να εξασφαλιστεί η μετάβαση σε κάποια θεραπευτική Κοινότητα, μετάβαση που στην πραγματικότητα είναι δωρεάν, κ.α.

Το Θεραπευτικό πρόγραμμα «ΕΞΟΔΟΣ» του ΚΕ.Θ.Ε.Α. στη Λάρισα και το Ανοιχτό Θεραπευτικό Πρόγραμμα «ΠΙΛΟΤΟΣ» του ΚΕ.Θ.Ε.Α. στο Βόλο, για μία ακόμη φορά προειδοποιούν το κοινό και εφιστούν την προσοχή του για την αποφυγή εκμετάλλευσης και απάτης από τα κυκλώματα αυτά.

Ενημερώνουν, επίσης ότι σε καμία περίπτωση δεν καταφεύγουν σε τέτοιες μεθόδους για την ενίσχυση των Θεραπευτικών Προγραμμάτων και παρέχουν όλες τις υπηρεσίες τους δωρεάν.

Οι δωρεές των φορέων και των ευαισθητοποιημένων πολιτών προς το Θεραπευτικό Πρόγραμμα «ΕΞΟΔΟΣ» μπορούν να γίνουν με κατάθεση των χρημάτων στο λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδας 227/296010-90 και προς το Ανοιχτό Θεραπευτικό Πρόγραμμα «ΠΙΛΟΤΟΣ» στο λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδας 201/296258-67.»

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου