ΤΟΠΙΚΑ

Εικοσάλεπτο «μπλακ άουτ» στην παραλία του Βόλου

εικοσάλεπτο-μπλακ-άουτ-στην-παραλί-851206

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε όλο το παραλιακό μέτωπο του Βόλου σημειώθηκε χθες στις 10 περίπου το βράδυ. Αιτία της διακοπής ήταν η μεταφορά ηλεκτρικού ρεύματος στον κεντρικό αγωγό, ο οποίος είχε υποστεί βλάβη, πριν από μερικές εβδομάδες, κατά την διάρκεια των εργασιών που πραγματοποιούνται στη συμβολή των οδών Δημητριάδος και Φιλελλήνων, για την ανέγερση του πολυωρόφου γκαράζ.
Σύμφωνα με τον υπεύθυνο επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων της ΔΕΗ Βόλου κ. Αχιλλέας Τσιργούλα, κατά την διάρκεια των εργασιών στο πάρκινγκ της οδού Φιλελλήνων, είχε σπάσει ο κεντρικός αγωγός μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος που τροφοδοτεί το σύνολο του παραλιακού μετώπου.
Τότε τα συνεργεία της ΔΕΗ Βόλου είχαν μεταφέρει με το σύστημα «by pass», τα φορτία του αγωγού σε άλλη γραμμή, προκειμένου να προχωρήσουν στην επισκευή του.
Σύμφωνα με τον κ. Τσιργούλα, η επαναφορά του κεντρικού αγωγού είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί τις πρωινές ώρες της Κυριακής, όμως διαπιστώθηκε ότι χθες υπήρχε σημαντική αύξηση των φορτίων. Επίσης ο διακόπτης ελέγχου που βρίσκεται στον Υποσταθμό της Αλλης Μεριάς έδειχνε ότι δεν μπορούσε να «σηκώσει» τα υψηλά φορτία από τις δύο γραμμές και αποφασίστηκε να γίνει εκ νέου μεταφορά των φορτίων στον κεντρικό αγωγό του παραλιακού μετώπου, προκειμένου να υπάρξει καταμερισμός των φορτίων.
Για το λόγο αυτό αποφασίστηκε, προκειμένου να μην προκύψουν χειρότερες καταστάσεις να υπάρξει η εικοσάλεπτη διακοπή, ώστε να πραγματοποιηθεί το νέο «by pass». Σύμφωνα με τον κ. Τσιργούλα, δεν υπάρχει πλέον κανένα πρόβλημα στην διανομή του ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ ο ίδιος εκ μέρους της ΔΕΗ ζήτησε συγνώμη για την ταλαιπωρία που υπέστησαν οι πολίτες, αλλά και καταστηματάρχες του παραλιακού μετώπου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου