ΤΟΠΙΚΑ

Οδηγούνται στην εξόντωση

οδηγούνται-στην-εξόντωση-669920

Στις εθνικές επετείους παρελαύνουν ως ήρωες της πατρίδας. Τις υπόλοιπες όμως 363 ημέρες του χρόνου, αναγκάζονται να γίνονται ήρωες της ζωής, δίνοντας καθημερινά τη μάχη για την επιβίωσή τους ενάντια στα μέτρα της Κυβέρνησης, που ουσιαστικά, τους οδηγούν στην εξόντωση.

Για την Ένωση Αναπήρων Θυμάτων Πολέμου και Εθνικής Αντίστασης Νομού Μαγνησίας, η περικοπή των πολεμικών συντάξεων των άγαμων θυγατέρων και η κατάργηση της παραχώρησης αδειών εκμετάλλευσης περιπτέρων στα μέλη της, είναι η χαριστική βολή που δίνει το Κράτος.

Οι ίδιοι δεν έχουν τη δυνατότητα να βγουν στους δρόμους και να διαδηλώσουν. Μόνο «όπλο» τους στο σύγχρονο πόλεμο που βιώνουν είναι η δημοσιοποίηση του προβλήματός τους, ενώ σε ένδειξη αντίδρασης ενδέχεται να αποφασίσουν να μη συμμετέχουν στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ένωσης Αναπήρων Θυμάτων Πολέμου και Εθνικής Αντίστασης Μαγνησίας, κ. Αθαν. Κουτσό, τα μέτρα της Κυβέρνησης είναι εξοντωτικά για τα μέλη της ένωσης.

Τα πιο πρόσφατα δε, ήρθαν να δώσουν το τελειωτικό χτύπημα στους ήρωες που προσέφεραν την αρτιμέλειά τους υπέρ της πατρίδας. Με απόφασή της η Κυβέρνηση προχώρησε σε περικοπή των πολεμικών συντάξεων των άγαμων θυγατέρων, ύψους 460 ευρώ. Κατάργησε μάλιστα το προνόμιο της παραχώρησης των αδειών εκμετάλλευσης περιπτέρων στους ανάπηρους θύματα πολέμου και εθνικής αντίστασης, που αποτελούσε ένα έσοδο για τους ίδιους.

«Δε σεβάστηκαν ούτε το άρθρο 21 του Συντάγματος που προβλέπει την ειδική μεταχείριση των ανθρώπων που προσέφεραν για την πατρίδα τη ζωή και την αρτιμέλειά τους. Η δημοσίευση του προβλήματός μας είναι το μόνο μέσο που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να εκφράσουμε την πικρία μας. Δεν μπορούμε να κατέβουμε σε απεργίες και πορείες. Ίσως όμως να είμαστε απόντες από την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου ως αντίδραση στις αποφάσεις που μας θίγουν», ανέφερε ο κ. Κουτσός.

«Δεν μπορεί τη μία ημέρα να είμαστε ήρωες και την επομένη να μας ξεχνάνε. Πρέπει να προσέξουν κι εμάς που δώσαμε το αίμα μας για την πατρίδα», συμπλήρωσε ο ίδιος.

ΕΛ. ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου