ΤΟΠΙΚΑ

Στο Νοσοκομείο Βόλου για νοσηλεία ασθενείς με κορονοϊό από τη Λαμία

στο-νοσοκομείο-βόλου-για-νοσηλεία-ασθ-668382

Συναγερμός έχει σημάνει τις τελευταίες ώρες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας COVID-19 του νοσοκομείου Βόλου, που επιστρατεύθηκε για να νοσηλεύσει βαριά περιστατικά κορονοϊού που προέρχονται από άλλους νομούς.

Συνολικά στη ΜΕΘ δίνουν τη μάχη για να βγούνε νικητές στον αγώνα με τον «ύπουλο» ιό έξι ασθενείς.

Εξαιτίας της ασφυκτικής πίεσης που δέχεται το ΕΣΥ στην Αττική, οι διασωληνωμένοι πλέον ασθενείς από την πρωτεύουσα μεταφέρονται για νοσηλεία στα νοσοκομεία της Κεντρικής Ελλάδας.

Στο πλαίσιο αυτό την Καθαρά Δευτέρα ζητήθηκε από το Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο να νοσηλεύσει τρεις ασθενείς που μεταφέρθηκαν διασωληνωμένοι από το Νοσοκομείο της Λαμίας. Το νομαρχιακό νοσοκομείο της Φθιώτιδας πλέον έχει «μπλοκάρει» αφού νοσηλεύει ασθενείς από την ευρύτερη περιοχή του Λεκανοπεδίου.

«Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει πρόβλημα. Μπορούμε να διαχειριστούμε την κατάσταση. Εχουμε ακόμη δύο αδιάθετες κλίνες στη ΜΕΘ κορονοϊού. Μακάρι να μην καταστεί ανάγκη για κανέναν ασθενή να μεταφερθεί στην Εντατική διασωληνωμένος», παρατήρησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο επικεφαλής της Επιτροπής Λοιμώξεων Ιωάννης Κόκκορης, που ανήκει στην ομάδα των εντατικολόγων που παρακολουθούν στενά την πορεία των συγκεκριμένων ασθενών στην Εντατική.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου