ΤΟΠΙΚΑ

Στη φροντίδα της Παιδιατρικής τα τέσσερα ανήλικα παιδιά από τη Ν. Ιωνία

στη-φροντίδα-της-παιδιατρικής-τα-τέσσ-667334

Στην παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου Βόλου εξακολουθούν να νοσηλεύονται τα τέσσερα ανήλικα παιδιά από τη Ν. Ιωνία που βρέθηκαν να παίζουν μόνα τους στην αυλή του σπιτιού τους από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, δεδομένου ότι η μητέρα της αναγκάζεται να εργάζεται πολλές ώρες για να τους εξασφαλίσει τα απαραίτητα.

Εως την Παρασκευή αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η κοινωνική έρευνα που αθόρυβα διεξάγει η Πρόνοια του Δήμου Βόλου, μετά από εντολή της Εισαγγελίας. Τα παιδιά ηλικίας 10, 9, 3 ετών και 10 μηνών αντίστοιχα είναι καλά στην υγεία τους.

Από τις αρμόδιες αρχές του Δήμου Βόλου ερευνάται με διακριτικότητα ποιο θα ήταν το καταλληλότερο και ασφαλέστερο περιβάλλον για τα παιδιά αλλά και αν υπάρχει δυνατότητα φιλοξενίας τους σε κάποιο ίδρυμα της περιοχής ή αλλού. «Με λεπτούς χειρισμούς έχουμε επιληφθεί της υπόθεσης. Σε κάθε περίπτωση τον τελικό λόγο θα έχει ο Εισαγγελέας», ανέφερε ο αντιδήμαρχος κοινωνικής μέριμνας, κ. Τάσος Μπατζιάκας.

Με τον κ. Μπατζιάκα επικοινώνησε χθες και η ιδιοκτήτρια παιδικού σταθμού στην Άλλη Μεριά, η κ. Αθανασία Πλαστάρα, η οποία μέσω του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ είχε εκδηλώσει τη διάθεση να βοηθήσει τη μητέρα, αναλαμβάνοντας την πλήρη φροντίδα τους στο σταθμό από τις 7 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.

Με αφορμή την «περιπέτεια» με τα τέσσερα ανήλικα παιδιά, ο αντιδήμαρχος κοινωνικής μέριμνας Τάσος Μπατζιάκας, εκφράζει τις ευχαριστίες του τόσο στην κ. Πλαστάρα για την προσφορά της όσο και στους αστυνομικούς που ήταν εκείνοι που πήραν τα παιδιά που έπαιζαν μόνα τους στο σπίτι και τα μετέφεραν στο αστυνομικό τμήμα με εντολή Εισαγγελέα, μέχρι να μεταφερθούν στο νοσοκομείο για εξετάσεις. «Όταν πήγα στο τμήμα, οι αστυνομικοί είχαν πάρει γάλατα, πατατάκια, νερά, καραμέλες για τα παιδιά. Θέλω να τους συγχαρώ για την ευαισθησία τους», υπογράμμισε ο κ. Μπατζιάκας.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου