ΤΟΠΙΚΑ

Να ανοίξουν τώρα οι σχολές ζητούν οι φοιτητές του Π.Θ.

να-ανοίξουν-τώρα-οι-σχολές-ζητούν-οι-φο-666529

Πανεκπαιδευτική πορεία πραγματοποιείται αυτήν την ώρα στους κεντρικούς δρόμους της πόλης του Βόλου. Η πορεία διοργανώθηκε από φοιτητικούς συλλόγους του πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο πλαίσιο σειράς κινητοποιήσεων που ξεκίνησαν σήμερα και θα ολοκληρωθούν αύριο Παρασκευή.

Καθολικό αίτημα των φοιτητών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας είναι να ανοίξουν τώρα οι σχολές τους. «Οι σχολές παραμένουν κλειστές εδώ και έναν χρόνο και με περίσσια ευκολία το Υπουργείο Παιδείας ανακοινώνει ότι δεν θα ανοίξουν ούτε για το εαρινό εξάμηνο. Παράλληλα ξανακλείνουν και τα σχολεία τη στιγμή που δίνονται τεράστια ποσά για πολεμικούς εξοπλισμούς και σχεδιάζεται να δοθούν 30 εκατ. ευρώ για πανεπιστημιακή αστυνομία. Τα τηλεμαθήματα εξακολουθούν να είναι μια κοροϊδία. Η τηλεκπαίδευση δεν είναι εκπαίδευση. Να ανοίξουν τώρα οι σχολές με όλα τα μέτρα προστασίας» απαιτούν οι φοιτητές.

Επιπλέον, σήμερα στις 5:30 το απόγευμα, στον χώρο της κατάληψης στο «Παπαστράτος» θα γίνει συζήτηση με θέμα «Η επίθεση στην παιδεία και η απάντησή μας».

Αύριο Παρασκευή στις 3 μ.μ. θα γίνει η γενική συνέλευση του φοιτητικού συλλόγου Αρχιτεκτονικής, στις 4:30 μ.μ. θα γίνει συζήτηση για την παγκόσμια ημέρα ενάντια στον ρατσισμό και στις 6 μ.μ. προβολή ντοκιμαντέρ για τη διαχείριση της πανδημίας και θα ακολουθήσει συζήτηση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου