ΤΟΠΙΚΑ

Οι Βολιώτες στήριξαν τους φούρνους της γειτονιάς για τη λαγάνα

οι-βολιώτες-στήριξαν-τους-φούρνους-τη-666426

Τήρησαν τα καθιερωμένα οι Βολιώτες, που προμηθεύτηκαν την πατροπαράδοτη λαγάνα για το σαρακοστιανό τραπέζι, στηρίζοντας τους φούρνους της γειτονιάς. Λόγω των περιοριστικών μέτρων, οι Βολιώτες έκαναν Κούλουμα στο σπίτι, με τον πρόεδρο του Σωματείου Αρτοποιών Μαγνησίας, Κώστα Τσουράπα, να υπογραμμίζει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «οφείλουμε θερμές ευχαριστίες σε όλο τον κόσμο, που επιβεβαίωσε για ακόμη μια φορά την προτίμησή του στον φούρνο της γειτονιάς».

Μικρότερες οι ποσότητες λαγάνας που διατέθηκαν σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, λόγω των κλειστών καταστημάτων εστίασης, ενώ όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος, οι τιμές παρέμειναν σταθερές, παρά το γεγονός ότι αυξήθηκαν τα λειτουργικά έξοδα και οι τιμές των πρώτων υλών.

Τονωτική ένεση για τους φούρνους της γειτονιάς τα Κούλουμα, ενώ όπως επεσήμανε ο κ. Τσουράπας, «είμαστε σε κατάσταση επιφυλακής, κάνουμε υπομονή και περιμένουμε να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί, για να επιστρέψουμε στην καθημερινότητα και περιμένουμε να μας στηρίξει η πολιτεία και την επόμενη μέρα. Το ζητούμενο είναι η επόμενη μέρα, για να μπορεί να ανταπεξέλθει και ο κόσμος και εμείς στις υποχρεώσεις μας».

Προβληματισμός και αγωνία κυριαρχούν στον κλάδο των αρτοποιών, με τον πρόεδρο να υπογραμμίζει ότι «κύριο μέλημα και ανησυχία μας είναι να λάβει η κυβέρνηση μέτρα για την επόμενη μέρα».

Κοινό το αίτημα για κρατική στήριξη στους επαγγελματίες και μετά την λήξη της καραντίνας, «η επικαιροποίηση της αρτοποιητικής νομοθεσίας και σαφής διαχωρισμός ανάμεσα στην ζύμη του φρέσκου ψωμιού και του κατεψυγμένου», τονίζει ο πρόεδρος.

Τα προβλήματα του κλάδου τέθηκαν υπόψη της κυβέρνησης τόσο από την ΟΕΒΕΜ, όσο και το Σωματείο των αρτοποιών, ενώ όπως επεσήμανε ο πρόεδρος, πρέπει να υπάρξουν μέριμνα και μέτρα ελάφρυνσης και για τους επαγγελματίες που έχουν ιδιόκτητα καταστήματα. «Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν ισχύει η μείωση ενοικίου, αλλά πρέπει να τύχουν μέτρων ελάφρυνσης από την πολιτεία», επεσήμανε ο κ. Τσουράπας, καταθέτοντας τα προβλήματα του κλάδου, που ζητούν επειγόντως λύση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου