ΤΟΠΙΚΑ

Πλειστηριασμοί ακινήτων δύο Βολιωτών

πλειστηριασμοί-ακινήτων-δύο-βολιωτώ-666240

Στο σφυρί βγάζει το ΙΚΑ – ΕΤΑΜ την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου ακίνητα Βολιωτών για ασφαλιστικές οφειλές που «γεννήθηκαν» στην κρίση, κινώντας μάλιστα τη διαδικασία εκποίησης περιουσιακών στοιχείων με μεγαλύτερη αξία από το εισπρακτέο ποσό.

Το πρόγραμμα εκτέλεσης πλειστηριασμών δύο ακινήτων για οφειλές ασφαλιστικών εισφορών ανακοίνωσε το ΙΚΑ –ΕΤΑΜ.

Ποσά οφειλών ύψους 25.000 ευρώ και 72.000 ευρώ οδήγησαν το ασφαλιστικό ταμείο στην κατάσχεση ακινήτων των οφειλετών.

Καθώς οι υπόχρεοι αδυνατούν να καταβάλλουν τις υποχρεώσεις τους, το ΙΚΑ – ΕΤΑΜ κινεί περαιτέρω την προβλεπόμενη διαδικασία του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και του ΚΕΔΕ αντίστοιχα.

Στη μία περίπτωση βγάζει σε πλειστηριασμό το οικόπεδο με διώροφη οικοδομή έκτασης 301 τετραγωνικών μέτρων και στη δεύτερη περίπτωση διαμέρισμα πρώτου ορόφου πολυκατοικίας.

Συγκεκριμένα, στην πρώτη περίπτωση η αξία του ακινήτου είναι 115.000 ευρώ, ενώ η πρώτη τιμή προσφοράς ορίζεται στις 92.000 ευρώ.

Στη δεύτερη περίπτωση, η αξία του ακινήτου είναι 92.000 ευρώ με πρώτη τιμή προσφοράς τις 72.000 ευρώ.

Πρόκειται για οφειλές που, όπως προκύπτει από τα στοιχεία, δημιουργήθηκαν στα χρόνια της οικονομικής κρίσης.

Στη μία περίπτωση αφορούν στο διάστημα από τον Οκτώβριο του 2009 έως και το Μάρτιο του 2014 και στη δεύτερη περίπτωση από τον Ιούνιο του 2009 έως τον Αύγουστο του 2016.

Αντιδράσεις για τους πλειστηριασμούς

Στο Ειρηνοδικείο Βόλου πάντως συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις από την Κίνηση Πολιτών Ενάντια σε Κατασχέσεις και Πλειστηριασμούς.

Τα μέλη της Κίνησης συγκεντρώνονται κάθε Τετάρτη στο Ειρηνοδικείο και μάλιστα παρά τις κινητοποιήσεις των συμβολαιογράφων.

Κινητοποιήσεις κατά των πλειστηριασμών ξεκίνησε και η Λαϊκή Συνέλευση Γειτονίας Αγίου Νεκταρίου με πορείες στις γειτονιές με πρώτη την ερχόμενη Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου 2016, στις 5 το απόγευμα στην πλατεία Τσιγάντε.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου