ΤΟΠΙΚΑ

Εγρήγορση για το Δικαστικό Μέγαρο ζητεί η παράταξη «Μαζί για τον Βόλο»

εγρήγορση-για-το-δικαστικό-μέγαρο-ζητ-665640

Σκληρή κριτική στη δημοτική αρχή για τη σχέση με το Πανεπιστήμιο, τις γραμμές του Μουντζούρη, το νέο ΣΕΣ και το πράσινο

Σε εγρήγορση προκειμένου να μη χαθεί η χρυσή ευκαιρία να αποκτήσει η πόλη σύγχρονο δικαστικό μέγαρο, κάλεσε τη δημοτική αρχή Βόλου η δημοτική παράταξη «Μαζί για τον Βόλο». Σε συνέντευξη Τύπου εφ’ όλης της ύλης, που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, ο επικεφαλής της παράταξης της α΄ ελάσσονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Βόλου, Ιάσονας Αποστολάκης, ζήτησε επίσης να αποκατασταθεί η σχέση μεταξύ Δήμου και Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ενώ άσκησε σκληρή κριτική για την επικάλυψη των γραμμών του ΟΣΕ στην περιοχή του Αναύρου, το νέο ΣΕΣ (Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης) που θα επιβαρύνει όπως είπε κατά 100% τους δημότες αλλά και για την πολιτική στον τομέα του πρασίνου που «μειώνεται παρόλο που υπάρχει διαπιστωμένο πρόβλημα ατμοσφαιρικής ρύπανσης».

Σύμφωνα με τον κ. Αποστολάκη η ένταξη του Βόλου έστω και στη γ’ φάση προτεραιότητας αποτελεί μία χρυσή ευκαιρία για να αποκτήσει η πόλη σύγχρονο δικαστικό μέγαρο. Ωστόσο η παράταξη δηλώνει ανασφαλής ως προς το τελικό αποτέλεσμα. «Πολλές φορές κατά το παρελθόν το ζήτημα έχει πλησιάσει σε λύση. Η κίνησή μας είναι επιφυλακτική καθώς είναι στον αέρα το ζήτημα του οικοπέδου που απαιτεί γρήγορες κινήσεις προκειμένου να ωριμάσει», είπε ο κ. Αποστολάκης αφήνοντας αιχμές κατά του Υπουργείου Δικαιοσύνης που ποτέ δεν τεκμηρίωσε τον λόγο για τον οποίο απορρίφθηκε η λύση της έκτασης της Στέγης Ανηλίκων αλλά και εναντίον του δημάρχου Βόλου ο οποίος δεν ζήτησε πειστικές εξηγήσεις.

Σε κάθε περίπτωση η παράταξη ζήτησε να ξεκινήσει διαδικασία αξιολόγησης όλων των διαθέσιμων οικοπέδων, δημοσίων και δημοτικών χαρακτηρίζοντας ως αξιόλογες, περιπτώσεις εκτάσεων στην είσοδο της πόλης και συγκεκριμένα στη Λαρίσης, την Αθηνών, τη Λαμπράκη, στον περιφερειακό από το Πανθεσσαλικό έως τον Αναυρο, το οικόπεδο στην οδό Οδ. Ελύτη με Γιάννη Δήμου 8 στρεμμάτων που ανήκει στον Δήμο Βόλου, αλλά και έκταση στον κόμβο Φυτόκου.

Αποκατάσταση σχέσεων Δήμου – Πανεπιστημίου

«Το οικόπεδο της οδού Παρασκευοπούλου που περιλαμβάνεται στον φάκελο της πρότασης είναι πιο μικρό από την έκταση του σημερινού δικαστικού μεγάρου και για αυτή την περίπτωση ζητούμε να τηρηθεί η συμφωνία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για την ανέγερση φοιτητικής εστίας, η οποία σε συνδυασμό με την επένδυση στην πρώην Βαμβακουργία θα τονώσει την οικονομία της Ν. Ιωνίας που αργοπεθαίνει» πρότεινε ο κ. Αποστολάκης.

Ο ίδιος μάλιστα επικαλούμενος δηλώσεις του δημάρχου ότι δεν θα γίνει το δικαστικό μέγαρο στην έκταση της Παρασκευοπούλου διερωτήθηκε για ποιο λόγο εξακολουθεί να υφίσταται «λυσσαλέα επίθεση προς το Πανεπιστήμιο, η οποία κορυφώθηκε με τον αποχαρακτηρισμό από πανεπιστημιακών εγκαταστάσεων έκτασης στο Πεδίο του Αρεως».

«Ζητούμε από τον Δήμο Βόλου να σταματήσει να υπονομεύει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Καλοί οι κόμβοι και τα λαμπάκια, η πόλη όμως έχει ανάγκη από επενδύσεις. Και διέξοδος υπάρχει μέσω του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Ηδη ψιθυρίζεται πρόθεση άλλων δημάρχων στη Θεσσαλία να προσελκύσουν το συνεδριακό κέντρο που θα γινόταν στο Πεδίο του Αρεως. Είμαστε ο μοναδικός δήμος που δεν έχει συνεισφέρει ούτε ένα τ.μ. στο Πανεπιστήμιο. Οι σχέσεις Δήμου- Πανεπιστημίου θα πρέπει να αποκατασταθούν», σημείωσε ο κ. Αποστολάκης.

«Σιωπή αστυνομίας και δικαιοσύνης»

Ο επικεφαλής των «Μαζί για τον Βόλο» αναφέρθηκε και στο ζήτημα της επικάλυψης των γραμμών του ΟΣΕ στην περιοχή του Αναύρου, αφήνοντας αιχμές κατά αστυνομίας και δικαιοσύνης για… προκλητική σιωπή.

«Η επικάλυψη των γραμμών του Μουντζούρη είναι ενδεικτική του τρόπου με τον οποίο πορεύεται η δημοτική αρχή. Η ανάπλαση έπρεπε να γίνει, συμφωνήσαμε όλες οι παρατάξεις αλλά ουδέποτε ψηφίστηκε μπάζωμα της γραμμής η οποία θα έπρεπε να αναδειχθεί και ενδεχομένως ακόμη και να επαναλειτουργήσει. Προκλητική είναι επίσης η συνέχιση των εργασιών παρά το έγγραφο της Εφορείας Νεωτέρων Μνημείων να σταματήσουν οι παρεμβάσεις. Όπως προκλητική και λυπηρή είναι η σιωπή αστυνομίας και δικαιοσύνης», ανέφερε.

Επιβάρυνση δημοτών από το νέο ΣΕΣ

Ο κ. Αποστολάκης αναφέρθηκε επίσης στο νέο ΣΕΣ υποστηρίζοντας ότι θα υπάρξει 100% επιβάρυνση των δημοτών. «Το νέο ΣΕΣ μετατρέπει το κέντρο έως τη Μαγνήτων σε απέραντο χώρο στάθμευσης για τον οποίο οι δημότες θα πληρώνουν και τα μεσημέρια. Πρόκειται για μπίζνα του δημάρχου που θα δώσει το έργο σε ιδιώτη», είπε.

Αναφορά έκανε ακόμη στο πάρκινγκ της Φιλελλήνων για το οποίο δεν προβλέφθηκαν πυρίμαχα υλικά, στη μη λήψη μέτρων για τον κλάδο της εστίασης πέραν των κυβερνητικών που είναι σε ισχύ, αλλά στο πράσινο που όπως ανέφερε «μειώνεται ενώ η ρύπανση αυξάνεται».

Για τη ΔΕΥΑΜΒ

Σε θέματα της ΔΕΥΑΜΒ αναφέρθηκε το μέλος της παράταξης, Λεωνίδας Μαυρογιάννης τονίζοντας ότι είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που υπάρχει έμμισθος πρόεδρος και αντιπρόεδρος. Ο κ. Μαυρογιάννης κατηγόρησε τη ΔΕΥΑΜΒ για ολιγωρία στην ολοκλήρωση έργων από την προηγούμενη ακόμη δημοτική αρχή, όπως αυτό της αποχέτευσης της Ν. Αγχιάλου που τώρα υλοποιείται και για καθυστέρηση στη μελέτη του μάστερ πλαν. Θέμα έθεσε και για την έλλειψη ενημέρωσης για την υπόθεση ΕΡΓΗΛ, ενώ επέκρινε τη διοίκηση της επιχείρησης για το κλείσιμο των κοινόχρηστων βρυσών στην Αγριά.

«Οι βρύσες θα μπορούσαν να τροφοδοτηθούν από διπλανή πηγή και να αντικατασταθεί το δίκτυο» πρότεινε ως λύση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου