ΤΟΠΙΚΑ

Βαφή ρούχων πωλούνταν ως βαφή για αυγά

βαφή-ρούχων-πωλούνταν-ως-βαφή-για-αυγά-851206

Κόκκινη βαφή ρούχων πωλούνταν από κατάστημα του Βόλου ως βαφή για τα πασχαλινά αυγά(!) Το συμβάν καταγγέλθηκε χθες στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Βόλου κ. Αχιλλέα Ζήση, ο οποίος άμεσα ζήτησε από την Διεύθυνση Εμπορίου να προχωρήσει στην κατάσχεση του προϊόντος, που σύμφωνα με τα στοιχεία περιέχει την χρωστική ουσία ανηλίνη, που ανήκει στην κατηγορία των καρκινογόνων.
Ειδικότερα, χθες το πρωί προσήλθε στην Εισαγγελία Βόλου Βολιώτισσα, η οποία είχε αγοράσει βαφή για κόκκινα αυγά από κατάστημα το οποίο τη διαθέτει, εκτός από το λιανικό εμπόριο και σε άλλα καταστήματα του Βόλου.
Η γυναίκα, αφού αγόρασε δύο συσκευασίες, τις έριξε στην κατσαρόλα, όμως παρατήρησε ότι στην μπροστινή όψη τους αντί να εμφανίζεται το σήμα της εταιρίας, πού ήταν ένα καλάθι με κόκκινα αυγά, κάτω από μια σημαία εμφανιζόταν ένα καλάθι με ρούχα(!)
Στο πίσω μέρος της συσκευασίας η Βολιώτισσα διαπίστωσε επίσης ότι είχε επικολληθεί αυτοκόλλητο στο οποίο αναγράφονταν οι οδηγίες χρήσεως για την βαφή των αυγών, κάτω όμως από αυτό αναγράφονταν οδηγίες χρήσεως για την βαφή των ρούχων.
Μετά την έγγραφη καταγγελία στην Εισαγγελία Βόλου ο κ. Ζήσης ζήτησε από τη Διεύθυνση Εμπορίου της Νομαρχίας Μαγνησίας να προχωρήσει σε έλεγχο στο κατάστημα, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 400 περίπου συσκευασίες βαφές ρούχων που είχαν «μεταμορφωθεί» σε βαφές αυγών.
Παράλληλα σήμερα οι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Εμπορίου αναμένεται να εντοπίσουν και τα σημεία που έχουν πουληθεί οι εν λόγω βαφές, ενώ σήμερα θα δοθούν στο Γενικό Χημείο του Κράτους για ανάλυση.
Ωστόσο η υπηρεσία προειδοποιεί τους καταναλωτές που προμηθεύτηκαν την προαναφερόμενη βαφή να μην καταναλώσουν τα αυγά, καθώς στη σκόνη περιέχεται ανηλίνη, χρωστική ουσία που ανήκει στην κατηγορία των καρκινογόνων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου