ΤΟΠΙΚΑ

Παρατάθηκε η κράτηση του μακελάρη

παρατάθηκε-η-κράτηση-του-μακελάρη-66458

Εκδόθηκε το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου για το διπλό φονικό στη Μακρινίτσα τον Απρίλιο του 2021, με θύματα δύο αδέρφια, την Κωνσταντίνα 28 ετών και τον Γιώργο 31 έτους.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλο υιοθέτησε την πρόταση της αρμόδιας εισαγγελέα ότι ο 32χρονος μακελάρης είχε πλήρη καταλογισμό πράξεων και λειτούργησε βάσει οργανωμένου σχεδίου, γιατί έψαχνε εκδίκηση.

Παραπέμπει σε δίκη τον μανιακό δολοφόνο σε Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για δύο ανθρωποκτονίες που τελέστηκαν από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, μία απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράνομη οπλοφορία – οπλοχρησία, ενώ διατάσσει τη συνέχιση της κράτησής του στο Ψυχιατρικό Τμήμα του Κορυδαλλού για έξι μήνες.

Επίσης, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου αποφάσισε να δικαστεί ο δολοφόνος και για το αδίκημα της ενδοοικογενειακής σωματικής βλάβης από πρόθεση κατά συρροή. Η εν λόγω κατηγορία αφορά στο περιστατικό, που προκάλεσε ο 32χρονος σε βάρος των πεθερικών του και της αδικοχαμένης Κωνσταντίνας, στο σπίτι τους στη Μακρινίτσα, μερικές μέρες πριν το μακελειό, την 1η Απριλίου, οπότε τους απείλησε μπροστά σε αστυνομικό ότι θα τους καθαρίσει όλους.

Δύο αλλεπάλληλες μαχαιριές έμπηξε ο μανιακός δολοφόνος στην Κωνσταντίνα, μία στα πλευρά και μία στην καρδιά. Τρεις στον Γιώργο, στην καρδιά και την κοιλιά. Στη μητέρα των αδικοχαμένων παιδιών, που προσπάθησε να τον εμποδίσει να μπει στο σπίτι τους, είπε: «Εσένα θα σε αφήσω για να θυμάσαι και να πονάς».

Είχε απειλήσει αλλεπάλληλες φορές την 28χρονη ότι θα ανέβει επάνω και θα τους πάρει όλους παραμάζωμα, όταν αποφάσισε να διαπράξει τα εγκλήματα, σύμφωνα με την παραπεμπτική πρόταση της εισαγγελέα που υιοθετήθηκε από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου. Για την επομένη του φονικού είχε προσδιοριστεί η συζήτηση της αίτησης της άτυχης Κωνσταντίνας στο Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου για ακούσιο εγκλεισμό του σε Ψυχιατρική Κλινική.

Σε κάθε επίσκεψή του στον ψυχίατρο, στη συνέχεια, επικοινωνούσε με την 28χρονη, τη φόβιζε και την τρομοκρατούσε. Το απόγευμα του διπλού φονικού επισκέφτηκε το σπίτι των πεθερικών του, έχοντας μαζί του μαχαίρι μήκους 33 εκατοστών, επισημαίνεται χαρακτηριστικά στην πρόταση της εισαγγελέα προς το Δικαστικό Συμβούλιο.

Στο βούλευμα αναφέρονται όλα τα στοιχεία που προέκυψαν από την ανάκριση, οι εκθέσεις των πραγματογνωμόνων. Το σκεπτικό του αναπτύσσεται με βάση τον τρόπο που διαπράχτηκε το έγκλημα, την περιπετειώδη καταδίωξη του μακελάρη, τις καταθέσεις των μαρτύρων στην Αστυνομία και στον ανακριτή Βόλου και την απολογία του 32χρονου στον ανακριτή Βόλου.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου