ΛΑΡΙΣΑ

Γουργουλιάνης: Τα μέτρα «ακορντεόν» έφεραν την πανδημία στα σπίτια

γουργουλιάνης-τα-μέτρα-ακορντεόν-έ-664375

Την άποψή του ότι χρειάζεται νέα αντίληψη στην αντιμετώπιση της πανδημίας στη χώρα μας και όχι χαλάρωση των μέτρων επαναδιατυπώνει με παρέμβασή του ο καθηγητής Πνευμονολογίας και πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης.

Στη νέα παρέμβασή του ο Καθηγητής, μέσω ανάρτησής του στην προσωπική του σελίδα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρει: «Τους τελευταίους μήνες ζήσαμε το ακορντεόν λεπτομερών, πολύπλοκων με σχεδόν καθημερινές εξειδικεύσεις μέτρων, με μεταβολές από την αυστηρότητα στη χαλάρωση, με ταχεία επαναφορά. Τώρα νομίζω, φάνηκε ότι όσοι πρότειναν αυτά τα μέτρα άλλα και εμείς που κληθήκαμε να τα εφαρμόσουμε, ζήσαμε την ψευδαίσθηση προστασίας, που όμως μετέφεραν την πανδημία στα σπίτια, ενδοοικογενειακά, όπως τώρα αναγνωρίζεται σχεδόν από όλους επίσημους φορείς και επιστήμονες.

Επομένως τώρα δεν χρειάζονται νέα «ευρηματικά» μέτρα χαλάρωσης στην ίδια κατεύθυνση αλλά νέα αντίληψη. Δηλαδή λιτές σαφείς οδηγίες στην κατεύθυνση της ασφαλούς διαβίωσης για όσο γίνεται περισσότερες ώρες στη φύση, όπως μέτρα διευκόλυνσης των οικογενειακών ή ακόμα και των επαγγελματικών εκδηλώσεων αποκλειστικά σε εξωτερικούς χώρους, οργάνωση εκπαιδευτικών εκδρομών των παιδιών μας σε αρχαιολογικούς χώρους και αξιοθέατα, ελεύθερη πρόσβαση σε εξωτερικές αθλητικές δραστηριότητες.

Αυτή η συγκεκριμένη κατεύθυνση των μέτρων άμεσης αντιμετώπισης της ενδοοικογενειακής μετάδοσης μαζί με την εύκολη πρόσβαση στα γρήγορα τεστ που τώρα είναι διαθέσιμα και πολύ εύστοχα διευκολύνεται η χρήση τους αλλά και η επιτάχυνση των εμβολιασμών που αναμένεται τους επόμενους μήνες, μαζί με την ανοσία που αποκτήθηκε σε κάποιο ποσοστό του πληθυσμού από τα προηγούμενα πανδημικά κύματα θα μας προετοιμάσουν από τώρα για ένα εξαιρετικό Ελληνικό καλοκαίρι!»

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου