ΤΟΠΙΚΑ

Αποκαθίσταται η βλάβη στον αγωγό λυμάτων

αποκαθίσταται-η-βλάβη-στον-αγωγό-λυμά-851206

Την ερχόμενη Δευτέρα ξεκινάει η εργολαβία για την αποκατάσταση της βλάβης στον αγωγό μεταφοράς επεξεργασμένων λυμάτων από την Μπουρμπουλήθρα.
Ο δήμαρχος Βόλου και πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ Αλ. Βούλγαρης είχε χθες τηλεφωνική επικοινωνία με το Διοικητή της Τροχαίας, προκειμένου να ζητήσει τη ρύθμιση της κυκλοφορίας ώστε να ξεκινήσει το έργο. Επισημάνθηκε ωστόσο από πλευράς του κ. Γ. Καραΐσκου ότι, προκειμένου να μην υπάρξει όχληση και ταλαιπωρία των επισκεπτών του Πάσχα, θα ήταν φρόνιμο το έργο να ξεκινήσει την ερχόμενη εβδομάδα.
Ο εργολάβος, όπως ανακοίνωσε χθες ο κ. Βούλγαρης, θα εγκατασταθεί την ερχόμενη Δευτέρα για
την αποκατάσταση του αγωγού, ενώ η κυκλοφορία θα γίνει μέσω παράκαμψης από τα Πευκάκια.
Η βλάβη στον αγωγό μεταφοράς επεξεργασμένων λυμάτων από την Μπουρμπουλήθρα στο Αγκίστρι προκλήθηκε στις 18 Δεκεμβρίου 2006, επί της οδού Βόλου – Μικροθηβών, περίπου 150 μέτρα από τη γέφυρα στο Αλυγαρόρεμα προς Βόλο, ωστόσο οι τεχνικές παρεμβάσεις που έγιναν για την αποκατάσταση δεν έφεραν αποτέλεσμα, γι΄ αυτό και κρίθηκε απαραίτητο το έργο, το οποίο όμως θα γίνονταν με απευθείας ανάθεση, λόγω του κατεπείγοντος χαρακτήρα του.
Η Περιφέρεια ζήτησε ωστόσο να γίνει διαγωνισμός, όπερ και εγένετο, με αποτέλεσμα η εργολαβία να ξεκινήσει μετά το Πάσχα προκειμένου να αντικατασταθεί ο τσιμεντένιος αγωγός στα σημεία θραύσης του με σιδηροσωλήνα για να συνδεθεί με τα υπόλοιπα τμήματα του αγωγού που οδηγεί τα επεξεργασμένα λύματα από τον Βιολογικό Καθαρισμό της Μπουρμπουλήθρας στο Σωρό και συγκεκριμένα στο Αγκίστρι.
Όπως εξήγησε χθες ο κ. Βούλγαρης, η ΔΕΥΑΜΒ κινήθηκε αμέσως για την αποκατάσταση της βλάβης, ωστόσο υπήρξε πρόβλημα να ξεκινήσει το έργο με τη διαδικασία του κατεπείγοντος από την Περιφέρεια Θεσσαλίας , γι΄ αυτό έγινε διαγωνισμός αρχές Μαρτίου.
Μέχρι τότε ωστόσο καθημερινά λαμβάνονται δείγματα τα οποία δεν δείχνουν καμία υπέρβαση των ορίων και όπως τονίζεται από τα στελέχη του Βιολογικού δεν τίθεται θέμα ρύπανσης του τελικού αποδέκτη του Παγασητικού.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου