ΤΟΠΙΚΑ

Μελέτες για αποχέτευση και διασύνδεση δικτύων ύδρευσης σε Ζαγορά – Μούρεσι

μελέτες-για-αποχέτευση-και-διασύνδεσ-6642

Το πρώτο βήμα για την ουσιαστική περιβαλλοντική θωράκιση του περιβάλλοντος κάνει ο Δήμος Ζαγοράς Μουρεσίου με την υλοποίηση του έργου που αφορά στη δημιουργία δικτύου αποχέτευσης και εξεργασίας λυμάτων για τρεις οικισμούς του.

Με απόφαση που υπέγραψε ο δήμαρχος Ζαγοράς Μουρεσίου, Παναγιώτης Κουτσάφτης πρόκειται να συνταχθεί Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τα έργα αποχέτευσης και επεξεργασίας λυμάτων των οικισμών Τσαγκαράδας, Κισσού, Αγ. Ιωάννη.

Όπως είναι γνωστό, ο δήμος προωθεί τη δημιουργία διπλού βιολογικού καθαρισμού, ενός για τη Ζαγορά και ενός για το Μούρεσι που θα καλύψει και παραθαλάσσιους οικισμούς. Το διπλό έργο θα συμβάλλει στην υπόθεση προστασίας του περιβάλλοντος, αλλά και στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Είναι οι πρώτοι βιολογικοί καθαρισμοί που θα γίνουν στον Δήμο. Μέχρι και σήμερα, νοικοκυριά, ξενοδοχεία και επιχειρήσεις εξυπηρετούνται από βόθρους. Με το διπλό αυτό έργο αναμένεται να απενεργοποιηθούν οι βόθροι, να δημιουργηθούν δύο εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων στις οποίες θα οδηγούνται τα λύματα μέσω αποχετευτικού δικτύου που θα κατασκευαστεί και στο οποίο αναμένεται να κουμπώσουν περί τις 2.000 συνδέσεις με πολλαπλάσιους ωφελούμενους.

Με απόφαση δημάρχου, η μελέτη θα εκπονηθεί από εταιρεία έναντι ποσού 4.093,24€ και θα δοθεί σε διάστημα τριών μηνών.

Διασύνδεση δικτύων ύδρευσης

Με απόφαση δημάρχου ανατέθηκε σε ιδιώτη η μελέτη για τη διασύνδεση των δικτύων ύδρευσης οικισμών Ξουριχτίου, Τσαγκαράδας, Μουρεσίου και Κισσού του Δήμου Ζαγοράς Μουρεσίου. Η μελέτη προϋπολογισμού 18.688,04 ευρώ θα δοθεί επίσης σε διάστημα τριών μηνών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου