ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Μετ’ εμποδίων μετακινήσεις υγειονομικών από Β. Σποράδες για την ενδοχώρα

μετ-εμποδίων-μετακινήσεις-υγειονομ-663585

Οι περιορισμοί λόγω καραντίνας δυσχεραίνουν τη μετάβασή τους ακόμη και στις δομές του ΕΣΥ

Απίστευτη ταλαιπωρία υφίστανται οι υγειονομικοί υπάλληλοι που απασχολούνται στις δημόσιες δομές του ΕΣΥ στις Βόρειες Σποράδες, όταν πρέπει να μετακινηθούν ακόμη και για επαγγελματικούς λόγους στην ενδοχώρα της Μαγνησίας.

Δεν είναι μάλιστα λίγες οι φορές που βρίσκονται αντιμέτωποι με τους περιορισμούς που έχουν τεθεί, αλλά και τους ασφυκτικούς ελέγχους των αρμοδίων ελεγκτικών υπηρεσιών, κινδυνεύοντας ακόμη και να «φάνε» καμπάνα.

«Το σύστημα που ισχύει είναι δαιδαλώδες. Δεν ξέρουμε από πού να προφυλαχτούμε. Οι συνάδελφοι πολλές φορές κινδυνεύουν να τους επιβληθεί πρόστιμο δίχως να φταίνε», υπογράμμισε με παράπονο στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Σκιάθου Γιάννης Ριζοδήμος.

Ο ίδιος μεταφέροντας πρόσφατη εμπειρία του ενημέρωσε, πως χρειάστηκε να παρέμβει τηλεφωνικά για να διαβεβαιώσει υπάλληλο ελεγκτικής υπηρεσίας στον Βόλο, ότι συνάδελφός του την οποία είχαν σταματήσει για έλεγχο, είχε μόλις αποχωρήσει από το Αχιλλοπούλειο που εμβολιάστηκε και έπρεπε να επιστρέψει στο νησί με το πλοίο της γραμμής.

«Πρέπει η Πολιτεία να βρει έναν ευέλικτο τρόπο για να διευκολύνει ειδικά τους υγειονομικούς υπαλλήλους που μετακινούνται εντός νομού για να παρέχουν τις υπηρεσίες τους», πρόσθεσε ο κ. Ριζοδήμος.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις που έχει εκδώσει το υπουργείο Ναυτιλίας, οι βεβαιώσεις αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση έκδοσης του εισιτηρίου και επιβίβασης στο πλοίο, καθώς και πως ο επιβάτης υποχρεούται να τις έχει συνεχώς στην κατοχή του, ανεξάρτητα από την ιδιότητα που φέρει.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου