ΤΟΠΙΚΑ

Ανάγκη στήριξης ενός έργου ζωής

ανάγκη-στήριξης-ενός-έργου-ζωής-66297

Σε δεινή οικονομική θέση βρίσκεται η Ελληνική Μέριμνα Βόλου λόγω μείωσης των πηγών χρηματοδότησης, με αποτέλεσμα να καθίσταται πλέον δύσκολη η κάλυψη των καθημερινών αναγκών. Το φιλανθρωπικό σωματείο που αναπτύσσει πολυεπίπεδη δεκαπενταετή δράση στο πεδίο αντιμετώπισης της ενδοιοικογενειακής βίας, λειτουργώντας τον ξενώνα κακοποιημένης γυναίκας – παιδιού, αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες, με αποτέλεσμα «να μην μπορούμε να ανταποκριθούμε όπως θα θέλαμε στις επιτακτικές ανάγκες της εποχής» τονίζουν οι υπεύθυνοι.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η πρόεδρος της Μέριμνας, Μάγδα Παπαβαγγέλη, επισημαίνει ότι «παρότι έχει υπογραφεί, έστω και με καθυστέρηση, η προγραμματική σύμβαση με το Υπουργείο Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, εντούτοις δε έχει δοθεί ακόμη καμία επιχορήγηση». Κατά συνέπεια, καλύπτονται με πολύ μεγάλη δυσκολία τα λειτουργικά έξοδα της Μέριμνας, η οποία απευθύνει έκκληση στην τοπική κοινωνία.

Όπως αναφέρεται μάλιστα σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ελληνική Μέριμνα Βόλου «ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, καλούμαστε όλοι να δώσουμε δείγματα αγάπης και ευαισθησίας, όχι μόνο για τους φιλοξενούμενους των δομών μας, αλλά και για τους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε κατάσταση κρίσης και μάχονται καθημερινά για την αξιοπρεπή επιβίωσή τους. Είναι μέρες, υπογραμμίζει το έμψυχο δυναμικό της Μέριμνας, που ο καθένας μας καλείται να καταθέσει την δική του συμβολή και να δείξει την συμπαράστασή του, σε εκείνους που πραγματικά την χρειάζονται».
(Φώτο: Ηλίας Καράτσαλος)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου