ΤΟΠΙΚΑ

Σε κλοιό… παγετού τα σχολεία της Μαγνησίας

σε-κλοιό-παγετού-τα-σχολεία-της-μαγνη-662478

Κλειστές σχολικές μονάδες, μαζικές απουσίες μαθητών και μικρής έκτασης προβλήματα με τα συστήματα θέρμανσης

Σε κλοιό… παγετού για τρίτη ημέρα χθες βρέθηκαν σχολικές μονάδες στη Μαγνησία μετά το κύμα κακοκαιρίας που «χτύπησε» τον νομό απ’ άκρη σε άκρη.

Για τρίτη συνεχόμενη ημέρα κλειστά παρέμειναν όλα τα σχολεία στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου, αλλά και στο σύνολο των νησιωτικών Δήμων, σε Σκιάθο, Σκόπελο, Αλόννησο.

Κλειστά επίσης παρέμειναν με απόφαση της τελευταίας στιγμής τα σχολεία στον Δήμο Ρήγα Φεραίου. Νωρίς το πρωί στο οδόστρωμα είχε σχηματιστεί πάγος πάχους δύο εκατοστών που μετέτρεψε τους δρόμους σε… τσουλήθρες και με απόφαση δημάρχου, αντί τα σχολεία να ανοίξουν μετά τις δέκα το πρωί, δεν άνοιξαν καθόλου.

Στον Δήμο Νοτίου Πηλίου τα σχολεία παρέμειναν επίσης κλειστά, εκτός από όσα βρίσκονται στις περιοχές Καλών Νερών, Τρικερίου, Μηλίνας και Αγίου Γεωργίου Νηλείας.

Στον Δήμο Αλμυρού τα σχολεία λειτούργησαν κανονικά με εξαίρεση τα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία σε Βρύναινα και Ανάβρα.

Στον Δήμο Βόλου, το σύνολο των σχολικών μονάδων λειτούργησε. Ωστόσο, στα 3ο Νηπιαγωγείο Ιωλκού και Νηπιαγωγείο Πορταριάς δεν πήγαν μαθητές. Οι νηπιαγωγοί βρέθηκαν κανονικά στις θέσεις τους, οι γονείς όμως προτίμησαν να κρατήσουν τα παιδιά τους στο σπίτι.

Στο 3ο Νηπιαγωγείο Ν. Ιωνίας αναφέρθηκε πρόβλημα λειτουργίας του συστήματος θέρμανσης. Αμεσα ενημερώθηκε η αντιδήμαρχος Παιδείας Βιολέτα Καντόλα η οποία με τη σειρά της ενημέρωσε τις Τεχνικές Υπηρεσίες του δήμου Βόλου για την επίλυση του προβλήματος στο σχολείο το οποίο λειτούργησε κανονικά.

Στα περισσότερα σχολεία οι απουσίες των μαθητών ήταν και χθες μαζικές. Υπήρξαν όμως και μεμονωμένες απουσίες δασκάλων που βρίσκονται εγκλωβισμένοι λόγω του χιονιά και του παγετού στις ιδιαίτερες πατρίδες τους και δεν μπόρεσαν να παρουσιαστούν στα σχολεία τους, που πάντως λειτούργησαν με το υπόλοιπο εκπαιδευτικό προσωπικό.

Η οδηγία που δόθηκε στους εκπαιδευτικούς είναι να απασχολούν δημιουργικά τους μαθητές μέσα στις αίθουσες ακόμη και στα διαλείμματα προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν κίνδυνοι.

Σήμερα το πρωί αναμένεται να επανεκτιμηθεί η κατάσταση στους δήμους και να αποφασιστεί πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου