ΤΟΠΙΚΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας διαμεσολαβούντων ασφαλειών στο Βόλο

παράσταση-διαμαρτυρίας-διαμεσολαβού-662434

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από υποκατάστημα Τράπεζας στην οδό Ιάσονος στο Βόλο έκαναν σήμερα στις 11 το πρωί, μέλη του Συνδέσμου διαμεσολαβούντων ασφαλειών. Ανάλογες διαμαρτυρίες έγιναν την ίδια ώρα σε όλες σχεδόν τις πόλεις της χώρας.

Οι διαμεσολαβούντες ασφαλειών διαμαρτύρονται για το πρόβλημα των πρακτικών προώθησης ασφαλιστηρίων συμβολαίων από τις Τράπεζες, οι οποίες – όπως λένε – είναι εκβιαστικές, επιθετικές και αθέμιτες και ευτελίζουν την αξία του θεσμού της ασφάλισης.

Όπως τονίστηκε από μέλη του Συνδέσμου «τα τραπεζικά ιδρύματα δεν δικαιούνται να προωθούν ασφαλιστήριο συμβόλαιο ως προϋπόθεση για την πραγματοποίηση κάποιας άλλης αναγκαίας για τον πελάτη τραπεζικής συναλλαγής. Σε περίπτωση που δανειακή σύμβαση επιβάλλει την ασφάλιση, τότε ο πελάτης δικαιούται να αναζητήσει όποια ασφαλιστική εταιρία επιθυμεί και οι Τράπεζες δεν έχουν το δικαίωμα να απορρίψουν το ασφαλιστήριο που παραδίδει ο συναλλασσόμενος».

Επίσης, τονίστηκε ότι τα τραπεζικά ιδρύματα δεν δικαιούνται να χρησιμοποιούν την πρόσβαση που διαθέτουν στον τραπεζικό λογαριασμό του συναλλασσόμενου, καθώς και τη γνώση του υπολοίπου του λογαριασμού για να προωθούν ασφαλιστήρια συμβόλαια αποταμίευσης ή επένδυσης, χωρίς να έχουν έγγραφη συγκατάθεση για τη χρήση αυτής της πληροφορίας.

Σε κάθε περίπτωση ο Σύνδεσμος καλεί τους πολίτες να καταγγέλλουν περιστατικά που υποπίπτουν στην αντίληψή τους.

Να σημειωθεί ότι η σημερινή διαμαρτυρία του Συνδέσμου Διαμεσολαβούντων Ασφαλειών Μαγνησίας υποστήριξαν και το Επιμελητήριο Μαγνησίας και σύλλογοι επαγγελματιών του Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου