ΤΟΠΙΚΑ

Ρωτούσε το κόστος για να βγάλει νεφρό…

ρωτούσε-το-κόστος-για-να-βγάλει-νεφρό-66234

Μπροστά σε μία δυσάρεστη έκπληξη μεγατόνων βρέθηκαν, στο τέλος της περασμένης εβδομάδας, υπάλληλοι του Νοσοκομείου Βόλου, οι οποίοι ήρθαν αντιμέτωποι με την πιο σκληρή όψη της ζωής.

Ένας μεσήλικας άνδρας ηλικίας περίπου 50 χρόνων, με ευγενική φυσιογνωμία, σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ επισκέφτηκε το Γραφείο Κίνησης, από το οποίο μεταξύ άλλων εκδίδονται τα εισιτήρια και τα εξιτήρια των ασθενών στο Αχιλλοπούλειο.

Έως αυτό το σημείο όλα ήταν φυσιολογικά για τους υπαλλήλους του τμήματος. Δεν ήταν άλλωστε η πρώτη φορά που ένας πολίτης περνούσε την πόρτα του γραφείου, με σκοπό να ρωτήσει κάτι σχετικό με τη λειτουργία του Νοσοκομείου.

Χρειάστηκαν όμως λίγα λεπτά της ώρας ώστε στη συνέχεια να «παγώσουν» όλοι στο άκουσμα της ερώτησης που ακολούθησε: «Επειδή είμαι ανασφάλιστος, μήπως μπορείτε να με ενημερώσετε, θα πρέπει να πληρώσω -και πόσα χρήματα- για να βγάλω τον νεφρό μου να τον δώσω;». Η ερώτηση του πολίτη διαπέρασε σαν «ηλεκτρικό ρεύμα» όσους ήταν μέσα στο γραφείο.

Χωρίς να χάσουν την ψυχραιμία τους, αμέσως οι εργαζόμενοι του εξήγησαν ότι δεν υπάρχουν, ούτε προβλέπονται, τέτοιες διαδικασίες στο Νοσοκομείο. Πριν ωστόσο προλάβουν να πούνε δεύτερη κουβέντα, ο 50χρονος τράπηκε σε φυγή, έχοντας όμως αφήσει πίσω του αποσβολωμένους τους μάρτυρες της ερώτησης που απηύθυνε στο διοικητικό προσωπικό του ΓΝΒ.

Πάντως, υπάλληλοι με χρόνια προϋπηρεσίας στην πλάτη τους, οι οποίοι κατά καιρούς έχουν γίνει μάρτυρες διαφόρων περιέργων περιστατικών υπηρετώντας όλα αυτά τα χρόνια στο Νοσοκομείο, εξιστορώντας το συγκεκριμένο περιστατικό στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ δήλωναν εμβρόντητοι και ταυτόχρονα συγκλονισμένοι, υπογραμμίζοντας πως «πρώτη φορά βρέθηκαν σε τόσο αμήχανη θέση, να προσπαθούν να ερμηνεύουν τις ακριβείς προθέσεις του συνομιλητή τους».

Το περιεχόμενο «χτύπησε» ευαίσθητες χορδές. Πέρασε σαν αστραπή από το μυαλό τους η σκέψη, πως ενδεχομένως ο 50χρονος ενδιαφέρονταν να μάθει, αν μπορεί ή όχι να υποβληθεί σε επέμβαση για να πουλήσει τον νεφρό του. Ωστόσο, ποιος ήταν ο στόχος του, δεν θα το μάθει ποτέ κανείς.

Να σημειωθεί τέλος, πως ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ πριν από δύο μήνες, είχε αποκαλύψει την αποστολή email σε Βολιώτες με στόχο την εμπορία νεφρών, που προκάλεσε την παρέμβαση του Εισαγγελέα Βόλου, η οποία διέταξε προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει κύκλωμα και ποιοι κρύβονται πίσω από τα μηνύματα αυτά. Το θέμα μάλιστα συζητήθηκε και στη Βουλή, με τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή να επισημαίνει ότι αναμένονται τα αποτελέσματα της έρευνας μετά τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου