ΤΟΠΙΚΑ

Κραυγή αγωνίας αστέγων: Αν τελειώσει το πρόγραμμα, τελειώσαμε

κραυγή-αγωνίας-αστέγων-αν-τελειώσει-τ-662241

Κραυγή αγωνίας από τους 25 ωφελούμενους του προγράμματος Στέγαση και Επανένταξη του Δήμου Βόλου. «Αν τελειώσει το πρόγραμμα, τελειώσαμε», έλεγαν χθες στους διαδρόμους του Δημαρχείου λίγο πριν την έναρξη του δημοτικού συμβουλίου, διαμαρτυρόμενοι ότι το πρόγραμμα τελειώνει κι ότι οι ίδιοι θα μείνουν ξανά στο δρόμο και στην ανεργία, αδυνατώντας να εξασφαλίσουν τα προς το ζην.

Μέσω του προγράμματος 25 οικογένειες ανέργων και αστέγων εγκαταστάθηκαν σε σπίτια και άρχισαν να στήνουν πάλι το νοικοκυριό τους, ενώ δέκα από αυτούς κατάφεραν να απορροφηθούν και σε θέσεις εργασίας.

Ωστόσο λίγους μήνες μετά οι 25 ωφελούμενοι βλέπουν τον εφιάλτη… να επιστρέφει και οι ίδιοι να κινδυνεύουν να μείνουν πάλι στο δρόμο, χωρίς στέγη και χωρίς δουλειά. Πάνω στο χρόνο το πρόγραμμα φαίνεται ότι διακόπτεται…

Χθες αντιπροσωπεία τους συνομίλησε με την αντιπρόεδρο της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ, Σοφία Χάλαρη και τους αντιδημάρχους, Τάσο Μπατζιάκα και Απ. Ζαρκάδα Βεργή. Ο τελευταίος τους εξήγησε ότι δεν είναι στο χέρι του Δήμου Βόλου κι ότι αποτελεί κυβερνητική απόφαση η διακοπή του προγράμματος.

Παρόλα αυτά συμφωνήθηκε αντιπροσωπεία τους να συναντηθεί σήμερα με τον κ. Ζαρκάδα, προκειμένου να συντάξουν υπόμνημα διαμαρτυρίας προς την Κυβέρνηση και να ζητήσουν τη συνέχιση του προγράμματος έως το 2020, όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί.

Η επιτροπή με υπόμνημά της, που επέδωσε χθες στη δημοτική αρχή, ζητά: συνέχιση της επιδότησης ενοικίου, ρεύματος, νερού και σίτισης, σταθερή δουλειά για όλους, επίδομα ανεργίας στο ύψος του 80% του ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη και εξασφάλιση – έκδοση κάρτας δωρεάν μετακίνησης στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου