ΤΟΠΙΚΑ

Οι κάλπες στις ΗΠΑ με τα μάτια μιας Βολιώτισσας

οι-κάλπες-στις-ηπα-με-τα-μάτια-μιας-βολι-662149

Μεγάλη μέρα χαρακτηρίζει τη σημερινή για την Αμερική η Βολιώτισσα συγγραφέας Αθηνά Μπασιούκα, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες και αναδειχτεί η ή ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ.

Το κλίμα, όπως το μεταφέρει η Αθηνά Μπασιούκα, τις τελευταίες μέρες είναι αμιγώς πολιτικό, όλοι λίγο πολύ αρχίζουν να συζητούν για την επόμενη μέρα στην Αμερική, ενώ οι απόψεις διίστανται όσον αφορά το ποιος θα μπορούσε να είναι καλύτερος για να αναλάβει τα ηνία της υπερδύναμης μεταξύ των Χίλαρι Κλίντον και Ντόναλντ Τραμπ.

Αυτό που αποκαλύπτει η κ. Μπασιούκα στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ είναι ότι πολλοί από τους ψηφοφόρους του Τραμπ παραμένουν σιωπηροί. Επιλέγουν να μη μιλήσουν παρά να πάνε απευθείας στην κάλπη για να τον ψηφίσουν. Άλλοι πάλι, όπως λέει η νεαρή Βολιώτισσα, πιο τολμηροί βγάζουν στις αυλές και στα μπαλκόνια τους αφίσες και πανό με τον πρόεδρο της αρεσκείας τους εκφράζοντας έτσι την προτίμησή τους.

Σύμφωνα πάντως με την κ. Μπασιούκα, επιβεβαιώνεται πως έτσι ή αλλιώς ο αμερικανικός λαός παραμένει διχασμένος για το ποιος είναι ο καταλληλότερος και έτσι πολλοί θα οδηγηθούν μπροστά στην κάλπη, επιλέγοντας τον λιγότερο κακό κατά τη γνώμη τους.

Ξημερώνει η μεγάλη μέρα

«Επειτα από μήνες με πλούσιο παρασκήνιο που είχε από υποψίες για σοβαρά προβλήματα υγείας της Χίλαρι Κλίντον, μέχρι στοχευμένες υπενθυμίσεις για τον μισογυνισμό του Ντόναλντ Τραμπ», σημειώνει η Αθηνά Μπασιούκα στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, «ξημερώνει για την Αμερική η μεγάλη μέρα. Ο μέσος Αμερικανός δεν διστάζει να βγάλει στην αυλή του ταμπέλα με το όνομα του υποψηφίου της επιλογής του και να τον υποστηρίξει σθεναρά, αλλά η υποψία όλων εδώ είναι πως οι υποστηρικτές του Τραμπ είναι πολλοί περισσότεροι από αυτούς που το παραδέχονται ανοιχτά. Η γενικευμένη ανησυχία αρκετών μορφωμένων Αμερικανών για το ενδεχόμενο εκλογής του αυτοκράτορα του realestate είναι μεγάλη και αν και σε πολλές περιπτώσεις δεν εγκρίνουν τη Χίλαρι, εν τέλει την ψηφίζουν για να αποδυναμώσουν τον αντίπαλό της. «Καλύτερα η σκύλα, παρά ο παρανοϊκός», λέγεται και γράφεται. Σε περίπου 24 ώρες, θα ξέρουμε».

Η Αθηνά Μπασιούκα

Η Αθηνά Μπασιούκα γεννήθηκε το 1982 και ζούσε μέχρι πριν από ενάμιση περίπου χρόνο μόνιμα στο Βόλο, ενώ τώρα ζει στην Καλλιφόρνια. Είναι απόφοιτος στο Τμήμα Μηχανικών Η/Υ, Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ασχολείται με το web design, ενώ ολοκλήρωσε και εξ αποστάσεως σπουδές στη Συμβουλευτική Προσωπικής Ανάπτυξης. Στην ηλικία των 17 ετών κατάφερε να μπει στη Βουλή των Εφήβων, χάρη σε μια εργασία που ξεχώρισε ανάμεσα σε 20.000 άλλες. Είναι συγγραφέας από τα 24 της χρόνια. Είναι ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Λέσχης Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας. Της αρέσει να ταξιδεύει και να μαγειρεύει μέχρι τελικής πτώσεως. Τις μαγειρικές της εμπειρίες, τις καταγράφει στο blog της diningatmyplace.blogspot.gr το οποίο έχει ως θεματολογία του τα δείπνα που κάνει στους φίλους της.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου