ΤΟΠΙΚΑ

Σταδιακή επαναφορά λειτουργίας των εξωτερικών ιατρείων στο Αχιλλοπούλειο

σταδιακή-επαναφορά-λειτουργίας-των-ε-662074

Σταδιακή επαναφορά και λειτουργία των τακτικών πρωινών εξωτερικών ιατρείων, καθώς και των απογευματινών στο Νοσοκομείο Βόλου, επέβαλε η ανάγκη των ασθενών που αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα υγείας- πλην κορονοϊού- που χρήζουν παρακολούθησης και θεραπευτικής αγωγής.

Οι ρυθμοί προγραμματισμού των ραντεβού βέβαια υπαγορεύονται από τις ειδικές συνθήκες που επικρατούν λόγω του κορονοϊού COVID-19», με τις επιβλέπουσες αρχές της νοσηλευτικής υπηρεσίας να είναι υποχρεωμένες να εφαρμόζουν αυστηρά το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Στόχος να προστατευθούν αφενός οι πολίτες που προσέρχονται στα εξωτερικά ιατρεία και αφετέρου οι υγειονομικοί υπάλληλοι, γιατροί και νοσηλευτές, στα τμήματα που επαναλειτουργούν.

Ραντεβού ήδη προγραμματίζονται στα τμήματα: Παθολογικό, Καρδιολογικό, Νευροχειρουργικό, Χειρουργικό, Ορθοπεδικό, Ωρλ, Παιδιατρικό και Οδοντιατρικό.

Για το κλείσιμο των ραντεβού στα Εξωτερικά Ιατρεία, οι πολίτες θα απευθύνονται στα εξής τηλέφωνα : 2421-352001 και 2421-352002 και στο χώρο του Νοσοκομείου (ισόγειο –Τμήμα Εξωτερικών Ιατρείων) στις εξής ώρες: από 07.30π.μ έως 15.00.

Κατά το κλείσιμο των ραντεβού στη Γραμματεία των Ε.Ι. γίνεται ενημέρωση των ασθενών να μην προσέρχονται στα Εξωτερικά Ιατρεία εάν εμφανίζουν συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού όπως πυρετό, βήχα κλπ και να απευθύνονται στον ιατρό τους ή στα ΤΕΠ, ενώ ορίστηκε υπεύθυνος ασφαλείας που επιβλέπει την τήρηση των οδηγιών (αριθμός ασθενών έξω από το κάθε ιατρείο, απόσταση ασφαλείας, χρήση μάσκας κλπ).

Μέσα στο κάθε εξωτερικό ιατρείο υποχρεωτικά βρίσκεται μόνο ένας ασθενής και αν κρίνεται απολύτως απαραίτητο και ένας συνοδός του, προς αποφυγή συγχρωτισμού.

Συλλαλητήριο για την υγεία από δέκα σωματεία

Στο μεταξύ, συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Βόλου, εν μέσω lockdown για τον περιορισμό της πανδημίας, πραγματοποίησαν την περασμένη εβδομάδα, εκπρόσωποι δέκα σωματείων του Βόλου, ζητώντας πρόσθετα μέτρα για την προστασία της υγείας.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Ελευθερίας, όπου την ομιλία έκανε ο Παναγιώτης Τσιτσιρίκης , πρόεδρος του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Μαγνησίας, ο οποίος επέκρινε την κυβέρνηση πως αφήνει υποστελεχωμένο το ΕΣΥ, περικόπτει τις δαπάνες για την υγεία και την ίδια στιγμή στηρίζει τους κλινικάρχες.

«Αντί να προσλαμβάνει υγειονομικό προσωπικό δίνει δεκάδες εκατομμύρια για να προσλάβει αστυνομικούς για τα πανεπιστήμια! Την ίδια στιγμή στην ιδιωτική υγεία θησαυρίζουν πάνω στον πόνο του λαού», ανέφερε.

Προέβαλε το αίτημα για ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και εφαρμογή πρόσθετων μέτρων προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς (ΒΙΠΕ, βιομηχανικές μονάδες, Μαρκετ κ.α.), στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και επανέφερε το αίτημα για ενίσχυση του εισοδήματος των ανέργων.

Τα σωματεία και οι φορείς που συμμετείχαν στη συγκέντρωση και στην πορεία που ακολούθησε είναι: Συνδικάτο Μετάλλου «ΜΗΤΣΟΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑΣ», Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Μαγνησίας, Κλαδικό Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Μαγνησίας, Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Σωματείο Καθαριστριών – Καθαριστών Νομού Μαγνησίας, Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις Ν. Μαγνησίας, Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Ν. Μαγνησίας, Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Μαγνησίας, Φοιτητικός Σύλλογος Φυτικής Παραγωγής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Φοιτητικός Σύλλογος Μηχανολόγων – Μηχανικών Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου