ΤΟΠΙΚΑ

Διαρκής ο αγώνας υπέρ της Δημοκρατίας

διαρκής-ο-αγώνας-υπέρ-της-δημοκρατίας-851206

“Οι συνέπειες από την κατάλυση των δημοκρατικών θεσμών κατά τη διάρκεια της επταετίας δείχνουν με τρόπο κατηγορηματικό, ότι ο αγώνας για την προάσπιση των ιδανικών της δημοκρατίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, αλλά και της εθνικής ανεξαρτησίας οφείλει να είναι διαρκής”, τονίζει στην ημερήσια διαταγή του για την 21η Απριλίου, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Μεϊμαράκης.
” Η ισχυρή Δημοκρατία που βιώνουμε σήμερα, χωρίς διαχωριστικές γραμμές και προκαταλήψεις, ενισχύεται και εμβαθύνεται ακόμη περισσότερο, μέσα από ένα νέο πολιτικό πολιτισμό, για τον οποίο όλοι εργαζόμαστε και ο οποίος προάγει την εμπιστοσύνη και το σεβασμό στην άλλη άποψη και μας απαλλάσσει από φανατισμούς και πάθη”. προσθέτει.
“Η εποχή μας απαιτεί πίστη στις αξίες του Ελληνισμού και διάθεση προσφοράς όχι μόνον στη χώρα μας, αλλά και στη διεθνή κοινότητα” υπογραμμίζει, σημειώνοντας ότι οι δυναμικοί εκφραστές αυτής της πίστης και αυτής της διάθεσης είναι οι Ένοπλες Δυνάμεις της πατρίδας μας μαζί με το λαό.” Έχουμε καταφέρει οι πικρές εμπειρίες του παρελθόντος να μας ενώνουν, όπως μας ενώνουν και οι προσδοκίες των Ελλήνων πολιτών και το πάθος της νέας γενιάς για ειρήνη, σταθερότητα, δημιουργία και ανάπτυξη”, προσθέτει.
“Χρέος μας είναι να βρισκόμαστε διαρκώς στις επάλξεις, με αγωνιστικότητα, με ευθύνη, ενότητα και ομοψυχία για την αποτελεσματική προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων” παρατηρεί και καλεί τις Ένοπλες Δυνάμεις να συνεχίσουν στο δρόμο της τιμής και του καθήκοντος διατηρώντας υψηλό το φρόνημα, το ζήλο και την αφοσίωσή τους στην εκτέλεση της αποστολής τους, ανταποκρινόμενες στις προσδοκίες των Ελλήνων πολιτών και τις πανανθρώπινες αξίες, της ελευθερίας και της δημοκρατίας.

ΚΚΕ – ΣΥΝ
Μηνύματα με αφορμή τη συμπλήρωση 40 χρόνων από το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967 εξέδωσαν το ΚΚΕ και ο ΣΥΝ.
To KKE καλεί την εργατική τάξη και τις λαϊκές δυνάμεις, “αξιοποιώντας την πολιτική και ταξική εμπειρία τους, να διαμορφώσουν κριτήρια και αιτήματα για δικαιώματα που να ανταποκρίνονται στις δικές τους ανάγκες και όχι του κεφαλαίου”.
“Ο λαός μας -αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΚΚΕ- δεν πρέπει να ξεχνά ότι και σήμερα, 33 χρόνια από τη κατάρρευση της δικτατορίας της 21ης Απριλίου 1967, η δικτατορία του κεφαλαίου, με κοινοβουλευτικό μανδύα εντείνει την εκμετάλλευση σε βάρος της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.”.
Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα και τη νεολαία “να διαμορφώσουν τη δική τους αντιϊμπεριαλιστική συμμαχία, που στοχεύει σε ριζικές αλλαγές στην εξουσία και στην οικονομία”.
Ο ΣΥΝ, επισημαίνει ότι “το κύριο μήνυμα της θλιβερής επετείου της 21ης Απριλίου, είναι ότι ο αγώνας για τη δημοκρατία χρειάζεται να είναι διαρκής” και ότι “η θεσμική θωράκιση της απέναντι σε φαινόμενα εκφυλισμού, η απόκρουση κάθε προσπάθειας περιορισμού των δημοκρατικών δικαιωμάτων και η συνεχής διεύρυνσή της με θεσμούς συμμετοχής των πολιτών είναι στοιχειά άμεσα συνδεδεμένα με τον αγώνα αυτό”.

Ο καγκελάριος Αλφρεντ Γκούζενμπαουερ
«Ακριβώς σε τέτοιες επετείους συνειδητοποιούμε το ποιες προόδους έχει κάνει η Ευρώπη τις τελευταίες δεκαετίες», τονίζει ο καγκελάριος της Αυστρίας Αλφρεντ Γκούζενμπαουερ σε αποψινές δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στη Βιέννη με την ευκαιρία της αυριανής 40 ης επετείου από το στρατιωτικό πραξικόπημα της 21 ης Απριλίου 1967 στην Ελλάδα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου