ΤΟΠΙΚΑ

Διαδικτυακός «πρεσβευτής» της Μαγνησίας

διαδικτυακός-πρεσβευτής-της-μαγνη-661745

Ο 39χρονος Στέφανος Κατσούρας προβάλλει τις φυσικές ομορφιές του Βόλου και του Πηλίου σε instagram και youtube

Εικόνες του Βόλου, του Πηλίου και της Μαγνησίας ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο με τη φωτογραφική ματιά και τα βίντεο του Στέφανου Κατσούρα. Λάτρης της φωτογραφίας, της άθλησης, της φύσης και των πεζοπορικών διαδρομών, ο 39χρονος Βολιώτης συνδυάζει το τερπνόν μετά του ωφελίμου, με «όπλα» στη φαρέτρα του το κανάλι του στο youtube και τον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram, που συγκεντρώνουν, συνολικά, περισσότερους από 10.000 φίλους του διαδικτύου.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Αναπτύσσοντας την δημιουργική του σκέψη και διάθεση, σε καιρό πανδημίας, δημιούργησε το Phototrails, το προσωπικό του κανάλι στο youtube, ακολουθώντας τα φωτογραφικά χνάρια της ψυχής του.

Τα βίντεο που δημιουργεί, έχουν μεγάλη απήχηση σε Ελλάδα και εξωτερικό, ενώ εντύπωση προκαλεί η οπτική απεικόνιση του παραλιακού μετώπου, και των σημείων αναφοράς της πόλης. «Στόχος μου ήταν να δείξω μια άλλη οπτική της παραλίας, βλέποντάς την από ψηλά. Ηθελα να συνδυάσω εναέρια πλάνα από την πόλη, την παραλία, ειδικά, σε συνδυασμό με την καθημερινή μου δραστηριότητα. Τρέχω σχεδόν καθημερινά στην παραλία του Βόλου, μου αρέσει πολύ, και ήθελα να το μοιραστώ με τον κόσμο» αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Στο βίντεο κυριαρχούν εικόνες της πόλης, το παραλιακό μέτωπο, το κορδόνι, ο σιδηροδρομικός σταθμός, ο Αγιος Κωνσταντίνος, τα σημεία αναφοράς της πόλης, που προσελκύουν το ενδιαφέρον του επισκέπτη και παράλληλα «αφηγούνται» την δική τους ιστορία στους ντόπιους.

Το συγκεκριμένο βίντεο συγκέντρωσε περί τις 2.000 προβολές στο youtube σε διάστημα μιας εβδομάδας, μετρώντας, παράλληλα, 5.000 προβολές στο instagram.

Εικόνες του τόπου

Εικόνες του Πηλίου, της Μακρινίτσας, τόπος καταγωγής του, της Σκιάθου, τόπος καταγωγής της συζύγου του, του Βόλου, περιπατητικές διαδρομές, εξωκκλήσια, βουνό και θάλασσα συνθέτουν τις εικόνες που μοιράζεται με τους διαδικτυακούς του φίλους.

«Επειδή ασχολούμαι ερασιτεχνικά με την φωτογραφία, έχω σπουδάσει στο ΤΕΙ στην Αθήνα, ανέβαζα φωτογραφίες από τα ταξίδια μου, στoν λογαριασμό που έχω στο instagram και σκέφτηκα να επεκτείνω τη συγκεκριμένη δραστηριότητα. Στη συνέχεια, σκέφτηκα να ασχοληθώ και με το βίντεο και γι αυτό το λόγο δημιούργησα το δικό μου κανάλι, στο youtube», υπογραμμίζει.

Το κανάλι δημιουργήθηκε πρόσφατα, τον περασμένο Νοέμβριο, με επίκεντρο τις φυσικές ομορφιές του Βόλου και του Πηλίου και στόχο να επεκταθεί σταδιακά και σε άλλες περιοχές. «Προς το παρόν, ανεβάζω βίντεο με μονοπάτια του Πηλίου, τα Χριστούγεννα είχα κάνει ανάρτηση με τον στολισμένο Βόλο, και άλλες περιοχές. Εχω ανεβάσει δέκα τέσσερα συνολικά βίντεο. Ευελπιστώ να κάνω κάποιες διαδρομές με τα πόδια, μελλοντικά, όπως το τραινάκι του Πηλίου, τη Μακρινίτσα, χωριό του πατέρα μου και στόχος μου είναι να παρακινήσω τον κόσμο να περπατήσει, γιατί έχουμε πάρα πολύ όμορφα μέρη και είναι κρίμα να μην τα γνωρίζει ο κόσμος. Επιθυμία μου, είναι, να παρακινήσω όποιον βλέπει τα βίντεο που ανεβάζω, να αναζητήσει την ίδια τοποθεσία, την ίδια διαδρομή, να την περπατήσει και να την απολαύσει με την οικογένειά του».

Δρομέας και μαραθωνοδρόμος

Λάτρης της άθλησης, της κίνησης και των δημιουργικών δραστηριοτήτων, ο Στέφανος Κατσούρας εκφράζει την αγάπη του για την περιοχή, και γι αυτό τον λόγο, άλλωστε, την προβάλλει. «Μέχρι τα 30 δεν είχα ασχοληθεί με τον αθλητισμό. Τον ανακάλυψα σε μεγαλύτερη ηλικία. Το τρέξιμο μου έδωσε πάρα πολλά. Με βοήθησε να κάνω καλύτερη την καθημερινότητά μου, να βελτιώσω την υγεία μου, με ταξίδεψε. Γνώρισα βουνά, έτρεξα μαραθώνιους βουνού, αλλά και δρόμους μεγάλων αποστάσεων, έχω τρέξει στον μαραθώνιο της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, και συνεχίζω την συγκεκριμένη δραστηριότητα», αναφέρει.

Σε κάθε βίντεο αποτυπώνεται η αγάπη του για την φύση, τον αθλητισμό, τις δραστηριότητες που λειτουργούν ευεργετικά για το σώμα και την ψυχή. Με Αγγλικούς και Ελληνικούς υπότιτλους, προσελκύει το ενδιαφέρον ξένων και Ελλήνων, διαφημίζοντας την φύση, τα συγκριτικά πλεονεκτήματα, τα μονοπάτια και τις ομορφιές της Μαγνησίας σε όλη τον κόσμο. «Στόχος μου είναι, μέσα από τα βίντεο που αναρτώ, να παρακινήσω τον θεατή να σηκωθεί από τον καναπέ, να τρέξει, να κάνει κάτι δημιουργικό, κάτι καλύτερο για τον εαυτό του», τονίζει.

Προβολή με σεβασμό στη φύση

«Ερασιτέχνης δρομέας» δηλώνει ο 39χρονος Βολιώτης, επισημαίνοντας ότι «ασχολούμαι καθαρά για την υγεία μου. Μου αρέσει πολύ να βρίσκω μονοπάτια, περιπατητικές διαδρομές που δεν γνώριζα, να βοηθάω, καθαρίζοντας, όσο μπορώ, τις περιπατητικές διαδρομές, για να είναι προσβάσιμες στο κοινό. Όταν βλέπω σκουπίδια, αυθόρμητα τα μαζεύω, γιατί όλοι πρέπει να συμβάλουμε στην προστασία του περιβάλλοντος», υπογραμμίζει.

Στόχος του είναι να εμφυσήσει και στην κορούλα του, την αγάπη για το περιβάλλον, προτρέποντας τους γονείς να πράξουν το ίδιο.

Με το βλέμμα στην φύση και το περιβάλλον, δεν σταματάει να εμπνέεται και να δημιουργεί, να αναδεικνύει, μέσω του διαδικτύου, παραλίες, περιοχές που δεν είναι γνωστές στο ευρύ κοινό, μικρά εκκλησάκια, που αποτελούν προσκυνήματα καρδιάς.

«Συνδυάζω την αγάπη μου για τα μονοπάτια και για τη φύση, την φωτογραφία και τις εικόνες της περιοχής. Εχω ζήσει στο Βέλγιο, έχω ταξιδέψει σε όλη την Ευρώπη και γνωρίζω τι σημαίνει να βοηθάς και να προβάλλεις την χώρα σου. Είναι μοναδική η ομορφιά που υπάρχει τριγύρω μας και πρέπει να μάθουμε να την εκτιμάμε και να την αναδεικνύουμε», επισημαίνει, κλείνοντας, ο διαδικτυακός «πρεσβευτής» της Μαγνησίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου