ΤΟΠΙΚΑ

Αύξηση 10% στα αιτήματα για αίμα

αύξηση-10-στα-αιτήματα-για-αίμα-660719

Διακόσιες φιάλες αίματος συγκεντρώθηκαν τον προηγούμενο μήνα μέσω των πρωτοβουλιών που αναπτύσσει ο Σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών Μαγνησίας «Αλληλεγγύη» σε μια περίοδο κατά την οποία σημειώνεται αύξηση 10% στα γενικότερα αιτήματα που καταγράφονται τόσο σε τοπικό επίπεδο, όσο και ευρύτερα. Οι προσπάθειες που καταβάλλονται αποδίδουν καρπούς, αλλά προκαλεί ανησυχία το γεγονός ότι αυξάνονται κατά γεωμετρική πρόοδο οι ασθένειες που συνδέονται με τα παρελκόμενα της οικονομικής ύφεσης, επιβαρύνοντας την ψυχική και σωματική υγεία δεκάδων ανθρώπων, οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με την ανεργία και πολλά ακόμη προβλήματα.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

«Στη διάρκεια της κρίσης προσπαθούμε να τονώσουμε το ενδιαφέρον για εθελοντική αιμοδοσία και μέσα από τις δράσεις που αναπτύσσουμε καταβάλλουμε προσπάθειες να ενεργοποιήσουμε την τοπική κοινωνία και να εντάξουμε νέα μέλη στο Σύλλογο», όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Συλλόγου «Αλληλεγγύη», Ιγνάτιος Γελαγώτης.

Παράλληλα ο ίδιος τονίζει ότι στους άμεσους στόχους του Συλλόγου είναι η ανάπτυξη νέου κύκλου ενημερωτικών δράσεων και ομιλιών στα σχολεία, μετά την έγκριση που δόθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, επικυρώνοντας την προσπάθεια. Στο προσεχές διάστημα πρόκειται να αποσταλεί σχετικό γραπτό αίτημα στη διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ όπως σημειώνει ο κ. Γελαγώτης, «στόχος μας είναι να διερευνήσουμε ποια σχολεία ενδιαφέρονται για ενημερωτικές δράσεις και ομιλίες, σε συνεργασία με τους Συλλόγους γονέων και διδασκόντων».

Στο μεταξύ, είναι αξιοσημείωτη η ανταπόκριση του κόσμου σε κάθε κάλεσμα προσφοράς και αλληλεγγύης, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες της Μαγνησίας αλλά και ευρύτερα, με επίκεντρο πάντα τον άνθρωπο και την αντιμετώπιση των προβλημάτων που υπάρχουν. Οι ηλικίες των αιμοδοτών είναι κατά κύριο λόγο μεταξύ 18 και 65 ετών, ενώ πάγιο αίτημα του Συλλόγου είναι να δοθεί χέρι βοήθειας όπου υπάρχει ανάγκη.

Το μήνυμα που στέλνουν προς κάθε κατεύθυνση οι εθελοντές αιμοδότες, αποτυπώνεται στην φράση-προτροπή του προέδρου των εθελοντών αιμοδοτών της Μαγνησίας «καλούμε να έρθουν κοντά μας νέοι αιμοδότες, να πλαισιώσουν τις προσπάθειές μας και κυρίως οι περιστασιακοί αιμοδότες, να γίνουν τακτικοί εθελοντές αιμοδότες και εφόσον μπορούν, να δώσουν αίμα, για να βοηθηθούν όσους το έχουν ανάγκη».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου