ΤΟΠΙΚΑ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρομοσ-χτυπάει-πάντα-2-φορές-851206

Αναρμόδια πλέον
Τη «γλιτώνουν» πλέον οι πρώην δήμαρχοι (που ασκούσαν καθήκοντα το 2006) και οι φυσικά οι νυν, που έχουν μπλεξίματα με την δικαιοσύνη. Σύμφωνα με το νέο νόμο, δικάζονται πλέον στο Εφετείο και όχι στα κατά τόπους Πλημμελειοδικεία. Αυτός ήταν ο λόγος που αναβλήθηκε χθες δίκη που αφορούσε στον πρώην δήμαρχο Βόλου κ. Μήτρου και αντιδημάρχου και στελεχών υπηρεσίας για την τοποθέτηση μπάρας στο ξενοδοχείο Αλέξανδρος. Για τον ίδιο λόγο αναβλήθηκε η δίκη, λόγω αναρμοδιότητας του δικαστηρίου και του πρώην δημάρχου κ. Βαούτη και του Δημοτικού συμβουλίου του Αφετών, για την κατασκευή δρόμου.
Δ.Χ.

Εξώδικο
Με εξώδικο σκληρού περιεχομένου, όπως μαθαίνουμε, απάντησε η ΓΕΚ στο Δήμαρχο Βόλου, τη ΔΕΜΕΚΑΒ και το Δήμο Βόλου, για τα όσα υποστήριξε οι κ. Βούλγαρης,ότι θα καταγγείλει την σύμβαση για το Τσαλαπάτα. Όπως επισημαίνεται στο εξώδικο της εταιρίας που ήδη επιδόθηκε, υπήρχε πληθώρα αντισυμβατικών υποχρεώσεων από το δήμο Βόλου, τα οποία είχαν επισημανθεί από την πλευρά της. Επίσης διαμαρτύρεται ότι υπέστη ηθική βλάβη με τις δηλώσεις του Δημάρχου Βόλου και εκφράζει την απορία της για τα όσα υποστήριξε ο κ. Βούλγαρης.
Δ.Χ.

Αιτιολογημένη επιλογή
Η συμμετοχή της στη διαμόρφωση του νομοθετικού πλαισίου για τη διαχείριση των υδάτων ως υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ και η έντονη δραστηριότητά της για το θέμα, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ήταν λόγοι, σύμφωνα με το νομάρχη Μαγνησίας Απ. Παπατόλια, που επέλεξε να προωθήσει σε στενή συνεργασία με τη βουλευτή Ροδούλα Ζήση σειρά πρωτοβουλιών απέναντι στο κρίσιμο ζήτημα του υδατικού δυναμικού.
Η κ. Ζήση μίλησε για την επάρκεια και γνώση του νομάρχη να επιλέγει κάθε φορά πρόσωπα και θεσμούς για να συζητήσει ορισμένα εξειδικευμένα θέματα που αφορούν στο νομό.
Δήλωσε δε την εντύπωσή της ότι έψαξε και είδε το κοινοβουλευτικό της ενδιαφέρον για το θέμα, αλλά και τη δουλειά στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΧΩΔΕ.
Β.Σ.

Σύμπτωση;
Πάντως θα μπορούσε και να μην το πει κανείς… σύμπτωση. Η συνεργασία για τη διαχείριση των υδατικών πόρων μεταξύ Απ. Παπατόλια και Ροδούλας Ζήση εγκαινιάστηκε μία ημέρα μετά την ανακοίνωση μέτρων για τη λειψυδρία από τον δήμαρχο Βόλου Αλ. Βούλγαρη. Οι αιχμές που άφησε η κ. Ζήση θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως «αποκαλυπτικές» του παρασκηνίου.
Έμμεσα, μάλιστα, έδειξε να παίρνει θέση στη… διαδρομή μεταξύ Νομαρχίας και δήμου Βόλου. Από τη μία «η νομαρχιακή αρχή που έρχεται, στην εποχή των έργων, να μιλήσει για ποιότητα ζωής και να διεκδικήσει την εφαρμογή νόμων» και από την άλλη εκείνοι που «πριν τα μέτρα και τις δράσεις δεν έχουν ολοκληρώσει και θέσει σε εφαρμογή το θεσμικό τους πλαίσιο».
Β.Σ.

Υποσχέσεις με καθυστέρηση
Η βιομηχανία ΑΓΕΤ με δέκα χρόνια καθυστέρηση από την ολοκλήρωση του δικτύου του φυσικού αερίου έρχεται να υποσχεθεί τη χρήση του. Επρεπε να ξεσηκωθεί η τοπική κοινωνία, να εξαγγελθούν περιβαλλοντικές και επιδημιολογικές μελέτες για να υποσχεθούν οι υπεύθυνοι της εταιρίας τα αυτονόητα και λογικά. Πρέπει να κατανοήσουν οι αρμόδιοι ότι τα αιτήματα πλέον έχουν αλλάξει. Η ΑΓΕΤ δεν λέει κουβέντα για τα υβριδικά φίλτρα τα οποία περιορίζουν τη ρύπανση κατά 60%. Ο όμιλος στον οποίο ανήκει ανακοίνωσε εξαπλασιασμό της κερδοφορίας του! Όμως τα υβριδικά κοστίζουν σύμφωνα με την ΑΓΕΤ! Έχουν και το θράσος να υποστηρίζουν ότι κάνουν επενδύσεις για το περιβάλλον.
Χ.Μ.

Να ανοίξει η συζήτηση
Να ανοίξει συνολικά στην πόλη το θέμα του ΞΕΝΙΑ ζήτησε με χθεσινή του τηλεοπτική συνέντευξη ο πρώην Δήμαρχος Μιχάλης Κουντούρης. Πέρα από τη δημοκρατικότητα του αιτήματος υπάρχουν και ορισμένες σημαντικές λεπτομέρειες. Για παράδειγμα δεν αφήνεις έναν επιχειρηματία να επενδύσει 10 εκατομμύρια ευρώ και στη συνέχεια να τον καλείς να συναποφασίσεις τι θα κάνει στην επιχείρησή του, πολύ περισσότερο όταν τον έχεις καλέσει να επενδύσει! Όλα τα προηγούμενα φυσικά ισχύουν για φορείς που τιμούν την υπογραφή τους.
Χ.Μ.

Επενδυτικό ενδιαφέρον
Δεδομένο θεωρείται το ενδιαφέρον μεγάλων τεχνικών-κατασκευαστικών εταιριών για το πρώτο ιδιωτικό βιοτεχνικό πάρκο της Ελλάδας το οποίο επιχειρούν να κατασκευάσουν οι ντόπιοι βιοτέχνες στην ευρύτερη βιομηχανική περιοχή του Βόλου. Μόνο και μόνο ότι αφορά περίπου 600 βιοτεχνίες της περιοχής δείχνει και το μέγεθος του εγχειρήματος.
Πάντως οι συνδικαλιστές των βιοτεχνών του Βόλου θεωρούν ότι το θέμα βρίσκεται σε καλό δρόμο.
Χ.Μ.

Τα μέτωπα και τα σχέδια
Μέτωπα και συμμαχίες πιάνουν οι κεραίες μας τις τελευταίες μέρες στο τοπικό πολιτικό σκηνικό. Οι συμμετέχοντες πάντως θα πρέπει να θυμούνται ότι στην πολιτική και την διπλωματία δεν υπάρχουν μόνιμες συμμαχίες ούτε μόνιμες φιλίες αλλά μόνο μόνιμα συμφέροντα.
Χ.Μ.

Η αεροπορική σύνδεση Ν. Αγχιάλου – Μονάχου
Μόλις 149 ευρώ θα στοιχίζει το εισιτήριο αλερετούρ από τη Νέα Αγχίαλο στο Μόναχο. Ο επιχειρηματίας μάλιστα που έχει αναλάβει την πρωτοβουλία για τη αεροπορική γραμμή, έχει διαβεβαιώσει τους αρμόδιους της Νομαρχίας ότι αν η γραμμή πάει καλά, τότε ενδέχεται το 2008 να δρομολογηθεί και νέα γραμμή που θα συνδέσει τη Νέα Αγχίαλο με το Αμβούργο…

Νομίζουν ότι είναι μόνο στρατιωτικό
…Πάντως οι αρμόδιοι της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουρισμού της ΝΑΜ έχουν αποδυθεί σε ένα αγώνα δρόμου, προκειμένου να ενημερώσουν όλους τους ξένους τουρ οπερέιτορς ότι το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου είναι άρτια οργανωμένο και από τα καλύτερα επαρχιακά αεροδρόμια της χώρας. Η αρμόδια Αντινομάρχης έχει να αντιμετωπίσει και ένα άλλο πρόβλημα. Να πείσει τους ξένους ότι το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου δεν είναι μόνο στρατιωτικό…

Η εξοικονόμηση νερού
Περίπου 6.000 κυβικά μέτρα ημερησίως είναι η κρίσιμη ποσότητα νερού που θα πρέπει να εξοικονομείται κατά την θερινή περίοδο. Πρακτικά αυτό, με δεδομένο ότι οι καταναλωτές της ΔΕΥΑΜΒ είναι περισσότεροι από 60.000, σημαίνει ότι κάθε νοικοκυριό θα πρέπει να κάνει περιστολή της κατανάλωσης κατά 0,1 κυβικά ημερησίως…
Α.Τ.
Bunners
Με Bunners για την κοινή υποψηφιότητα των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 Βόλου- Λάρισας… υποδέχεται σήμερα η πόλη τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος.
“Yes… Qui… το σύνθημα και ας ελπίσουμε ότι θα εμφορήσει Λαρισαίους και Παναθηναϊκούς ώστε να κυριαρχήσει και το “ευ αγωνίζεσθαι” εντός και εκτός Πανθεσσαλικού.
Β.Κ

Εάν
Αν υπήρχε ο φόβος μην υπάρξει νομική παράβαση στην προάσπιση συμφερόντων του δήμου και των δημοτών, σήμερα θα λειτουργούσε το παλαιό κοιμητήριο, διότι έτσι όριζε ο νόμος, επισήμανε προχθές στον ΑΟΔΝΙ ο Μάκης Μπαλλής, προκειμένου να επισημάνει προς τη διοίκηση του Αθλητικού ότι δεν αποτελεί πανάκεια η απόφαση του Αρείου Πάγου που έχει γίνει “ευαγγέλιο” για να αιτιολογούνται οι εφέσεις κατά της δικαίωσης εργαζομένων. Ωστόσο το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν αναμενόμενο από την αρχή.
Β.Κ

Αποζημίωση
Αποζημίωση 800 ευρώ από το Δήμο Βόλου διεκδικεί κάτοικος της Νεάπολης που παραπάτησε σε πλάκες στην πλατεία του Αγίου Τρύφωνα και υπέστη κάταγμα.
Παρόμοια περίπτωση είχε αντιμετωπίσει το δημοτικό συμβούλιο Βόλου και στο παρελθόν, επί δημαρχίας Δημ. Πιτσιώρη, όταν συμπολίτισσα απαίτησε αποζημίωση διότι γλίστρησε στον πεζόδρομο του Αγίου Νικολάου.
“Θύματα” του εδάφους… που ωστόσο βάσει του νόμου μπορούν να απαιτήσουν να αποζημιωθούν.
Β.Κ

Συγκρατημένος
Συγκρατημένος δήλωνε χθες ο γνωστός συνδικαλιστής Μιχ. Ματζαβίνος μετά τη δίκη στο Πρωτοδικείο Βόλου για το θέμα των απολυθέντων της ΔΕΥΑΜΒ.
Χθες εκδικάστηκε η αγωγή του ιδίου και του Τ. Τριανταφυλλάκου κατά της ΔΕΥΑΜΒ, ενώ η απόφαση αναμένεται σε περίπου τρεις μήνες. Πρόκειται για ένα θέμα που έχει “φουσκώσει” τους τελευταίους έξι μήνες και που όλοι περιμένουν την δικαστική απόφαση για να διευθετηθούν τα περαιτέρω…
Β.Κ

Στις επάλξεις
“Στόχος μας είναι να περάσουμε το μήνυμα κυρίως του αγώνα του μαχόμενου δημοσιογράφου και μάλιστα υπό το βαρύτατο τουρκικό καθεστώς”είπε μεταξύ άλλων η πρόεδρος των “ΙΩΝΩΝ” Αννα Αϊβαζόγλου κατά την διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης Τύπου, με θέμα το αφιέρωμα στον Τύπο της Σμύρνης και της Πόλης. Η διημερίδα που ξεκινάει σήμερα και οι επιμέρους εκδηλώσεις που θα την πλαισιώσουν αποτελούν πρωτοβουλία εξαιρετικής σημασίας, που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην περιοχή. Το βαθύτερο νόημα της παραπάνω προσπάθειας είναι η ανάδειξη του ουσιαστικού ρόλου που διαδραμάτισαν οι εφημερίδες της εποχής, προκειμένου να διασφαλιστεί η συνέχεια των ελληνικών ιδεωδών σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο, γεγονός που αναμφίβολα ρίχνει άπλετο φως σε όλες τις πτυχές της μακραίωνης Ιώνειας κουλτούρας.
ΓΛ. ΥΔΡ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου