ΤΟΠΙΚΑ

Το φορτίο με το αλκοόλ ήταν μπόμπες

το-φορτίο-με-το-αλκοόλ-ήταν-μπόμπες-659997

Απομίμηση δείχνει ο μακροσκοπικός έλεγχος του περιεχομένου στις φιάλες που κουβαλούσε νταλίκα από Βουλγαρία για Αττική

Ικανή να… ποτίσει το σύνολο των νυχτερινών κέντρων στην παραλιακή της Αθήνας ήταν η ποσότητα 13 τόνων αλκοολούχων ποτών, που έκρυβε η νταλίκα, η οποία κινούνταν στην ΠΑΘΕ. Το φορτίο από τη Βουλγαρία, όμως, πιάστηκε στον κόμβο του Αερινού.

Ακινητοποιήθηκε από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ στην εθνική, η μεγάλη ποσότητα λαθραίων αποκαλύφθηκε, ενώ τα δύο αδέρφια, 36 και 39 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν οδηγούνται σήμερα, μετά από προθεσμία που έλαβαν, στον Ανακριτή για την απολογία τους. Σε βάρος τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για λαθρεμπορία και πλαστογραφία.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βάσω Σαμακοβλή

Οι έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου γύρω από τη σημαντική υπόθεση, που αποκάλυψε ο «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ» -πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες ποσότητες λαθραίων ποτών που έχουν κατασχεθεί- βρέθηκαν μπροστά σε νέα στοιχεία.

Σε αποθήκη που διατηρούν οι δύο ημεδαποί στο Μενίδι, μαζί με ένα παντοπωλείο το οποίο λειτουργούν σε άλλη περιοχή της Αττικής, εντοπίστηκαν αυτοκόλλητες ταινίες επώνυμων ποτών, οι οποίες πιθανότατα θα μετέτρεπαν τα λαθραία μπουκάλια σε νόμιμα και γνωστά! Πρόσθετο στοιχείο της αστυνομικής έρευνας, το οποίο ενισχύει τις σοβαρές υπόνοιες για ενδεχόμενη λειτουργία κυκλώματος πίσω από το μεγάλο φορτίο, αποτελεί το ποσό των 41.000 ευρώ, το οποίο βρέθηκε στην κατοχή των συλληφθέντων. Ρευστό δηλαδή που είχαν μαζί τους, αφού είχαν ολοκληρώσει την αγορά των λαθραίων ποτών στη Βουλγαρία, το οποίο φαίνεται ότι δε δικαιολογείται από τη λειτουργία παντοπωλείου.

Μία ακόμη σοβαρή παράμετρος της υπόθεσης, που εάν επιβεβαιωθεί μέσω των αποτελεσμάτων χημικών αναλύσεων ενδέχεται να θέσει τους δύο συλληφθέντες αντιμέτωπους με πρόσθετες κατηγορίες, είναι ότι μετά από μακροσκοπικό έλεγχο του περιεχομένου φιαλών, Χημικοί εκτιμούν ότι πρόκειται για απομίμηση. Δηλαδή, ποτά «μπόμπες» με επικίνδυνες συνέπειες για τους καταναλωτές.

Στις λεπτομέρειες της υπόθεσης αναφέρθηκε σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο Αστυνομικός Διευθυντής Μαγνησίας Γ. Ταμβάκης.

Οι δύο αδερφοί συνελήφθησαν το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας, στο 305ο χιλιόμετρο της ΠΑΘΕ, στον κόμβο του Αερινού, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ Μαγνησίας.

Προπομπός πολυτελείας

Οι αστυνομικοί εντόπισαν στην ΠΑΘΕ να κινούνται ένα πολυτελές Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο μεγάλου κυβισμού, με γερμανικές πινακίδες κυκλοφορίας και ένα Ι.Χ. φορτηγό με ελληνικές πινακίδες, τα οποία οδηγούσαν, αντίστοιχα, ο 36χρονος και ο 39χρονος και τα ακινητοποίησαν προκειμένου να τα ελέγξουν.

Στον έλεγχο που διενεργήθηκε, βρέθηκαν στο εσωτερικό του φορτηγού και κατασχέθηκαν 908 χάρτινα κιβώτια που περιείχαν συνολικά 10.305 φιάλες αλκοολούχων ποτών (ουίσκι, βότκα, κ.λπ), οι οποίες δεν έφεραν την ειδική ένσημη φορολογική ταινία, το χρηματικό ποσό των 40.969,90 ευρώ, 483 αυτοκόλλητες ταινίες με αναγραφόμενες επωνυμίες αλκοολούχων ποτών, ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και τρία κινητά τηλέφωνα.

Σύμφωνα με τον κ. Ταμβάκη, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι συλληφθέντες είχαν εισάγει τις παραπάνω φιάλες αλκοολούχων ποτών από τη Βουλγαρία, χωρίς να τις δηλώσουν, κατά την είσοδό τους στη χώρα στο Τελωνείο και χωρίς να καταβάλουν τους νόμιμους δασμούς και φόρους, ενώ θα τις μετέφεραν στην Αθήνα, με σκοπό την παράνομη διάθεσή τους.

Μάλιστα, όπως εξακριβώθηκε ο 36χρονος οδηγός του Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, λειτουργούσε ως προπομπός κατά τη διάρκεια της διαδρομής και της μεταφοράς των ποτών από τον 39χρονο.

Τα δύο οχήματα κατασχέθηκαν, καθώς και το χρηματικό ποσό των 1.100 ευρώ και ακόμη τρία κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή του 36χρονου.
Σε έρευνα που ακολούθησε σε αποθήκη που διατηρούν οι δύο συλληφθέντες σε περιοχή της Αττικής βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1.064 αυτοκόλλητες ταινίες με αναγραφόμενες επωνυμίες αλκοολούχων ποτών και 50 αβολίδοτα φυσίγγια κρότου των 9mm.

Διαφυγόντες δασμοί

Επισημαίνεται ότι οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι προς το Δημόσιο ανέρχονται στα 108.794,82 ευρώ.
Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου