ΤΟΠΙΚΑ

Μήνυμα του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας για την Εθνική Επέτειο

μήνυμα-του-διευθυντή-πρωτοβάθμιας-εκ-658669

Σε μήνυμά του ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Γιώργος Πολύζος αναφέρει:

«Διακόσια ακέραια χρόνια μετρά φέτος ο απανταχού ελληνισμός ξαναζώντας πανηγυρικά το μέγα ιστορικό θαύμα, από τη μέρα εκείνη του καθολικού του ξεσηκωμού ενάντια σε κάθε μορφή τυραννίας και βαναυσότητας που για 400 χρόνια αντιπροσώπευε η στυγνή οθωμανική κατοχή.

25η Μαρτίου ημέρα εθνικής περηφάνιας, ψυχικής ανάτασης και πατριωτικού ενθουσιασμού η σημερινή για όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης.

Μέσα στους εύχυμους καρπούς της εθνικής μας απελευθέρωσης που έθρεψε το αειθαλές δέντρο της ελευθερίας, του πνεύματος και του πολιτισμού, συμπυκνώνονται τα οράματα, οι αγώνες και τα ιδανικά της φυλής μας.

Πλάι στο χαρμόσυνο μήνυμα του Θεϊκού Ευαγγελισμού και της ελληνορθόδοξης κληρονομιάς μας η 25η Μαρτίου με τη συμβολική έναρξη του ένοπλου επαναστατικού αγώνα για την κατάκτηση της ελευθερίας μας δημιουργούν το παγκόσμιο ελληνικό θαύμα του 19ου αιώνα.

Είναι και παραμένει το θαύμα – παράδειγμα για όλους τους ανθρώπους – ενός λαού που ποτέ δε λύγισε, δεν υπέκυψε και κυρίως δεν απεμπόλησε την αποστολή του. Είναι και παραμένει υποδειγματικά το κοινό έργο όλων των Ελλήνων γι’ αυτό ακριβώς και πήρε παγκόσμιο χαρακτήρα καθώς μέσα απ΄αυτό ξεπήδησε η αθάνατη αρχή της αυτοδιάθεσης των λαών, μόνη άφθαρτη και πολύτιμη κληρονομιά.

Η επανάσταση του 21 εκφράζει το φρόνημα, την ευψυχία, την έξαρση ενός λαού που έγινε ολοκαύτωμα για την Ελευθερία και με την επαναστατική του συνείδηση ανέτρεψε τον ρου της ιστορίας.

Ο απελευθερωτικός αγώνας του 21 πέρα από την εθνική σημασία του ως ένα κτήμα πολύτιμο του ελληνισμού, έχει και παγκόσμια σημασία για το θρίαμβο των δημοκρατικών αρχών αλλά και για τη συντριβή των δυνάμεων του σκοταδισμού.

Το μήνυμα του 21 εμπνέει αισιοδοξία και δύναμη στο λαό μας, την πνευματική και πολιτική του ηγεσία και κυρίως στον εκπαιδευτικό κόσμο ο οποίος αγωνίζεται συνεχώς και ακάματα στις επάλξεις της Ειρήνης, της Συμφιλίωσης και της Γνώσης (ιδίως σε τούτους τους χαλεπούς καιρούς μιας πανδημίας που χειμάζει ολόκληρη την υφήλιο) για να διαφυλάξει και να σφυρηλατήσει τον θεσμό του μέσα στον σύγχρονο κόσμο.

Με δέος και με φρόνημα υψηλό λοιπόν όλοι εμείς οι μαχητές της εκπαίδευσης ας συμβάλλουμε αγωνιστικά, κλείνοντας όπως μόνο εμείς γνωρίζουμε στην καρδιά μας το μεγαλείο της Ελλάδας, στο να μεταλαμπαδεύσουμε στις ψυχές των μαθητών μας τα ιδανικά της φυλής και των παραδόσεων μας, εργαζόμενοι τοιουτοτρόπως επιμελώς στη διαφύλαξη των πολυτιμότερων της οικουμένης αγαθών που ακούνε στο όνομα Ελευθερία και Ειρήνη».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου