ΤΟΠΙΚΑ

Αναβλήθηκε η δίκη του «ιδιαιτεράκια» καθηγητή

αναβλήθηκε-η-δίκη-του-ιδιαιτεράκια-851206

Αναβλήθηκε χθες από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου η δίκη του 62χρονου καθηγητή λυκείου του Βόλου, ο οποίος στις 16 Μαΐου συνελήφθη επ’ αυτοφώρω από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, να παραδίδει μαθήματα Άλγεβρας σε μαθητές, εκ των οποίων ο ένας φοιτούσε και στο σχολείο που διδάσκει.
Η δίκη του καθηγητή ορίστηκε να διεξαχθεί στις 6 Ιουλίου 2007, καθώς όπως ανέφερε ο συνήγορος του στο δικαστήριο, ο 62χρονος συμμετέχει στις Πανελλήνιες Εξετάσεις, που διεξάγονται αυτές τις ημέρες.
Το περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της 16ης Μαΐου. Αστυνομικοί που παρακολουθούσαν για λίγες μέρες τον 62χρονο καθηγητή που διδάσκει μαθηματικά και φυσική σε λύκειο του Βόλου, είδαν στην οικία του που βρίσκεται απέναντι από το σχολικό συγκρότημα που διδάσκει, να εισέρχονται μαθητές.
Λίγα λεπτά αργότερα οι αστυνομικοί μετά από εισαγγελική εντολή και με την παρουσία δικαστικού λειτουργού, εισήλθαν εντός της οικίας του διαπίστωσαν, διαμορφωμένο χώρο, στον οποίο παρέδιδε μαθήματα. Στην έρευνα που ακολούθησε οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δύο μαθητές λυκείου κλεισμένους σε μία ντουλάπα. Οι αστυνομικοί επίσης βρήκαν και κατάσχεσαν ακόμη και ένα μπλοκάκι στο οποίο καταγράφονταν το μαθητολόγιο του καθηγητή. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μαθητές στους οποίους παρέδιδε μαθήματα ανέρχονταν σε 15, πολλούς από τους οποίους φοιτούσαν στο ίδιο σχολείο που δίδασκε.
Κατά την σύλληψή του αλλά και την προανακριτική κατάθεση που έδωσε στους αστυνομικούς, ο καθηγητής ανέφερε ότι βοηθούσε του μαθητές αφιλοκερδώς και ότι τον είχαν επισκεφθεί για να του δώσουν γλυκά!
Ο καθηγητής διώκεται για παράβαση του νόμου 1566/85 για την Εκπαίδευση. Σύμφωνα με το νόμο 1566/85 και συγκεκριμένα τα άρθρα 13 και 14 αναφέρεται πως «απαγορεύεται η παράδοση ιδιαίτερων μαθημάτων από δασκάλους του Δημοσίου και οι παραβάσεις επισύρουν φυλάκιση μέχρι τριών ετών, ενώ συνιστούν και πειθαρχικό αδίκημα για το οποίο μπορεί να επιβληθεί και η ποινή της οριστικής παύσης από την εργασία». Ακόμη η νομοθεσία ορίζει ότι οι εκπαιδευτικοί των σχολείων του Δημοσίου παραμένουν υποχρεωτικά στο σχολείο στις εργάσιμες ημέρες και πέραν των ωρών διδασκαλίας (που είναι έξι ημερησίως ή 30 εβδομαδιαίως) μόνο για προσφορά άλλων υπηρεσιών που συνδέονται με το γενικότερο εκπαιδευτικό έργο, όπως εκδηλώσεις, ενημέρωση γονέων και εκτέλεση διοικητικών εργασιών.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου