ΤΟΠΙΚΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τα νερά

παράσταση-διαμαρτυρίας-για-τα-νερά-851206

Σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Εισαγγελία Βόλου θα προβεί το Διοικητικό Συμβούλιο της ΤΕΔΚ Μαγνησίας, προκειμένου να θέσει θέμα “ηθικής τάξης” αναφορικά με τις εισαγγελικές παραγγελίες να ελέγχονται οι Δήμοι για την ποιότητα των πόσιμων νερών στα διοικητικά τους όρια από τα Ιδιωτικά Εργαστήρια “Γούναρη”.
Το θέμα απασχόλησε την χθεσινή συνεδρίαση της ΤΕΔΚ μετά από αίτημα του δημάρχου Πτελεού κ. Παντ. Παπαστεργίου που βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με το συγκεκριμένο εργαστήριο τα τελευταία 8 χρόνια.
Ο δήμαρχος Πτελεού άφησε σαφείς αιχμές κατά της Εισαγγελίας, επισημαίνοντας ότι προκύπτουν “ ζητήματα ηθικής τάξης, όταν με εντολή της εισαγγελίας ελέγχονται για τα θέματα προστασίας των πόσιμων νερών από τα ιδιωτικά εργαστήρια «Γούναρη» και όχι από δημόσιους φορείς, ενώ από τα πυρά του δεν ξέφυγαν ούτε συνάδελφοί του που εμμέσως πλην σαφώς τους επέκρινε “ότι συνεργάζονται με τη συγκεκριμένη ιδιωτική επιχείρηση προκειμένου να εξασφαλίζουν “καλά αποτελέσματα”.
Με την άποψη του δημάρχου Πτελεού συντάχθηκε ο δήμαρχος Μουρεσίου κ. Κων. Λεβέντης που χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα κατά του συγκεκριμένου εργαστηρίου και πρότεινε να ζητηθεί η παρέμβαση του Υπουργείου Δικαιοσύνης αλλά και ο κοινοτάρχης Κεραμιδίου κ. Βασ. Κυριαζής που πρότεινε όλες οι αναλύσεις των νερών να γίνονται από τη ΔΕΥΑΜΒ.
Στη συζήτηση παρενέβη και ο δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης που υπερασπίστηκε την επιστημονική αρτιότητα της ΔΕΥΑΜΒ και επισήμανε ότι τα αποτελέσματα της διαδημοτικής επιχείρησης δεν αμφισβητούνται και παράλληλα ανακοίνωσε ότι ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες πιστοποίησης των εργαστηρίων της.
Ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ και δήμαρχος Μηλεών Απόστολος Αρέθας, συμφώνησε ότι το θέμα είναι ηθικό, έσπευσε ωστόσο να υπογραμμίσει ότι υπάρχει νομική γνωμάτευση σύμφωνα με την οποία είχε δικαίωμα η πταισματοδίκης να αναθέσει τις εξετάσεις στα εργαστήρια «Γούναρη».
Ο κ. Παπαευθυμίου δήμαρχος Αγριάς και ο κ. Κων. Καραγκιόζογλου υπεραμύνθηκαν της επιχείρησης γεγονός που προκάλεσε την έκρηξη του δημάρχου Πτελεού Παντ. Παπαστεργίου που απευθυνόμενος προς τους συναδέλφους του σημείωσε: “Βρίσκεστε εδώ 18 πελάτες του Γούναρη που σας ευνοεί, γι αυτό και δεν σας πειράζει, ενώ τέσσερις από εμάς δεν είμαστε. Εξαιτίας αυτού του ανθρώπου έχω πάει κατ΄ επανάληψη στα δικαστήρια και αυτό θα πρέπει να σταματήσει. Όποια δημόσια υπηρεσία θέλει ας έρθει να κάνει έλεγχο, αλλά όχι ο ιδιώτης.”
“Εάν γνώριζε η πταισματοδίκης την αντιδικία μεταξύ του κ. Γούναρη και του Δήμου Πτελεού, όταν έδινε εντολή ελέγχου ελέγχεται και η δικαιοσύνη”, εκτίμησε από την πλευρά του ο κ. Στ. Γαρδικλής, συμπληρώνοντας ότι κανείς δεν μπορεί να είναι στο απυρόβλητο και ζήτησε να διερευνηθεί το όλο θέμα.
Ο δήμαρχος Μουρεσίου εξάλλου χαρακτήρισε το συγκεκριμένο επαγγελματία “άνθρωπο που έχει καβαλήσει καλάμι και κατήγγειλε ότι αναλύει θαλάσσια νερά, χωρίς να ρωτήσει τους ΟΤΑ, την ώρα που το ΥΠΕΧΩΔΕ έχει αναθέσει σε εταιρία αυτή την υποχρέωση.
“Είναι απαράδεκτο να μπαίνει στους δήμους και να παίρνει δείγματα χωρίς να ενημερώνει κανένα, ανέφερε ο κ. Κων. Λεβέντης. Επειδή λοιπόν εγώ γνωρίζω τα αποτελέσματα που θα βγάλουν οι έλεγχοι που θα πραγματοποιήσει, σας ξεκαθαρίζω ότι θα προσφύγω στην δικαιοσύνη».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου