ΤΟΠΙΚΑ

Πανηγυρίζεται η άνοδος του Ολυμπιακού, ωριμάζει η ιδέα για μια μεγάλη ομάδα

πανηγυρίζεται-η-άνοδος-του-ολυμπιακο-851206

Η άνοδος του Ολυμπιακού στη Β΄ Εθνική πανηγυρίστηκε και πανηγυρίζεται, ενώ δηλώσεις και κινήσεις δείχνουν να ωριμάζει η ιδέα για τη δημιουργία μιας μεγάλης ομάδας στο Βόλο.
Το… διάλειμμα της Γ΄ Εθνικής κράτησε μόλις ένα χρόνο για τον Ολυμπιακό Βόλου! Οι «ερυθρόλευκοι» πανηγυρίζουν την (άμεση) επάνοδο στον προθάλαμο της Super League, αφού ήδη η ιστορία έγραψε ότι ο Ολυμπιακός Βόλου θα αγωνίζεται του χρόνου στη Β΄ Εθνική. Και αν λόγω ονόματος η άνοδος φάνταζε ως υποχρέωση το περασμένο καλοκαίρι, τα προβλήματα (οικονομικά και διοικητικά) που παρουσιάστηκαν στο πρώτο μισό της σεζόν κάθε άλλο παρά παρέπεμπαν σε πρωταγωνιστική πορεία. Και όμως, η θέληση, η σύμπνοια και η αλληλεγγύη στο ποδοσφαιρικό τμήμα και η συμπαράσταση του κόσμου έφεραν την επιτυχία, καθιστώντας όλους τους παίκτες και τον τεχνικό Κώστα Σταματίου «ήρωες» για την πόλη και μάγκες για τους ίδιους τους τους εαυτούς…

Με τη φανέλα και τον κόσμο
Ο Ολυμπιακός πήρε το τρίτο εισιτήριο της ανόδου, ακολουθώντας Πιερικό και Αγιο Δημήτριο, ακριβώς επειδή το πίστεψε περισσότερο από τη Ρόδο. Αλλά και επειδή ήταν η ομάδα που είχε την πιο βαριά φανέλα. Και κυρίως γιατί έδειξε ότι έχει κόσμο και δυναμική…

Πριμ 120.000 ευρώ!
Το αφεντικό τρελάθηκε. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου, Θεόφιλος Βασιλειάδης, αμέσως μετά τη νίκη-άνοδο μπήκε στα αποδυτήρια της ομάδας και ανακοίνωσε στους παίκτες το ύψος του πριμ, το οποίο τις προηγούμενες ημέρες φύλαγε για έκπληξη. «120.000 ευρώ» είπε και μπορείτε να φανταστείτε τι ακολούθησε.
Σε χθεσινές του δηλώσεις ο Θεόφιλος Βασιλειάδης ανέφερε ότι ωριμάζει η ιδέα δημιουργίας μεγάλης ομάδας και αποκάλυψε ότι ήδη συζητά με τη Νίκη. Μάλιστα, όπως αποδεικνύει η αποκλειστική φωτογραφία που τραβήχτηκε από τον Γιάννη Ζάττα , Βασιλειάδης και Χρόνης ήταν αγκαλιά προχθές στο γήπεδο Περιστερίου.

Σταματίου: «Εφαλτήριο για Super League»
Ο Κώστας Σταματίου πανηγύρισε σαν μικρό παιδί τη μεγάλη επιτυχία, νιώθοντας παράλληλα δικαιωμένος για τη μεγάλη προσπάθεια που έγινε από τον ίδιο και τους παίκτες του: «Η νέα χρονιά θ αποτελέσει εφαλτήριο για μια συνεχιζόμενη ανοδική πορεία, ακόμα και για επάνοδο στη Super League. Μας δόθηκε η ευκαιρία να δείξουμε σε όλη την Ελλάδα ότι είμαστε μία καλή ομάδα. Είναι μία σημαντική επιτυχία και δεν θέλουμε να μείνουμε εδώ». Στη συνέχεια ο τεχνικός των νικητών, που ευχαρίστησε τους φιλάθλους για τη συμπαράσταση, δεν δίστασε να πει πως: «Οι δύο καλύτερες ομάδες συναντήθηκαν στο μπαράζ ανόδου της κατηγορίας. Σταθήκαμε καλύτερα στην περισσότερη διάρκεια του αγώνα και κερδίσαμε την άνοδο. Θέλω να ευχαριστήσω τους παίκτες μου που, παρά τα προβλήματα, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό όλη τη χρονιά. Η συνέχεια θα είναι εξίσου καλή για την ομάδα».

Ισχυρή ομάδα
Ο προπονητής του Ολυμπιακού Κώστας Σταματίου, που έχει παίξει σε Ολυμπιακό και Νίκη, έχει καθίσει στον πάγκο του Ολυμπιακού και της Νίκης, εξέφρασε την άποψη πως μία συγχώνευση του Ολυμπιακού με τη Νίκη θα “γεννούσε” μία ισχυρή ομάδα που θα μπορούσε να εκπροσωπήσει τον Βόλο στη μεγάλη κατηγορία. «Ελπίζω και η Νίκη Βόλου να τα καταφέρει. Για εμένα είναι καλύτερο να ενωθούν οι δύο ομάδες και να ανεβεί μία ομάδα του Βόλου στην Super League. Στον Ολυμπιακό υπάρχει μια σωστή κατεύθυνση, με πρωτεργάτη τον Δήμο του Βόλου που έχει πάρει πρωτοβουλίες και με τον κ. Βασιλειάδη που είναι ξένος και έχει επενδύσει πάνω στην ομάδα.

Ατελείωτο πάρτι!
Ο χορός ήταν ατελείωτος. Οι παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου, μια γροθιά όλη τη σεζόν, περίμεναν οκτώ μήνες τη στιγμή της ανόδου και φρόντισαν να τη χαρούν όσο περισσότερο μπορούσαν την ώρα που αυτή ήρθε. Αφού πήραν μια πρόγευση πανηγυρισμών στον αγωνιστικό χώρο,
μπήκαν σχεδόν… γυμνοί στα αποδυτήρια (οι φίλαθλοι της ομάδας τους είχαν πάρει ακόμη και τα σορτσάκια) και εκεί άρχισε το μεγάλο πάρτι.

Τουλάχιστον ένα από τα σκέλη του, καθώς αυτό συνεχίστηκε μέχρι πρωίας στον Βέρτη, όπως άλλωστε προδίκασαν οι ίδιοι, που δεν σταματούσαν να φωνάζουν ότι «και το βράδυ στον Νίκο Βέρτη θα είνα

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου